Stand up menee metsään

Stand up menee metsään

Kuopiossa nauretaan kohta metsässä, kun paikallinen komiikkatuottaja Juha Jylhäsalmi vie stand upin aivan uudenlaiselle tasolle. Mistä on kysymys?

Kuopiolainen komiikkatuottaja Juha Jylhäsalmi oli jo viikon murehtinut oman alansa Korona-kurimusta, kunnes päivitti Facebookiin, että kiinnostaisiko tuttuja yrittäjiä ostaa satasella lippu stand up -keikalle metsään.

Yleisön kooksi Jylhäsalmi määritteli korkeintaan yhdeksän henkeä ja 41 minuuttia myöhemmin kaksi keikkaa oli jo myyty. Heti päivityksen jälkeen Jylhäsalmi soitti kuopiolaistuneelle koomikkoystävälleen Teemu Vesteriselle ja kysyi kiinnostusta lähteä esiintymään. Vesterinen suostui heti.

Tarina alkoi elämään ja seuraavaksi Jylhäsalmelle tuttu keilahalliyrittäjä pyysi lupaa yrittää samaa temppua Vesterisen kotipitäjässä Saarijärvellä sillä tuloksella, että yksi keikka myytiin loppuun 18:ssa minuutissa.

”Yhteistä kaikille keikoille oli se, että kukaan ei vielä lipun ostettuaan edes tiennyt, missä ja milloin keikka järjestettäisiin ja kuka siellä esiintyisi. Se kertoo mielestäni siitä, miten paljon ihmisillä on auttamishalua ja intoa tarttua juuri nyt uusiin ideoihin”, Juha Jylhäsalmi kuvailee.

Teemu Vesterinen metsässä.

”Tästä minä saan uusia keikkoja menetettyjen tilalle ja lisäksi pääsen hankkimaan täysin uudenlaisia keikkakokemuksia”, kertoo Teemu Vesterinen.

Keikkoja ei ainakaan toistaiseksi ole haluttu alkaa striimaamaan, vaan halutaan säilyttää täysin ainutlaatuinen kokemus katsojien kesken, vaikka moni olisi striimauksesta valmis maksamaankin. Vesterisen mukaan metsässä ei myöskään aleta eturivin pariskunnalta kyselemään, kauanko he ovat olleet yhdessä eikä muutenkaan pyritä tekemään tyypillistä stand up -keikkaa.

”Pyrin luomaan sinne sellaisen nuotiopiirimäisen tunnelman, jossa ei niinkään haeta riehakasta biletunnelmaa vaan antaudutaan tarinoinnin kautta intensiiviseen tunnelmaan”, joka voi tuoda mukanaan ihan mitä vain.

Esiintymispaikka on salainen

Esiintymispaikkaa ei tulla ilmoittamaan julkisesti ja osallistujillekin annetaan vain ohje saapua tiettyyn paikkaan tiettyyn aikaan. Ja Kuopiossa kun ollaan, on salaisuuden säilyttäminen jopa mahdollista, sillä kaupungin pinta-alasta metsää noin noin puolet.

Erikoista näissä metsäkeikoissa on myös se, että ne järjestetään silloin kun se kaikille parhaiten sopii. Koomikolla on nyt vapaa-aikaa ja tuottaja Jylhäsalmikin lupaa kaiken tapahtuvan joustavasti. Pääsylippuun kuuluu myös lihapiirakka ja pillimehu.

”Nyt mukana on jo noin 40 yritystä/ihmistä, joten ainakin viisi metsäkeikkaa on tulossa. Keikkojen aikataulu on vielä auki, mutta keikat tehdään aikaisintaan huhti- tai toukokuussa.  Maaliskuussa on tarkoitus etsiä mahdollisimman hyvä ja turvallisen paikka esiintyä näissä poikkeusolosuhteissa”, Jylhäsalmi sanoo keskiviikkoaamuna.

Kiinnostuitko? Kuopion Komediafestivaali on Facebook

Etusivulle >>