<br data-eio= Warning: Undefined variable $image_title in /home/kuopiotahkofi/bedrock-kuopiotahko-fi/web/app/uploads/cache/d159f0c075a2bcc7a36fe38dada5099f02d0341d.php on line 47
”>

Tahkolla automatisoidaan kiinteistöjen lämmitystä

  Salla Kotsalainen • 10.05.2021

Kiinteistöomistajat voivat pian säästää 40 prosenttia lämmitysenergiasta- ”Kehitämme Tahkon matkailua koko ajan vastuullisemmaksi”

Tahkon alueen keskusvaraamo TAHKOcom ja Kuopion Voimatel-konserniin kuuluva OptiWatti Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen energiaa säästävän etäohjaustekniikan jälleenmyynnistä. Teknologian tavoitteena on säästää Tahkon alueen kiinteistöjen lämmityskustannuksissa ja vähentää CO²-päästöjä varauskalenteriin integroitavan lämmityksenohjausjärjestelmän avulla.

OptiWatti on olosuhteet ennakoiva, älyohjaukseen perustuva energiakulutuksen optimointi- ja säätöjärjestelmä, jonka avulla kiinteistön lämmityslaitteita voidaan ohjata huonekohtaisesti etänä. Tekniikan omaavat kiinteistöt liitetään suoraan TAHKOcom-keskusvaraamon varausjärjestelmään, josta kiinteistön lämpötilaa optimoidaan automaattisesti varaustilanteen mukaan.

Etäohjausjärjestelmä tulee kiinteistöjen omistajille saataville toukokuussa 2021. TAHKOcomin kiinteistöhuoltoon, siivoukseen ja vartiointiin erikoistunut tytäryhtiö TAHKO24h Oy asentaa ja huoltaa laitteiston yhdessä OptiWatti Oy:n kanssa.

”Lämmitys kuluttaa ylivoimaisesti eniten energiaa kiinteistöissä. Ratkaisumme avulla lämpötilaa voidaan laskea kiinteistön tyhjillä olon ajaksi, mutta majoittujien tullessa lämpötila nousee automaattisesti mukavuustasolle. OptiWatin avulla lämmitysenergiaa kuluu vuositasolla jopa 40 prosenttia vähemmän”, OptiWatti Oy:n toimitusjohtaja Mikko Heinonen avaa.

Tämä on hyvä esimerkki uuden strategiamme mukaisesta kumppanuusmallistamme. Kehitämme Tahkon matkailua koko ajan vastuullisemmaksi.”

Pekka Vihma, hallituksen puheenjohtaja, TAHKOcom Oy

Vastuullisuuteen ja energiansäästöön tähtäävä yhteistyösopimus on allekirjoitettu tänään ja se linjaa lukuisia muitakin Tahkolla lähiaikoina käyttöön otettavia uusia, älykkään teknologian ratkaisuja.