Vinkit juhannuksen viettoon Tahkolla

Juhannus Tahkolla

  Salla Kotsalainen • 16.06.2020

Vinkit juhannuksen viettoon Tahkolla

Perheet, ystäväporukat ja muut lomailijat kerääntyvät Tahkolle nauttimaan keskikesän juhlasta jälleen tulevana viikonloppuna. Vaikka juhannusfestarit jäävätkin tänä vuonna välistä, löytyy Tahkolta paljon koettavaa niin aktiivisen liikunnan, kuin leppoisan löhöilyn ystäville sekä kaikkea siltä väliltä.

Järvi-Suomen sydämessä sijaitsevalla Tahkolla vesi, luonto, palvelut ja aktiviteetit ovat aina lähellä ja samassa lomakohteessa viihtyy siten koko seurue.

Vesille

Vesille mielivien suosikkilajeja ovat suppailu, melonta sekä veneily ja Tahkon vieraslaituriin odotetaankin saapuvaksi venekuntia läheltä ja kaukaa. SUP-laudat, kanootit ja kajakit voi vuokrata näppärästi SkiMac Tirolin nettivaraamosta ja järvelle pääsee lähes rannalta kuin rannalta. Moni suuntaa kanoottinsa läheiselle Kammonluodolle, jossa kaunis kesäpäivä taittuu auringonlaskuksi nuotion äärellä, välillä uimassa käyden. Piipahtaa kannattaa myös ainakin historiallisessa Aholansaaressa tai hieman edempänä pikkuisen Nimettömän laavulla. Aholansaaren vesibussi kulkee Sääskiniemen laivalaiturista päivittäin läpi juhannuksen. Katso suppailuunkin sopiva melontakartta tästä.

Tahkolahden pohjukassa sijaitsevalla uimarannalla kesäpäivä taittuu mukavasti aurinkoa palvoen ja viihtyisällä nurmialueella evästellen. Uimarannan vieressä palvelee Ravintola Kunkku, joten rannalta kipaisee nopeasti myös viilentävien juomien ja pikkupurtavien äärelle.

Tee retki Tahkon huipulle

Monen Tahkon kävijän juhannusperinteisiin kuuluu lyhyt tai pidempi vaellus Tahkon huipulle, jossa rinneravintolat Pehku ja Panorama Bar & Café palvelevat myös juhannusviikonloppuna. Suosituimmat reitit kulkevat Huutavanholman reittiä pitkin Pehkuun, josta edelleen Tahkon portaiden tai Panoraman kautta alas, mutta reitin voi kiertää juuri siinä kulkusuunnassa kuin haluaa. Juhannuksena avautuu myös portaiden juurella palveleva Tirolin porrasbaari.

Huipulta avautuva maisema ihastuttaa kerta toisensa jälkeen ja mikäli näkymiä haluaa katsella myös hieman totutusta poikkeavaan ilmansuuntaan, kannattaa piipahtaa myös Tahkon näköalatornissa. Huipulla sijaitseviin rinneravintoloihin pääsee autollakin, joten mikäli kuntoilu ei sovi juuri sen päivän fiilikseen, voi reissulle lähteä myös autoillen.

Rinnealueen huipulla risteilee myös Tahkovuori DiscGolfParkin väylät ja upeissa maisemissa kisataankin kolmipäiväiset lisenssivapaat Juhannuskisat torstaista lauantaihin 18-20.6.2020.

Panorama Bar & Cafe

Kesäterassit kutsuvat

Viimeistään juhannuksena avaavat kesään myös kaikki Tahkon persoonalliset ravintolat kesäterasseineen. Testaa vaikkapa Piazzan terassin Kulma Bar & Grilliä, Break Sokos Hotel Tahkon uutta baarikonttia, Ravintola Riemun Grill&Chill terassia tai fiilistele Bar Ukon terassibileissä musiikin vauhdittamana.

Valitse omat suosikkisi rinteiden huipulta, rannan tuntumasta, keskustan sykkeestä, golfkentän vehreyden viereltä tai nappaa herkut mukaan mökille tai uimarannalle.

Tutustu Tahkon ravintolatarjontaan ja merkkaa suosikkisi suoraan omaan reissuvihkoon. 

Juhannuskokko?

Voimassaolevan metsäpalovaroituksen vuoksi kokkoa ei tänä vuonna polteta Tahkolla.

