Koronaviruksen vaikutukset Tahkolla Q&A

Mitkä palvelut Tahkolla on auki?

Koronaviruksen vaikutukset Tahkolla Q&A

Monia Tahkolle suuntaavia askarruttaa miten rajoitukset koronaviruksen leviämisen estämiseksi sekä rajoitusten osittainen purkaminen näkyvät alueen palveluissa. Keräsimme tähän vastauksia eniten kysyttyihin kysymyksiin (päivitetty 1.6.2020 klo 09.32).

Kesäkuussa avautuvat ravintolat

Tahkon ravintoloita avataan asteittain viranomaisohjeistuksia tarkasti noudattaen. Listaamme tähän kesäkuun alussa tai esimerkiksi juhannukselta avautuvia ravintoloita sitä mukaa, kun saamme toimijoilta vahvistuksia. Avaamisenkin jälkeen useimmat ravintolat myyvät ruokaa edelleen myös mukaan, joten voit valita ruokailetko ravintolassa, terassilla vai itse valitsemassasi paikassa.

  • Ravintola Golden Resort 1.6. alkaen
  • Ravintola Wanha Klubi 1.6. alkaen
  • Ravintola Kaisla 1.6. alkaen
  • Ravintola Rehti & Pizzeria Onni 3.6. alkaen
  • Ravintola El Monte 3.6. alkaen
  • Pub Karhu 4.6. alkaen
  • Pizza Breikki ja Hesburger Tahko 5.6. alkaen
  • Panorama Bar & Café 5.6. alkaen
  • Ravintola Riemu 11.6. alkaen
  • Rinneravintola Pehku 19.6. alkaen

Ruokaravintolat Tahkolla

Lisää suosikkiravintolasi reissuvihkoon ja palaa niihin aina kun on herkutteluhetken tarve.

Lue lisää

Perutut tapahtumat

Tahkolta on tällähetkellä peruttu seuraavat kesätapahtumat: Tupla vai Uitti kevätrevyy, Finnvitsit -Kullankimallus sekä Tahko Juhannus, Tahko MTB sekä IRONMAN Finland Kuopio-Tahko, jotka kaikki siirtyvät kesälle 2021  

Peruutettuihin tilaisuuksiin ilmoittautuneiden ja matkajärjestelyitä tehneiden tulee olla yhteydessä siihen tahoon, missä ilmoittautuminen, majoitus tai muut matkajärjestelyt on tehty.

Onko Tahko auki?

Kyllä, alue itsessään on auki ja majoitusta on saatavilla, joten mökkejä, huoneistoja ja hotellihuoneita voi tiedustella aivan normaaliin tapaan – kysy myös pidempiä viipymiä alkaen viikosta jopa koko kesäksi.

Tahkon kaupoista avoinna on Break Sokos Hotel Tahkon Sale -lähikauppa. Muut lähimmät avoinna olevat kaupat sijaitsevat Nilsiän keskustassa, noin 10km päässä Tahkolta. Molemmissa ruokakaupoissa on myös verkkokauppamahdollisuus ( noutopalvelu & kuljetus ).

Break Sokos Hotel Tahko ja Tahko Spa Hotel ovat molemmat jo avanneet ovensa kevään tauon jälkeen.

Mitä tehdä Tahkolla kesäkuussa?

Luonto ja sen upeat ulkoilumahdollisuudet ovat avoinna 24/7. Tahkon retkeilyreiteillä viihtyy päivän jos toisenkin ja esimerkiksi Tahkon portaat ovat jo käytössä. Golfin pelaajia hemmotellaan kolmella kentällä: Golden Resortin Lake & Forest -kentillä läpi toukokuun sekä 30.5. alkaen myös Tahkon keskustan Old Coursen rantamaisemissa.

