Kaupunkijuhannus Kallaveden kainalossa

Juhannus Kuopiossa

Kaupunkijuhannus Kuopiossa

Kallaveden kainalossa sijaitsevassa Kuopiossa juhannukseen laskeudutaan leppoisissa tunnelmissa. Vaikka moni pakkaakin laukkunsa lähteäkseen kaupungista mökeilleen, ei kaunis kaupunkimme suinkaan hiljene keskikesän juhlan aikaan. Terassit, satama, vieraslaiturit, juhannussaunat ja kesäiset aktiviteetit vetävät väkeä Kuopioon myös juhannusviikonloppuna ja sukkulointi eri paikkojen välillä onnistuu kätevästi kaupunkipyörillä.

Juhannussaunat rannalla

Monen kaupungissa olevien juhannusperinteisiin kuuluu vähintäänkin vierailu Jätkänkämpän tai Saanan saunassa. Perinteikästä tunnelmaa huokuvan Rauhalahden Jätkänkämpän savusauna lämpenee juhannusaattona klo 16-21 ja saunasta pulahtaa suoraan raikkaaseen Kallaveteen. Saanan Sauna & Spa osasto on avoinna joka päivä myös juhannuksena. Saanan erikoisuutena on todella suuret terassialueet, upea infinity pool sekä palkittu savusauna.

Rannalla viihtyvien suosikkipaikkoja ovat kuuluisa Väinölänniemi keskustan kupeessa sekä Matkailukeskus Rauhalahden viihtyisä ranta-alue. Rannoilta vuokraat myös välineet SUP-laudoista vesileluihin ja rannalla pelailuun, joten mukaan ei tarvita kuin aurinkorasvaa ja kesäfiilistä. Moni veneellä tai vesijetillä liikkuva suuntaa kulkunsa johonkin läheisistä saarista, joista suosituin lienee Hietasalo upeine hiekkarantoineen.

Juhannusristeily Rauhalahteen

Rauhalahden juhannuskokkoa pääsee ihastelemaan myös laivalta käsin. Risteily lähtee juhannusaattona Kuopion matkustajasatamasta klo 19, pysähtyy Matkailukeskus Rauhalahden edustalle ihastelemaan kokkoa ja palaa takaisin satamaan noin klo 21 mennessä. Matkan aikana voi nautiskella illallista ja janoisia palvelee laivan baari. Illallinen ja liput kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä paikkoja on rajoitetusti. Juhannuskokolla säävaraus.

Leppoisaa tekemistä kesäpäiviin

Satamassa ja Saanassa tukikohtiaan pitävä Kuopion Seikkailukeskus vuokraa SUP-laudat, kajakit, kanootit ja fatbiket pakettina koko juhannuksen ajalle torstaista tiistaihin, joten mikäli hakusessa on jokin hauska tekeminen – kannattaa välineet varata vielä kun ennättää.

Saanan naapurissa, Bellanpuistossa citygolfia ja padelia pääsee pelailemaan joka päivä ja varsinkin citygolfin parissa viihtyy varmasti koko seurue.

Kesäinen kaupunki näyttää kauneimpia puoliaan myös kuuluisasta Puijon tornista ja tornikahvilasta, jotka ovat avoinna myös juhannuksena. Puijolla vieraillessa kannattaa samalla piipahtaa myös alueen upeilla ulkoilureiteillä.

Ravintolat ja terassit

Kesäiset rantaterassit, sataman ravintolalaivat, keskustan kodikkaat ravintolamiljööt ja monet muut ravintolat palvelevat läpi juhannuksen. Tutustu ainakin näihin:

Löydä juhannuksen mukavin majoitus

Lue lisää

Retkeilyn ja luonnossa liikkumisen ystäviä hemmotellaan aivan kaupungin keskustan laitamilla ja lähialueilla, pienen ajomatkan päässä kaupungista. Löydä lumoavimmat luontopolut, kauneimmat kansallispuistot ja mielenkiintoisimmat käyntikohteet tästä ja vieraile vaikka useammassa paikassa.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Veneily

Paikat

Väinölänniemi

Esittelyssä

Risteilyt

Artikkelit

Vinkit juhannuksen viettoon Tahkolla

Paikat

Puijonnokan laavu

Artikkelit

Ranta- ja kesäterassit Kuopiossa