Tahko MTB 2021 järjestetään poikkeusjärjestelyin

Tahko MTB 2021 järjestetään poikkeusjärjestelyin

Tahko MTB poljetaan jälleen heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna

Maastopyöräilytapahtuma Tahko MTB:n järjestetään 2.-3.7.2021 poikkeusjärjestelyin, joilla niin osallistujille kuin talkoolaisillekin varmistetaan mahdollisimman turvallinen tapahtuma. Vuosi sitten, kesällä 2020 Tahko MTB peruttiin ensimmäistä kertaa tapahtuman yli 20-vuotisessa historiassa.

”Vallitsevan koronatilanteen vuoksi tapahtuman suunnittelu on tehty turvallisuus edellä. Saimme tällä viikolla viranomaisilta hyväksynnän tapahtuman terveysturvallisuussuunnitelmalle ja nyt voimaan tulleet kokoontumisrajoitukset mahdollistavat tapahtuman järjestämisen. Näin ollen Tahkolla päästään polkemaan heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna, jos koronatilanne ei heikkene tästä merkittävästi”, kertoo Tahko MTB:n tapahtumapäällikkö Hannu Airila.

Tapahtuman terveysturvallisuutta lisätään muun muassa järjestämällä osallistujamateriaalin itsepalvelunouto sekä vapaat lähtöajat ja korostettu hygienia. Perinteinen iltajuhla jää tänä vuonna välistä ja lisäksi osallistujia suositellaan käyttämään oman majoituskohteen pesutiloja.

”Tahko MTB:n osallistujat majoittuvat pääsääntöisesti mökeissä tai huoneistoissa oman autokuntansa kesken. Suorituksen aikana turvavälit säilyvät vähintään pyörän mittaisena, ja rullaavien lähtöjen takia lähtöalueelle tai reitin alkuosalle ei pitäisi syntyä ruuhkia. Oheistoiminnoissa huolehditaan turvaväleistä ja minimoidaan jonojen syntyminen. Näiden toimenpiteiden takia uskon, että tapahtuma pystytään järjestämään terveysturvallisesti”, Airila kertoo.

Poikkeusjärjestelyistä lähetetään kaikille osallistujille erillinen viesti vielä ennen tapahtumaa.

Ennakkoilmoittautuneilla on myös mahdollisuus siirtoon vuodelle 2022

Vaikka tapahtuman järjestäminen tämän hetkisen tilanteen valossa näyttääkin varmistuneen, on kaikilla ennakkoon ilmoittautuneilla edelleen mahdollisuus siirtää osallistumisensa vuoden 2022 tapahtumaan.

”Tämän vuoden osallistujamäärää on vaikea ennakoida poikkeustilanteen vuoksi. Kaikilla ennakkoilmoittautuneilla on mahdollisuus siirtää osallistuminen seuraavaan vuoteen, jos ei koe osallistumista mielekkääksi tänä vuonna. Haluamme tarjota välivuoden jälkeen turvallisen liikuntatapahtuman niille, jotka ovat kaivanneet tapahtumaan osallistumista rajoitusten aikana. Uskon, että tämän kesän tapahtumalla on itseään suurempi merkitys sekä osallistujille että meille järjestäjille. Myös Tahkolla odotetaan innolla sitä, että tapahtumat alkavat taas pyöriä alueella”, Airila päättää.

Tahko MTB 2.-3.7.2021

Katso lisätiedot, aikataulut, ilmoittautuminen ja kaikki muu tarpeellinen tapahtuman verkkosivuilta.

Lue lisää

Tahko MTB on monelle lajin harrastajalle koko kesän kohokohta, jonne saavutaan usein koko perheen tai ystävien kesken. Tahkomtb.fi -verkkosivuilla olevan osallistujaluettelon mukaan tapahtumaan on 19.5.2021 mennessä ilmoittautunut jo yli 1300 osallistujaa.

Tahkon tapahtumiin saapuville on tarjolla lähes 9000 vuodepaikkaa joista valita mieleisensä.

Haluamme tarjota välivuoden jälkeen turvallisen liikuntatapahtuman niille, jotka ovat kaivanneet tapahtumaan osallistumista rajoitusten aikana”

Hannu Airila, Tahko MTB

Tahkon muista kesän ja syksyn urheilutapahtumista on tämänhetkisen tiedon mukaan toteutumassa ainakin IRONMAN Finland Kuopio-Tahko elokuussa sekä syksyn Tahko Vuorijuoksu ja Ruska MTB. Tiedotamme tapahtumista myös kuopiotahko.fi -verkkosivustolla.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Maastopyöräily

Artikkelit

Tahko Kids -kaikenlaista lapsille

Paikat

Tahkon maastopyöräilyreitit

Artikkelit

Tahkon kesä pähkinänkuoressa

Paikat

Tahkon Maisemahissi

Paikat

Tahkon alamäkiradat