Kesän suosikkiaktiviteetteja ovat maastopyöräily, SUP-lautailu, golf, melonta, frisbeegolf, retkeily sekä kaikenlainen ulkona liikkuminen. Tahkon huipulta avautuva maisema ihastuttaa kerta toisensa jälkeen ja huipulla sijaitsevat rinneravintolat vetävätkin väkeä läheltä ja kaukaa.

Lapset viihtyvät erityisesti Tahko Spa Hotellin vieressä sijaitsevassa lähiliikuntapuistossa ja Tahko Farmilla. Tahko Span tiloissa sijaitseva, uudistunut SuperCorner Tahko avataan 9.6.2020. Puistoon otetaan aluksi max. 50 seikkailijaa kerrallaan.

Lue myös:

Saatat olla kiinnostunut

Artikkelit
11.05.2020

Tahko Kids -kaikenlaista lapsille

Lomalle lasten kanssa? Tahko Kids kokoaa yhteen alueen lomavinkit perheille ja muille lasten kanssa liikkuville.

Aktiviteetit
Esittelyssä

Mökit ja leirintäalueet

Rantamökki, eräkämppä, luksushuvila, bilemökki, juhlapaikka – löydä sinulle sopivin alueen tuhansista erilaisista vaihtoehdoista!

 
Esittelyssä

Golf

Luonnonkauniit savolaismaisemat ovat golfaajien mieleen – tarjolla on sopivasti elämyksiä, kesäistä silmäniloa sekä haasteita kaikentasoisille pelaajille.

 
Esittelyssä

Aktiviteetit

Järvi-Suomen alueella – Kuopiossa, Tahkolla kuin Savossa muutoinkin – riittää loputtomasti tekemistä kaikkina vuodenaikoina. Löydä seuraava seikkailusi!

 
Artikkelit
06.05.2020

Maastopyörien vuokraushinnasto Tahkolla

Tahkolla maastopyöriä voi vuokrata rinteiden juurella sijaitsevasta SkiMac Tirolista (vain kesäkaudella), Tahko Safareilta sekä Tahko Spa Hotellista.

Maastopyöräily
Paikat

Tahkon retkeilyreitit

Tahkon neljä eripituista rengasreittiä kiemurtelee vaihtelevissa maastoissa, upeissa maisemissa. Kesäreittejä on myös helppo yhdistellä mieleisekseen, jolloin valittavaksi tulee lopulta hyvin monenlaisia vaihtoehtoja.

Retkeily
Esittelyssä

SUP-lautailu

Järvi-Suomen kirkkaat vedet tarjoavat upeita mahdollisuuksia suppailuun. Hyppää seikkailuun, vuokraa lauta omalle mökille tai osallistu ohjatulle kurssille.

 
Paikat

Tahkovuori DiscGolfPark

Upea, 18 -väyläinen AA1-luokan frisbeegolfrata Tahkon rinnealueella, palveluiden äärellä.

Frisbeegolf
Paikat

Tahkon portaat

Tahkon portaat vievät rinnealueen huipulle. 1054 porrasta, 800 m nousua noin 1km matkalla. Treenaa, kuntoile, katsele maisemia tai käytä siirtymäreittinä huipulle.

Kesä, Nähtävyydet, Retkeily, Syksy
Esittelyssä

Melonta

Järvi-Suomen lumo on valloittavimmillaan vapailla vesillä. Kuopion, Tahkon ja lähialueiden melontareitit tarjoavat loputtomasti vaihtoehtoja niin omatoimisille kuin opastetuille retkille.

 
Paikat

Tahkon lähiliikuntapuisto

Upea, kahdeksan hehtaarin kokoinen virkistysalue Tahkon keskustassa. Leikkikenttä, pumptrack, parkour-alue, ulkopelikentät ja paljon muuta!

 
Paikat

Tahkon maastopyöräilyreitit

Tahkon ulkoilu- ja retkeilyreiteistä kesän maastopyöräilyn suosikkireittejä ovat 14.4km mittainen Tahkomäen kierros sekä 20,1km mittainen Rahasmäen kierros.

Maastopyöräily