Urho Kekkosen elämästä kertova AR-polku Pielavedelle

Urho Kekkosen elämästä kertova AR-polku Pielavedelle

  Marika Pulkkinen • 21.05.2021

Herätä Kekkonen ja koe taulujen tarinat

Tänä kesänä legenda herää henkiin lisätyn todellisuuden avulla ja päästää matkailijat osaksi elämänsä tärkeimpiä tarinoita. Herätä Urho ja koe taulujen tarinat Pielavedellä!

Urho Kekkosen Kierros valmistuu juuri kesän matkailusesongin kynnyksellä, ja on valmis kierrettäväksi ja koettavaksi heti kesäkuun alusta alkaen. Kierrokseen kuuluu viisi taulua, joista jokainen sisältää tarinan Kekkosen elämästä hänen itsensä kertomana. Upealla roolisuorituksellaan Kekkosen herättää henkiin Varkauden kaupunginteatterin johtaja ja näyttelijä Kari Suhonen. Tarinat taulujen takana on koonnut presidentin elämään perehtynyt käsikirjoittaja Pekka Laasonen ja videotuotannosta vastaa Jere Lahti OuWau Design & Productionista. Toteutuksessa on ollut mukana myös Lepikko säätiö ja Urho Kekkosen arkisto.

Kierrokselle tarvitset mukaan vain älypuhelimen ja Salmi -mobiilisovelluksen, jonka voi ladata ilmaiseksi sovelluskaupasta. Kierros alkaa Lepikon Torpalta (Urho Kekkosentie 121, 72400 Pielavesi), Kekkosen kotipaikalta, ja jatkuu Pielaveden kirkonkylälle. Viisi taulua edustaa viittä eri ajanjaksoa tai teemaa Kekkosen elämässä, niihin voi tutustua järjestyksessä tai yksittäin.

Kierrä Kekkosen Kierros omatoimisesti tai porukassa

Matkailun kärsiessä koronan vaikutuksista on digitalisaatiolle avautunut uusia ovia ja se on saanut entistä merkittävämmän roolin matkailukentällä. Kehitysyhtiö SavoGrown aluekehittämishankkeissa on laitettu hihat heilumaan lisätyn todellisuuden saralla, jonka tuloksena AR-polkuja on alkanut muodostua jo Rautalammille, Suonenjoelle ja Keiteleelle. Nyt myös Pielaveden oma poika palaa kotikonnuilleen Lepikon torppaan.

– Urho Kaleva Kekkonen on henkilönä kiinnostava ja hänen tarinansa on saatu hienolla tavalla elämään. Matkailutuotteena tämä on loistava – se toimii sekä omatoimisesti kierrettävänä tutustumiskohteena että myös ryhmille suunnattuna opastettuna tuotteena. Lakeland 2 -hankkeessa tästä tullaan tekemään matkailutuote myös kansainvälisille markkinoille, lupaa Lakeland hankkeen projektipäällikkö Sari Hyttinen.

Kulttuuri ja käyntikohteet

Koettavaa kaikille aisteille.

Lue lisää

Saatat olla kiinnostunut

Artikkelit

Kävelykierros kauniissa Kuopiossa

Artikkelit

Koe virtuaalinen Nilsiä-Tahko opastuskierros

Esittelyssä

Inspiraatio