Majoitus varaamatta?

Rantamökki, luksushuvila, helppo huoneisto vai ehkäpä hotellipaketti kaikilla mukavuuksilla?

Viime hetken juhannusvaraukset tehdään nyt, hinnat alk. 100 € / vrk.

 

Löydä lomasi

Luontoon retkeillen tai maastopyörällä

Tahkon retkeily- ja maastopyöräilyreiteistä valittavaa löytyy niin leppoisaan fiilistelyyn kuin sykettä nostavaan liikuntaan ja juhannusaatosta alkaen maastopyöräilijät voivat ilmoittautua mukaan myös koko kesän kestävään Tahko MTB Summer Trail -tapahtumaan. Mikäli Tahkolta käsin haluaa pistäytyä lyhyen automatkan päässä olevalle päiväretkelle, on esimerkiksi Pisan luonnossuojelualue oikein mukava kohde retkeilyn sekä upeiden näköalojen ystäville.

Kierros golfia?

Vapaapäivä kuluu leppoisasti Tahkon golfkentillä, jotka ovat kuuluja kauneudestaan ja pelaajaystävällisyydestään. Kolmen kentän ansiosta Tahkolla riittää pelattavaa useammaksi päiväksi ja harrastajia hemmotellaan korkeatasoisilla ravintola- sekä oheispalveluilla.

Saatat olla kiinnostunut

Artikkelit
11.05.2020

Tahko Kids -kaikenlaista lapsille

Lomalle lasten kanssa? Tahko Kids kokoaa yhteen alueen lomavinkit perheille ja muille lasten kanssa liikkuville.

Aktiviteetit, Syksy
Esittelyssä

SUP-lautailu

Järvi-Suomen kirkkaat vedet tarjoavat upeita mahdollisuuksia suppailuun. Hyppää seikkailuun, vuokraa lauta omalle mökille tai osallistu ohjatulle kurssille.

 
Paikat

Tahkon retkeilyreitit

Tahkon neljä eripituista rengasreittiä kiemurtelee vaihtelevissa maastoissa, upeissa maisemissa. Kesäreittejä on myös helppo yhdistellä mieleisekseen, jolloin valittavaksi tulee lopulta hyvin monenlaisia vaihtoehtoja.

Kesä, Retkeily, Syksy
Artikkelit
17.06.2020

Tahko MTB Summer Trail on avoinna koko kesän

Tahko MTB -tapahtuman järjestäjät merkkasivat Tahkolle 25km mittaisen Tahko MTB Summer Trailin, joka on kaikkien vapaasti poljettavissa 19.6.-30.8.2020

Ajankohtaista, Kesä, Tahkon uutiset, Uutiset
Esittelyssä

Golf

Luonnonkauniit savolaismaisemat ovat golfaajien mieleen – tarjolla on sopivasti elämyksiä, kesäistä silmäniloa sekä haasteita kaikentasoisille pelaajille.

 
Paikat

Tahkovuori DiscGolfPark

Upea, 18 -väyläinen AA1-luokan frisbeegolfrata Tahkon rinnealueella, palveluiden äärellä.

Frisbeegolf
Paikat

Tahkon maastopyöräilyreitit

Tahkon ulkoilu- ja retkeilyreiteistä kesän maastopyöräilyn suosikkireittejä ovat 14.4km mittainen Tahkomäen kierros sekä 20,1km mittainen Rahasmäen kierros.

Maastopyöräily, Syksy
Paikat

Tahkon portaat

Suomen pisimmät portaat, vievät rinnealueen huipulle. 1054 porrasta noin 800m matkalla. Treenaa, kuntoile, ihastele maisemia tai käytä siirtymäreittinä huipulle.

Kesä, Nähtävyydet, Retkeily, Syksy
Paikat

Tahkon lähiliikuntapuisto

Upea, kahdeksan hehtaarin kokoinen virkistysalue Tahkon keskustassa. Leikkikenttä, pumptrack, parkour-alue, ulkopelikentät ja paljon muuta!

Kesä, Syksy
Artikkelit
17.06.2020

Kaupunkijuhannus Kallaveden kainalossa

Mitä tehdä Kuopiossa juhannuksena? Löydä kesäiset terassit, ravintolat, saunat ja kesätekemiset ja vietä leppoisa kaupunkijuhannus Kallaveden kainalossa.

Ajankohtaista