Watercross -kisakausi avataan Tahkolla

Watercross -kisakausi avataan Tahkolla 18.7.2020

  Salla Kotsalainen • 14.07.2020

Mukana 50 kuljettajaa tiimeineen

Vauhdikas Watercross -kisakausi avataan 50 kuskin voimin Tahkolla tulevana lauantaina 18.7.2020. Tahkolahdella kilpaa ajetaan Harraste, Semi Pro ja Open-luokissa klo 12 alkaen ja luvassa on viime vuoden tapaan todella kovatasoinen kilpailu. Koronarajoitusten vuoksi tapahtumaan myydään lippuja vain ennakkoon, joten jännitysnäytelmää seuraamaan mielivien kannattaa toimia nopeasti.

Watercross on suljetulla vesialueella moottorikelkalla veden päällä ajettava kilpailu, jossa poijuin merkatuilla radalla ajaa 2-3 kuljettajaa kerrallaan. Tahkolla kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran viime kesänä ja se keräsi tuolloin mukaan 33 kuljettajaa sekä yleisöä lähes 1500 henkilön verran. Suomessa isompia kisoja on tähän saakka järjestetty pääsääntöisesti pohjoisessa.

tahko watercross
Tunnelmaa vuoden 2019 kisasta Tahkolta. Watercross photos by Ahti Räsänen.

Tapahtumajärjestäjä LiveSports Promotions Oy:n Pauli Kauppisen mukaan tämän vuoden kilpailun järjestyminen oli vallitsevan koronatilanteen vuoksi pitkän aikaa erittäin epävarmalla pohjalla.

“Vielä toukokuun alkupuolella kisojen järjestäminen näytti erittäin epätodennäköiseltä. Kaikki muut kilpailunjärjestäjät olivat jo ilmoittaneet kilpailujensa perumisesta, mutta me vielä odotettiin jos tilanne kehittyisi kaikkien kannalta parempaan suuntaan. Onneksi tilanne on parantunut ja Tahkolla päästäänkin nyt nauttimaan toista kertaa huippujännittävästä Watercrossista!”

Liput vain ennakkoon

Kauppisen mukaan lippukauppa on käynyt tänä kesänä todella kuumana ja esimerkiksi ensimmäinen, lähtöpaikkaa lähempänä oleva katselulohko myytiin loppuun muutamassa päivässä. Mukaan mielivien kannattaa nyt toimia nopeasti, sillä jäljellä on vain rajoitettu määrä lippuja yleisöalueelle 3. Tapahtumaa voi seurata myös verkossa, jossa livelähetys alkaa klo 11.50.

Järjestäjä muistuttaa tapahtumakävijöitä myös koronatilanteesta:
“Nythän tilanne vaikuttaa yleisesti tosi hyvältä, mutta jokaisen tapahtumakävijän täytyy edelleen muistaa omat velvollisuutensa hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä. Näistä muistutamme alueelle sijoitettavin kyltein ja tietenkin myös käsidesipisteitä on alueella runsaasti”. Viranomaisohjeiden mukaisesti tapahtuma-alue on lohkottu maksimissaan 500 henkilön katsomolohkoihin.

Kilpailun aikatauluja

 • 11.00-11.30 Vapaat harjoitukset
 • 11.00 Yleisöalueet aukeavat
 • 12.00 Kilpailu alkaa
  • Ajojärjestys: Harraste, Semi Pro, Open
  • Alkuerät 1, tauko 15 min
  • Alkuerät 2, tauko 30 min
  • Alkuerät 3, tauko 15 min
  • Finaalikaaviot
 • Palkintojenjako kilpailun päätteeksi, arviolta noin klo 18.00
 • Kilpailussa käytetään non-stop aikataulua

Oikeudet aikataulumuutoksiin pidätetään.

Osta liput!

16.7. myyntiin tuli vielä 420 lippua yleisöaluelle 3. Toimi nopeasti!

Lue lisää

Watercrossissa käytettävät moottorikelkat voivat olla joko tehdasvalmisteisia tai itse rakennettuja, mutta niiden on täytettävä Suomen Moottoriliiton (SML ) turvallisuusvaatimukset. Kaikki kelkat tarkistetaan kisapäivän aamuna ja niissä käytetään ympäristöystävällisiä polttoaineita ja öljyjä. Tämän lisäksi niiden polttoainejärjestelmässä täytyy olla takaiskuventtiili, eli bensan ulostulon esto, joka estää polttoaineen valumisen ympäristöön mikäli kelkka vajoaa järveen. Ja kun niitä kisan tiimellyksessä joka tapauksessa vajoaa, ne nostetaan ylös nostolautan päällä olevan vinssin avulla.

Uutista päivitetty 15.7.2020 klo 15:54: Muutettu tieto lipputilanteesta ( sold out ) ja vaihdettu linkki YouTube -livelähetykseen.

Uutista päivitetty 16.7.2020 klo 15:45: Lisätty tieto uudesta yleisöalue 3:sta sekä myyntiin tulleista 420 lisälipusta.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Tahko

Esittelyssä

Suunnittele matkasi

Esittelyssä

Majoitus