<br data-eio= Warning: Undefined variable $image_title in /home/kuopiotahkofi/bedrock-kuopiotahko-fi/web/app/uploads/cache/d159f0c075a2bcc7a36fe38dada5099f02d0341d.php on line 47
”>

Kantti – tiedon ja tarinoiden kortteli

  Marika Ranta-Pere • 13.01.2021

Kantti avattiin yleisölle kesäkuussa 2021

Kuopion museon sekä Kuopion pääkirjaston yhdistävä Kantti on kaupungin sydämessä sykkivä tiedon, tarinoiden ja ihmisten avoin kokoontumispaikka. Kesäkuussa avautuvat mm. Kantin kahvila sekä vaihtuvien näyttelyiden tila, jonka avajaisnäyttelynä nähdään L3DNARDO DA VINCI.

Kuopion museossa suoritetun peruskorjauksen sekä laajennuksen jälkeen museo avataan jälleen yleisölle. Samalla avautuu Kantti, Kuopion museon sekä Kuopion pääkirjaston yhteinen rakennuskokonaisuus.

Kantti avataan kävijöille kahdessa osassa. Kesäkuussa avautuvat vaihtuvien näyttelyiden tila, työpajatilat, museokauppa, kahvila sekä kokoustilat. Vuodenvaihteessa 2021-2022 avautuvat luonnontieteelliset ja kulttuurihistorialliset perusnäyttelyt sekä lasten leikkitila.

Kantti on kuopiolaisten yhteinen kokoontumispaikka.

Avajaisnäyttely tuo Leonardo Da Vincin nerouden Kuopioon

Kantin avajaisnäyttely L3DNARDO DA VINCI on kansainvälinen kiertonäyttely, joka nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa.

Näyttelyssä perehdytään Leonardo Da Vincin elämään, keksintöihin sekä koneisiin hämmästyttävällä ja yllättävällä tavalla. Itse Leonardo ilmestyy Kuopion museoon kolmiulotteisena hologrammina, keksinnöt herätetään henkiin lisätyn todellisuuden avulla ja virtuaalilaseilla lennetään renessanssin ajan maailmassa.

Kuopion taidemuseossa, vain noin parin sadan metrin päässä Kantista, voi nähdä myös Da Vincin tunnetuimpien taideteosten jäljennöksiä.

Näyttely jatkuu Kuopion museossa 16.1.2022 ja Kuopion taidemuseossa 14.11.2021 saakka.

Leonardo-Da-Vincin-näyttely-Kuopiossa

L3DNARDO DA VINCI

Koe tilan ja ajan ylittävä elämys!

Lue lisää
L3DNARDO DA VINCI on unohtumaton aikamatka suuren neron ihmeelliseen maailmaan.

Uudistunut Kahvila Kantti

Kanttiin avataan myös uudistunut, 52-paikkainen Kahvila Kantti. Kesällä kahvilan edustalla tulee palvelemaan myös 40-paikkainen terassi. Kantin ravintoloitsijaksi on valittu kuopiolainen Ravintolamestarit.

”Kahvila Kantti on kuin pariisilaisen kulinaristin mummola Savossa! Olemme erikoistuneet tuomaan jokaisessa ravintolakonseptissamme esille rakennuksen ja paikan sielun. Tilan henki ja historia muodostavat kokonaisuuden yhdessä palvelun, musiikin ja tuotevalikoiman kanssa. Kahvila Kantin tunnelma ja miljöö on kuin tehty meille, nykyisetkin ravintolamme toimivat historiallisissa kuopiolaisissa rakennuksissa. Kantin läheinen sijainti Isä Camillon ja Pannuhuone Gust. Raninin vieressä tuo mukanaan synergiaetuja”, iloitsee Ravintolamestareiden toimitusjohtaja Eeva Mertanen.

Kahvila Kantti on kuin pariisilaisen kulinaristin mummola Savossa.

Arkisin Kahvila Kantti tarjoaa salaattilounasta, joka sisältää myös keiton, ja kahvilavalikoimassa keskitytään paikallisten tuottajien raaka-aineisiin ja tuotteisiin. Kahvila on auki Kantin aukioloaikojen mukaan, mutta siellä voidaan järjestää myös yksityistilaisuuksia aukiolojen ulkopuolella.

”Kahvilan kaarevat ikkunat olivat aikoinaan ovia, joiden kautta palokunta lähti palopaikalle hevosvetoisella kalustollaan. Kahvilan kattopaneelit on tehty Snellmanin puistosta kaadetuista metsälehmuksista. Kuopion historian siipien havina on kuultavissa kahvilassa”, kuvailee museolehtori Sanna Reinikainen kahvilan taustoja.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Museot

Esittelyssä

Kulttuuri ja käyntikohteet

Esittelyssä

Näe ja koe