Mitä tehdä talvella Kuopiossa lasten kanssa?

Mitä tehdä talvella Kuopiossa lasten kanssa?

  Marika Pulkkinen • 25.02.2021

Lasten kanssa Kuopiossa

Kuopiossa meno ei käy tylsäksi talvellakaan, sillä talvinen kaupunki tarjoaa huikean hauskaa tekemistä ja näkemistä kaikenikäisille!

Luistelemaan luonnonjäälle

Kallaveden jääluistelurata on ehdottomasti yksi suosituimmista koko perheen käyntikohteista Kuopiossa. Radan käyttö on ilmaista ja jäälle voi suunnata omilla välineillä tai vuokrata sataman luistinvuokraamosta jokaiselle mieluisat kulkupelit. Jos ajatus retkiluistimien päälle nousemisesta jännittää liikaa, voi alle napata myös perinteisen potkukelkan tai kicksparkin.

Aivan sataman tuntumassa sijaitsevan Vasikkasaaren nuotiopaikalle voi pysähtyä eväiden syöntiin ja makkaranpaistoon. Luisteluretken voi myös päättää sataman laivakahvilan kuumalla kaakaolla ja herkullisilla munkeilla.

Kuopion keskustan tuntumassa on myös monia koko perheen luistinratoja ja -kaukaloita, kuten Kuopionlahden luistelukenttä ja Niiralan luistelukenttä.

Mäenlaskua ja lumiveistoksia Puijolla

Mäenlasku on palannut takaisin Puijolle, mutta hurjan paljon hauskempana. Snow tube -renkailla laskeminen on ollut tänä talvena niin suosittua, että alueelle rakennetaan jo toista lumiliukumäkeä.

Snow tube -mäenlaskun hintaan kuuluu mattohissin käyttö kahdeksi tunniksi, laskuvälineet sekä kypärä.

Mäenlaskun lisäksi Puijolla kannattaa kokeilla talvikepparirataa, seikkailla Puijon Peikon talvipolulla sekä tutustua metsän eläimiin lisätyn todellisuuden avulla.

Puijon lumoa lumiveistoksineen täydennetään pitkin hiihtolomaviikkoja ja se on ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen kohde koko perheelle.

Puijon lumo

Katso Puijon lumimaailma aukioloajat ja muu info.

Lue lisää

Iloa ja energiaa Bellanrannassa

Bellanranta on elämys- ja aktiviteettikeskus alle kolmen kilometrin päässä Kuopion keskustasta. Alueelta löytyy niin paljon hauskaa tekemistä, että siellä viihtyy helposti vaikka koko päivän. Bellanrannassa kaikki kiva on kätevästi kävelymatkan etäisyydellä toisistaan.

Liikuntakeskus Huippu Centeristä löytyy kuntosalin lisäksi myös trampoliiniareena. Trampoliiniareena pitää sisällään 400 neliötä eri vahvuisia trampoliineja, hyppymontun sekä useita pelialueita. Trampoliinilla pomppiminen on hauskaa liikuntaa kaikille, niin pienille kuin isommillekin temppuilijoille.

Motorsport Kuopiossa voi ottaa perheen kesken mittaa toisistaan ja kisata ekarting-autoilla. Autojen tehoja pystytään säätämään ja pienemmille kuljettajille löytyy lisäpolkimia ja -penkkejä, joten ajaminen onnistuu myös aloittelijoilta. Kartingin lisäksi kisailla voi myös ajosimulaattoreilla, joten miten olisi pienet skabat oman perheen kesken?

Matkailukeskus Kuopion Saanasta löytyy upea Sauna & Spa -osasto, ravintola sekä mielettömät maisemat Kallavedelle. Arkisin Saanasta saa lounasta, iltaisin se palvelee a lá carte ravintolana ja lauantaisin tarjolla on suosittu brunssi.

Koko porukalla polskimaan

Pakkasen paukkuessa ulkona on ihanaa pulahtaa kylpylän lämpimiin poreisiin. Kuopiosta ja lähialueilta löytyy useita kylpylöitä joista valita. Kuopion Saanan Sauna & Spa -osaston erikoisuutena on terassilla sijaitsevat savusauna sekä upea, lämmitetty infinity-allas. Saana sopii erityisesti isompien lasten perheille, sillä kylpylässä ei ole erillistä lasten allasta.

Kylpylähotelli Rauhalahti sijaitsee vain 5 kilometrin päässä keskustasta ja sinne pääsee kätevästi esimerkiksi bussilla. Rauhalahden kylpylästä löytyy lasten altaiden lisäksi muun muassa ulkoallas, monitoimiallas sekä hauska vesiliukumäki.

Kuopion uusi uimahalli, Kuntolaakson uimahalli on pinta-alaltaan Suomen toiseksi suurin. Kahdeksan erilaista allasta, hyppytornit, virtuaalivesijumppalaitteet, erilaiset saunat ja hierovat suihkut takaavat viihtyvyyden koko perheelle.

Jos kaikki Kuopion kylpylät on jo sukellettu läpi, löytyy lyhyen ajomatkan päästä lisää. Virkistyskylpylä Fontanella sijaitsee Siilinjärvellä, puolen tunnin ajomatkan päässä Kuopiosta pohjoiseen. Fontanellassa ison aaltoaltaan laineet keinuttavat mukavasti ja Suomen pisimpiin kuuluvassa vesiliukumäessä saa hurjat vauhdit.

Sport & Spa Hotel Vesileppis sijaitsee Leppävirralla, noin 50 kilometriä Kuopiosta etelään. Kylpylän lisäksi Vesileppiksestä löytyy myös suosittu Muumijääluola.

Tahko Spa Hotellin kylpylä Tahkolla tarjoaa riemua koko perheelle, jonka erikoisuutena on hauska Wibit -seikkailurata. Radalla voi kiipeillä, liukua ja vaikkapa kisailla koko perheen kesken. Lue lisää, mitä kaikkea kivaa lasten kanssa voi tehdä Tahkolla!

Saatat olla kiinnostunut

Paikat

Kallaveden Luistelurata

Artikkelit

Puijon lumo – lumimaailman taikaa luonnonkauniilla Puijolla

Yritykset

Bellanranta

Paikat

Kuntolaakson Uimahalli

Paikat

Sataman talvikahvila & vuokraamo

Yritykset

Sport & Spa Hotel Vesileppis

Artikkelit

Tahko Kids -kaikenlaista lapsille