Kuopiossa aloitetaan Hop-on Hop-Off -kuljetukset

Kuopiossa aloitetaan Hop-on Hop-Off -kuljetukset

  Marika Pulkkinen • 17.05.2021

Kierrä kesäistä Kuopiota
Hop-On Hop-Off -bussilla tai -laivalla

Hop-On Hop-Off -bussi ja -laiva aloittavat liikennöinnin Kuopiossa juhannuksen jälkeen, maanantaina 28.6.2021. Kuljetukset tarjoavat Kuopiossa lomaileville matkailijoille sekä paikallisille helpon tavan vierailla useassa matkailukohteessa saman päivän aikana.

Kahden tunnin välein starttaava linja-auto mahdollistaa vaivattoman siirtymisen matkakohteesta toiseen. Lisäksi kahdesti päivässä liikennöivällä Hop-On Hop-Off -laivalla voi matkustaa pitkin kaunista Kallavettä esimerkiksi matkustajasatamasta Bellanrantaan tai Rauhalahden matkailukeskukseen.

Hop-On Hop-Off -bussi liikennöi matkailusesonkeina, eli kesällä ja syyslomalla 2021 ja 2022, joululomalla 2021 ja talvilomalla 2022. Lähtö- ja päätepysäkit sijaitsevat kaupungintalon edustalla. Noin puolentoista tunnin matka kulkee seuraavaa reittiä kuusi kertaa päivässä:

Reitin varrella olevat pysäkit merkitään Hop-On Hop-Off -tunnuksin, linja-auton teippaukset ovat teeman mukaisia ja laivan tunnistaa Hop-On Hop-Off -lakanoista. Näin ne myös erottuvat selkeästi muista vastaavista kulkuvälineistä.

Hop-On Hop-Off -kuljetuspalvelu paikallisliikenteen ja Vilkku-fillareiden tukena

Hop-On Hop-Off -kuljetuspalveluiden avulla matkailijat voivat suunnitella entistä helpommin mieluisia sisältöjä päiväänsä Kuopiossa. Kuljetusten myötä matkailijoiden sekä paikallisten on helppo vierailla saman päivän aikana useassa kohteessa, kuten esimerkiksi kotieläinpuistossa, Puijon tornissa, museossa, kylpylässä tai vaikka savusaunomassa Jätkänkämpän perinneillassa.

Liput ovat voimassa koko päivän ja niitä voi ostaa osasta hankkeessa mukana olevista yrityksistä, verkkokaupasta ja Kauppatorille tulevasta matkailuinfosta. Yksittäisen lipun hinta on 10 euroa ja perhelipun 25 euroa. Perhelipulla voi matkustaa kaksi aikuista sekä kaksi lasta.

Tarkemmat aikataulut, lisätiedot sekä kartta julkaistaan myöhemmin kuopiotahko.fi -sivustolla.

Mitä kesäisempi mieli

Sitä mielettömämpi kesä!

Lue lisää

Päivä Kuopiossa Hop-On Hop-Off -konseptin kehittäminen -hanke on Pohjois-Savon liiton (EAKR), kuopiolaisten matkailuyrittäjien, Kuopion kaupungin ja Savonia-ammattikorkeakoulun rahoittama yhteishanke, jolla parannetaan kuopiolaisten matkailukohteiden saavutettavuutta. Savonia-ammattikorkeakoulu toimii hankkeen hallinnoijana.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Suunnittele matkasi

Esittelyssä

Näe ja koe

Artikkelit

Kävelykierros kauniissa Kuopiossa