Bellanpuistoon minigolfin MM-kisat kesällä 2021
  Salla Kotsalainen • 25.04.2020

Bellanpuistoon minigolfin MM-kisat kesällä 2021

Kuopion Bellanpuistossa kilpaillaan minigolfin maailmanmestaruuksista kesäkuussa 2021. Viisipäiväinen tapahtuma kokoaa Kuopioon minigolfaajia kaikkialta maailmasta. Kansainvälinen minigolfliitto World Minigolf Sport Federation (WMF) on myöntänyt Bellanpuiston citygolfkentälle vuoden 2021 World Adventure Golf Masters  -maailmanmestaruuskisat (WAGM). Päätös sinetöitiin liiton huhtikuisessa kokouksessa.

Ennen vuoden 2021 suurkoitosta saavat kuopiolaiset kisajärjestäjät arvokasta kokemusta jo tämän vuoden syyskuussa, kun Bellanpuisto isännöi kansainvälistä Finnish Adventure Golf Masters -kisaa (FiAGM). Molempien tapahtumien kisajärjestelyistä vastaa uusi kuopiolainen minigolfseura Kuopio Adventure Golf Club ry. Seuran perustaja ja puheenjohtaja on Bellanpuiston yrittäjä Antti Pakkala.

Pakkalan mukaan Bellanpuiston 18-reikäinen kenttä on alusta lähtien suunniteltu kisoja silmällä pitäen. ”Suomen Ratagolfliiton edustajat kävivät viime kesänä tutustumassa kenttäämme ja Bellanrannan alueeseen. City Golf Europen suunnittelema ja rakentama kaunis Kallaveden rannalla sijaitseva kenttämme sekä Matkailukeskus Saanan ravintola-, kokous- ja saunatilat tekivät suuren vaikutuksen liiton edustajiin. Sen jälkeen kisahakemukset olikin helppoa saada läpi Suomen Ratagolfliitossa ja WAGM:ssä”, kertoo Pakkala tyytyväisenä.

Kallaveden rannalla sijaitseva kenttä lumoaa varmasti myös kansainväliset kävijät.

World Adventure Golf Masters -kisassa pelataan maailmanmestaruudesta MOS-tyyppisellä radalla 9.-13.6.2021. Tämä Minigolf Open Standard -kategoriaan kuuluva ratatyyppi on kehitetty pääsääntöisesti ns. seikkailuradoille eli Adventure Golf -tyyppisille radoille, jollaista myös Bellanpuisto edustaa. Käytännössä kaikki uudet minigolfkentät rakennetaan nykyään MOS-tyyppisiksi. Muita ratatyyppejä ovat huopa, eterniitti ja betoni, joilla kaikilla kisataan.

Kuopion tapahtumaan odotetaan yli sataa osallistujaa kaikista maanosista. Kisaan kuuluu kaksi virallista harjoituspäivää sekä kolme kisapäivää. Finaali pelataan sunnuntaina 13.6.2021. Tapahtuman avajaisia vietetään Kallavedellä risteillen sekä Bellanpuiston vieressä sijaitsevassa upeassa Matkailukeskus Saanassa, jossa myös tapahtuman banketti ja palkintojenjako järjestetään.

FiAGM kisataan toukokuun sijaan syyskuussa 2020

Bellanpuisto oli jo alkuvuodesta Suomen Ratagolfliiton kisakalenterissa. Toukokuun lopulla järjestettäväksi suunniteltu, kansainvälinen Finnish Adventure Golf Masters -kisa (FiAGM) siirtyy koronatilanteen vuoksi syksyyn. Tapahtuman uusi ajankohta on 19.-20.9.2020. Liiton hallitus päätti kesän kilpailukalenterin muutoksista viime viikolla.

Finnish Adventure Golf Masters -tapahtumassa kisataan kahden päivän aikana useissa eri sarjoissa. Naisten, miesten ja nuorten sarjojen lisäksi kisaohjelmassa on myös noviisisarja pelaajille, jotka eivät aiemmin ole osallistuneet Suomen  Ratagolfliiton kisoihin.

Kesän 2020 avauksesta tiedotetaan myöhemmin

Bellanpuiston citygolfkenttä avataan yleisölle toukokuun aikana. Tarkemmasta avausajankohdasta ja pelaajien ohjeistuksesta tiedotetaan sen jälkeen, kun hallitus 3.5.2020 linjaa rajoitusten purkamisen aikataulua.

Bellanpuiston 18-reikäinen citygolfkenttä sijaitsee Kuopion Bellanrannassa 2,5km päässä kaupungin
keskustasta.  Viime kesänä valmistuneen upean kentän lisäksi alueella on 50-paikkainen kesäterassi ja myymälä. Kesällä 2020 Bellanpuistoon avataan myös kaksi ulkopadelkenttää, joiden rakennustyöt ovat jo käynnissä.

Saatat olla kiinnostunut

Yritykset

Bellanpuisto

Esittelyssä

Aktiviteetit

Esittelyssä

Tapahtumat