Vastuullisen matkailun Sustainable Tahko-hanke etenee
  Marika Pulkkinen • 23.06.2020

Vastuullisen matkailun
Sustainable Tahko -hanke etenee

Tahkon alue on ottanut seuraavan askeleen kestävän matkailun polullaan, kun Sustainable Tahko -hankkeen rahoitus sai varmistuksen. Euroopan aluekehitysrahaston rahoittama hanke sai huhtikuussa 2020 Pohjois-Savon liitolta hyväksynnän aloittaa Tahkolla, matkailun parissa toimivien yritysten avustamisen vastuullisen matkailun viemisestä aivan uudelle tasolle. Hakuprosessi alkoi helmikuussa 2020, jolloin 18 Tahkon alueen yritystä allekirjoitti Tahkon kestävän matkailun sitoumuksen yhteisen tavoitteen kera.

Kohti Sustainable Travel Finland -destinaatiomerkkiä

Sustainable Tahko  -hankkeen toteutusaika on 1.4.2020 – 31.12.2021 ja sen arvioidut kokonaiskustannukset yhteensä 213.254 euroa. Hanketta luotsaa Savonia-ammattikorkeakoulu, joka samalla osallistaa omia opiskelijoitaan Tahkon alueen yritysten hyväksi järjestettävissä työpajoissa ja selvitystöissä mahdollisuuksien mukaan. Rahoitussuunnitelman mukaan 70 % hankkeen rahoituksesta tulee Pohjois-Savon liiton kautta EAKR- ja valtion rahoituksena, Kuopion kaupungin osuus on 13 %, Savonia-ammattikorkeakoulun rahoitus on yhteensä 7 % ja yksityinen rahoitus 10 %.

Sustainable Tahko

Tahko – matkalla vastuullisempaan tulevaisuuteen.

Lue lisää

Saatat olla kiinnostunut

Artikkelit

Vastuullisen matkailun Sustainable Tahko-hanke etenee

Esittelyssä

Tahko

Esittelyssä

Sustainable Tahko