Tahkovuoren rinteet 50 vuotta

Tahkovuoren rinteet 50 vuotta

  Salla Kotsalainen • 09.02.2021

Tahkon nykyiset rinteet avattiin 14.2.1971

Tahkon nykyisellä paikalla sijaitsevien rinteiden virallisia avajaisia juhlittiin 14.2.1971 klo 11:00 eli tulevana sunnuntaina tasan 50 vuotta sitten. Ensimmäisenä talvena rinteitä oli kaksi; nykyiset Vauhtirinne ja Turistirinne. Uusi, upea hiihtohissi nosti laskijat 200 metriä Tahkolahden yläpuolelle ja se sijoittui samalla paikalle kuin nykyinen, Tirolin edestä nouseva päähissilinja.

“Terveisiä kaikille ja kertokaa, että Tahkovuoren Suurrinteet tarjoavat runsain mitoin elämäniloa”, julistettiin vuoden 1971 avajaisten mainoksessa. Ja samaa elämäniloa Tahko tarjoilee yhä tänäkin päivänä. Ympärivuotiseksi, yhdeksi Suomen monipuolisimmista matkailukeskuksista kehittyneellä alueella rinteitä on nyt 24 ja hissejä 15. Hissilippujen myynnillä mitattuna Tahko on Suomen neljänneksi suurin hiihtokeskus.

Laskiaissunnuntaina juhlitaan – jaossa 50 kpl lahjakortteja!

Rinteiden 14.2.2021 juhlapäivän kunniaksi Tahkonrinteiden hisseihin on sattumanvaraisesti kiinnitetty 50 kpl lahjakortteja.

Mukana on hyvin monenlaisia palkintoja rinnelipuista ravintolalahjakortteihin ja aktiviteetteihin sekä majoituslahjakorteista välinevuokrauksiin, joten hisseissä kannattaa olla sunnuntaina erityisen tarkkana.

Palkintoja jaetaan yhteensä yli 3000 euron arvosta!

Palkinto nro 51

Osallistu su 14.2. aamulla julkaistavaan kuvakisaan @tahkoskiresort instassa ja voita seuraava laskureissu!

Seuraa

Katso juhlapäivän tarjoukset

Rinteiden juhlapäivän, laskiaisen ja Ystävänpäivän kunniaksi sunnuntai 14.2.2021 tuo mukanaan myös ilahduttavia tarjouksia:

Matkailu alkoi jo 53 vuotta sitten

Matkailu ja laskettelu Tahkolla alkoi jo vuonna 1968, kun nilsiäläiset rakensivat ensimmäisen hiihtohissin Tahkomäen paloaukealle, Nipaselle, noin 5 km päähän nykyisistä rinteistä. Avajaiset sekä suuret kansalliset hiihto- ja pujottelukisat järjestettiin helmikuussa 1968. 

Nykyisten rinteiden paikan löysi silloisen Lomasavon toimitusjohtaja Pekka Reinikka. Paikan olemassaolo oli toki tiedetty jo pitkään, mutta vasta Reinikka kiinnostui rinnealueesta hiihtoretkillään ja uskoi uusien, korkeampien rinteiden vetovoimaan niin lujasti että käynnisti neuvottelut maanomistajien kanssa. 

“Reinikan mielestä uudelle rinnealueelle piti rakentaa välittömästi hiihtohissi ja laskettelurinteet. Lomasavon johtokunta ei kuitenkaan lämmennyt Reinikan ajatukselle. Johtokunta halusi, että hotellin rakentaminen aloitetaan mahdollisimman pian. Ristiriita näkemysten välillä ratkesi niin, että Reinikka lähti yhtiöstä ja perusti kumppaninsa Jörn Donnerin kanssa Tahkovuori Oy:n, joka ryhtyi rakentamaan laskettelukeskusta Tahkolahden rantaan nykyiselle rinnealueelle.”
( Rimpiläinen, 2017 )

Tahkon matkailun värikkäistä alkuvuosista voit lukea tästä alunperin vuonna 2017 julkaisusta artikkelista >>

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Laskettelu

Esittelyssä

Rinneravintolat

Esittelyssä

Hiihtoloma