Tahko hakee mukaan Sustainable Travel Finland -ohjelmaan
  Salla Kotsalainen • 13.02.2020

Tahko hakee mukaan Sustainable Travel Finland -ohjelmaan

Tahko hakee alueena mukaan Visit Finlandin luomaan Sustainable Travel Finland -ohjelmaan. Ohjelman tavoitteena on saavuttaa kansainvälisestikin arvostettu Sustainable Travel Finland -merkki vuoteen 2024 mennessä.

Tavoitteen toteuttamisessa on mukana nyt jo noin 20 Tahkon alueen matkailuyritystä, jotka uskovat matkailun kehittämisen kestävämmäksi olevan hyväksi paitsi alueen, myös sinne saapuvien vierailijoiden viihtyvyyden sekä hyvinvoinnin kannalta. “Kun yhdessä arvostamme ja vaalimme aluettamme, vaalimme myös jokaista sen asukasta sekä sinne saapuvaa matkailijaa”, kertoo Tahkon kestävän matkailun koordinointivastuuta kantava Isa-Maria Tervonen.

Tahkolaisilla on yhteinen tahtotila.

Visit Finlandin luoma kestävän matkailun kehittämispolku on seitsemänvaiheinen ja sen aikana ohjelmaan osallistuvat Tahkon alueen yritykset sitoutuvat toiminnassaan noudattamaan heille määriteltyjä kestävän matkailun periaatteita. Ohjelman suorittaminen edellyttää osallistujilta muun muassa osallistumista vastuullisuusvalmennuksiin, kehittämissuunnitelman laatimista sekä vastuullisuusviestinnän kehittämistä. Toteutetut toimet todennetaan vertaamalla niitä valtakunnallisiin kestävän matkailun mittareihin, jotka on otettu Suomessa käyttöön vuonna 2019.

”Haluamme tarkastella vastuullisuutta vielä nykyistä kattavammin ja kokonaisvaltaisemmin, sekä tunnistaa muutostarpeet. Yritysten arjessa tämä näkyy siten, että teemme tarvittaessa asioita tietoisesti vaihtoehtoisella tavalla. Olemme motivoituneita tuomaan matkailijalle tietoisuutta siitä, mitä kaikkea voimme yhdessä palveluntarjoajan ja asiakkaan kanssa tehdä vihreämmän huomisen puolesta. Tavoitteemme on siis mahdollistaa asiakkaillemme vastuullinen matkailukokemus Tahkon alueella vuoden jokaisena ajankohtana”, kertoo Break Sokos Hotel Tahkon Anna Hämäläinen.

”Sustainable Travel Finland -ohjelman avulla meillä on tiedossa selkeät toimenpiteet ja tavoitteet. Ohjelman avulla pystymme vastaamaan kysyntään, jota kohtaamme nykypäivän matkailijoilta”, Hämäläinen jatkaa.

Saatat olla kiinnostunut

Esittelyssä

Majoitus

Esittelyssä

Syö ja juo

Esittelyssä

Tapahtumat