Mitä tehdä joululomalla?

Mitä tehdä joululomalla?

Löydä loman toivotuimmat tekemiset ja lähiseutujen mielenkiintoisimmat käyntikohteet.

  Salla Kotsalainen • 21.12.2020

Joululoman toivotuimmat tekemiset

Etsitkö tekemistä joululomalle Kuopiossa, Tahkolla tai muualla Savossa? Ainutlaatuinen alueemme on täynnä mukavaa tekemistä, tässä vinkkimme joulun ajan lomapäiviin.

Suuntaa rinteeseen

Rinnekansaa hemmotellaan kahden hiihtokeskuksen voimin. Tahko ja Kasurila ovat molemmat avanneet kautensa ja rinteitä avataan lisää sitä mukaa kun keliolosuhteet sen sallivat. Oman auton lisäksi Kuopiosta Kasurilaan pääsee myös bussilinjoilla 31, 35 ja 40. Tahkon ja Kuopion välisen bussiliikenteen aikataulut: Linja 61 sekä Tahko Skibussi jatkoyhteyksineen. Käytäthän maskia aina julkisilla liikkuessasi.

Testaa talvipyöräilyä

Talviseen luontoon sopivan maastopyörän selässä matka taittuu leppoisasti ja maisemakin näyttää taianomaiselta. Pyöräillen pääsee yös sellaisiin paikkoihin, joihin ei ikinä muutoin tulisi mentyä. Talvipyöräilyyn tarkoitettuja reittejä löytyy Kuopiosta Puijolta sekä Tahkolta, josta voi myös vuokrata asianmukaisia, poluille sopivia pyöriä – sähköllä tai ilman!

Tahkon winter mtb reitti

Lue lisää

Ladulle ja luontoon

Tahkon ja Kuopion hiihtolatujen hoito aloitettiin asteittain viikolla 51 ja hiihtämään pääsee nyt ( 3.1.2020 ) Puijon ensilumenladulla sekä Tahko-Nilsiä välisellä valaistulla ladulla ( 11.8km V+P ). Mikäli omia suksia ei ole, tai hiihtämistä haluaa testata huippulaadukkailla välineillä, voi Tahkolta vuokrata sukset niin vapaalle kuin perinteiseen menoon.

Tahkon retkeilyreiteistä talvikäytössä ovat Huutavanholman reitti alhaalta Tahkon Näköalatornille ja Pehkulle asti, Mäkiaution rotkon reitti alhaata rotkon laavulle saakka sekä Huutavanholman ja Kettukankaan kautta Nipasenkodalle suuntautuva reitti. Reiteillä ei ole varsinaista talvikunnossapitoa, mutta ne pysyvät suhteellisen hyvin avoinna ihmisten kulkiessa niillä. Mikäli lumisateen jälkeen haluaa varmuuden vuoksi ottaa mukaan myös lumikengät, voi nekin vuokrata SkiMac Tirolista. Talviretkeilijöitä pyydetään huomioimaan, että rinnealueella tai avatuilla laduilla ja kelkkareiteillä ei tule turvallisuussyistä kävellä.

Paikat

Tahkon näköalatorni

Paikat

Mäkiaution rotko

Paikat

Puijon luontopolut

Koe satumainen Muumi Ice Cave

Leppävirran Vesileppiksen maanpinnan alapuolelle louhittuun kiviluolaan 26.12. avautunut näyttely koostuu muumijääveistoksista ja erilaisista talvisista aktiviteeteista, kuten liukumäkilinnasta, snowtube-radasta ja napakelkasta. Elämyksellisessä jäämaailmassa seikkailevat useat Muumilaaksosta tutut hahmot.

Tämän kauden teema pohjautuu Muumilaakso-televisiosarjan jaksoon ”Latua, herra Virkkunen!” ja näyttelyalueen kokoa, audiovisuaalisuutta ja toiminnallisuutta on kasvatettu aiemmista kausista.

Muumi Ice Cave

 

Liput ja aukioloajat

Tekemistä koko perheelle

Artikkelit

Mitä tehdä joululomalla?

Artikkelit

Mitä tehdä joululomalla?

Artikkelit

Mitä tehdä joululomalla?

Tarjoukset

Tahko Farmi, Tahkovuori

Farmiranneke loman ajaksi

Tarjoukset

Kylpylähotelli Rauhalahti, Kuopio

Rauhalahden kylpyläelämys

Tarjous on päättynyt

Tarjoukset

Motorsport Kuopio, Kuopio

Kartingia Kuopiossa

Esittelyssä

Luistelu

Yritykset

Bellanranta

Yritykset

Bellanranta

Esittelyssä

Shoppailu

Esittelyssä

Shoppailu

Yritykset

Matkus Shopping Center

Esittelyssä

Nähtävyydet

Esittelyssä

Majoitus

Esittelyssä

Ruokaravintolat

Esittelyssä

Rinneravintolat