Kuopio Tanssii ja Soin syksy 2020

Kuopio Tanssii ja Soin syksyn ohjelma

  Marika Pulkkinen • 16.09.2020

Kuopio Tanssii ja Soi julkisti syksyn 2020 ohjelmaansa

Kuopio Tanssii ja Soi 2020 -festivaali peruttiin kesäkuussa koronaviruspandemian vuoksi. Nyt tapahtuma tuo Kuopioon tanssitaidevierailuja syyskaudelle 2020. Lokakuussa nähdään Satu Tuomisto Projektin Kilpatanssi Remix sekä Raekallio Corp:in Muistikuvia -teos. Lisäksi ohjelmassa on myös tanssikursseja sekä monipuolinen ELO-FORUM -tanssin ilta.

”Tavoitteemme on ilahduttaa tanssin ystäviä esitysten ja kurssien muodossa, syksyn aikana tuotamme Kuopioon useiden kotimaisten tekijöiden näyttämöteoksia, myös tanssielokuvia sekä kursseja”, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku.

”Satu Tuomisto työryhmineen törmäyttää kilpatanssin nykytanssiin, riepottelee kilpatanssin normeja ja kuorii siitä kilpatanssin kimalluksen. Kilpatanssi Remixin maailma on syvän inhimillinen, lämpimän rakastava ja hyvää rakentava – asioita, joita olemme pitäneet tärkeinä koko syyskauden ohjelmaa suunnitellessamme. Teoksessa vierailevat myös kuopiolaiset Disa Kortelainen ja Markku Hyvärinen”, jatkaa Lehtopolku.

Satu Tuomisto Projekti: Kilpatanssi Remix

Kotimaisia tanssitaidevierailuja, ELO-FORUM -tanssin ilta sekä TanssiMaraton

Valtteri Raekallio on yksi sukupolvensa keskeisimmistä kotimaisista koreografeista. Raekallio Corp. on tullut tunnetuksi immersiivisistä teoskonsepteistaan sekä omaäänisistä näyttämöteoksistaan, joissa monitasoinen kerronta ja vahva visuaalisuus yhdistyvät pitkälle hiottuun liikekieleen. Muistikuvia – Recollections on toteutettu yhteistyössä tanssija Annamari Keskisen sekä viulisti Meriheini Luodon kanssa.

Kuopion Musiikkikeskuksella lauantaina 17.10. järjestettävässä ELO-FORUM -illassa vierailee Suomen kansallisbaletin nuorisoryhmä esittäen otteita teoksista Bajadeeri ja Golden, jonka koreografiasta vastaa Emrecan Tanis. Suomen kansallisbaletissa loistokkaan uran tehnyt tähtitanssija Minna Tervamäki tuo iltaan rakastetun Kuolevan joutsenen. Ohjelmassa nähdään myös Oskari Kymäläinen, MDD, Blind Gut Company, Kuopion Taideopisto, Kuopion Tanssistudio ja Kuopion konservatorio esiintyjineen. ELO-FORUM -tanssin illan juontavat Kuopion kaupungin markkinointijohtaja Kirsi Soininen ja Riku Lehtopolku. Tapahtuma on yleisölle maksuton, mutta jokaisen tulee turvallisuuden vuoksi noutaa paikkalippu.

TanssiMaraton puolestaan tarjoaa maistiaisia eri tanssilajeihin, joita kuka tahansa voi kokeilla opettajien johdolla. Lokakuun ohjelma täydentyy myös muilla tanssikursseilla.

Kesäkuun festivaalimme peruttiin. Sen jälkeen olemme valmistelleet ja joutuneet samantien perumaankin lukuisia syyskaudelle suunniteltuja ulkomaisia taiteilijavierailuja. Uskomme, että tämä kotimainen ohjelmamme on nyt mahdollista. Kiinnitämme tilaisuuksissamme erityistä huomiota terveyteen ja turvallisuuteen ja osanottajien määriä rajoitetaan. Ohjelmaan voi tutustua kotisivuillamme, lippuja niin maksullisiin kuin maksuttomiinkin tapahtumiin on saatavana 1.10. alkaen. Marras- ja joulukuun ohjelma julkistetaan myöhemmin.”, kertoo Kuopio Tanssii ja Soin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen.

Satu Tuomisto Projekti: Kilpatanssi Remix

Lokakuun ohjelma

Maksulliset esitykset – liput lippu.fi 1.10 alkaen, ovelta 60 min ennen esityksiä:

 • 13. & 14.10. klo 19 Raekallio Corp., Muistikuvia – Recollections
  • Kulttuuriareena 44, liput 20€ + palvelumaksu (max. 80hlö)
 • 15. & 16.10. klo 19 Satu Tuomisto Projekti: Kilpatanssi Remix
  • Kulttuuriareena 44, liput 20 € + palvelumaksu (max. 80hlö)

Maksuttomat tapahtumat:

 • 17.10. klo 11-15 TanssiMaraton
  • Kuopion Musiikkikeskus, Valohalli
  • Pakollinen paikkavaraus www.kuopiodancefestival.fi (max. 12 osanottajaa)
  • Katsojat ovat tervetulleita seuraamaan Maratonia (ei lippua, max. 80 henkilöä kerrallaan, kontrolli ovella.)
 • 17.10. klo 18 ELO-FORUM -tanssin ilta
  • Kuopion Musiikkikeskus, konserttisali
  • Pakolliset paikkaliput 1.10 alkaen Musiikkikeskuksen lippukassalta (max 270 henkilöä)

Kuopion Musiikkikeskuksen lippukassa avoinna

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Teatterit

Esittelyssä

Kulttuuri ja käyntikohteet

Yritykset

Kuopion Musiikkikeskus

Artikkelit

Kävelykierros kauniissa Kuopiossa