Tahkolle teemavalaistus hiihtolomien ajaksi

Tahkolle teemavalaistus hiihtolomien ajaksi

  Salla Kotsalainen • 23.02.2021

Elämyksellistä ulkoilua

Tahkolla testataan hiihtolomien aikana uudenlaista valaistusteemaa, jota on tulevaisuudessa suunniteltu laajennettavan esimerkiksi suurimpien tapahtumien yhteyteen. Tahkon monumentti sai valaistuksensa maanantaina ja torstaista 25.2. alkaen valaistus laajenee Tahkon sillan muotoihin, sillan pohjoispuolen jääalueelle sekä rinteiden sulkemisen jälkeen myös Vauhtirinteen valaisuun.

Tahkolla ensimmäistä kertaa toteutettavan teemavalaistuksen tuottaa siilinjärveläinen LITE -designs yhteistyössä kuopiolaisen Viking Pron kanssa. Samojen osaajien käsialaa ovat mm. Savonlinna Illumination 2018-2020 Halloween tapahtumien ja Olavinlinnan Tuomaan Markkinoiden valaistukset, Joulun valoviikko Kuopion keskustassa sekä Puijon Lumon valaistus. He ovat yhteistyössä toteuttaneet valaistuksia myös muun muassa Jyväskylän Valon Kaupunki -hankkeelle.

Elämyksellinen valaistus elää valon ja vuorokauden rytmien mukaisesti, joten sitä kannattaa käydä katselemassa ja kuvaamassa eri aikoihin, erilaisissa sääolosuhteissa. Teemavalaistus on päällä klo 16-02 sekä aamulla klo 06-09 välisenä aikoina. Rinteiden sulkemisajan jälkeen, klo 19.30 alkaen valaistukseen lisätään dynamiikkaa ja se ulottuu upeana aina rinteisiin saakka.

”Tahkon maisemat ovat jo vuosia innoittaneet luomaan alueelle valotapahtumaa ja toivotaan että tämä on hyvä lähtölaukaus pitkäjänteiselle kehittämiselle. Keskusta ja rinteet, välissä Tahkolahti, vesipeili tai jääpinta ja silta on erityinen paikka, jossa on vahvuutensa sekä talvella mutta myös kesällä. Erityisen kiinnostunut olen tuomaan valotapahtumiin uudenlaisia lähestymistapoja ja valollisia elementtejä, esimerkkinä tuli tai vaikkapa auringon valo. Ennakkoluulottomuus, uusien asioiden kehittäminen, yllätyksellisyys sekä ennalta-arvaamattomien ja arkistenkin kohteiden valaisu uudella tavalla innostaa kerta toisensa jälkeen”, kertoo LITE -designsin Ari Tiilikainen.

Ulkotiloissa toteutetut valaistukset ovat ihmisille mukavaa vaihtelua neljän seinän sisällä olemiseen ja ne tarjoavat elämyksellistä ulkona liikkumista turvallisissa olosuhteissa.”

Juha Jäppinen, Viking Pro Oy

Tahkon teemavalaistuksen mahdollistavat Tahkon alueen suurimmat yritykset, Kuopio-Tahko Markkinointi Oy sekä Tahkon Kyläyhdistys ry yhdessä Kuopion kaupungin kanssa. Tahkon monumenttia valaistaan viikoilla 8-10 ja siltaa, jääaluetta ja rinnettä 25.2.-8.3.2021 välisenä aikana.

Julkaisua on muokattu 25.2.2021 klo 11:09. Lisätty kuva Tahkon sillasta sekä teemavalaistuksen kellonajat ja valaisun laajeneminen rinteisiin saakka.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Hiihtoloma

Yritykset

Tahko Mountain

Paikat

Tahkon talviretkeilyreitit