Koronaviruksen vaikutukset Tahkolla Q&A

Monia Tahkolle suuntaavia askarruttaa miten rajoitukset koronaviruksen leviämisen estämiseksi näkyvät alueen palveluissa. Keräsimme tähän vastauksia eniten kysyttyihin kysymyksiin ( päivitetty 28.3.2020 klo 06.49 ).

Ovatko rinteet avoinna?

Ei. Tahkonrinteet suljettiin MAANANTAINA 23.3.2020 klo 17:00. Myös kaikki rinneravintolat on suljettu toistaiseksi ja ne avataan sitten kun tilanne sen seuraavan kerran sallii. SkiMac Tirolin shop & huolto palvelevat toistaiseksi ma-la klo 9-16, tiedustelut ja huolto- sekä suksihotellivaraukset puh. 017 4648 175 tai tahkopro(at)skimac.com.

Perutut tapahtumat

Tahkolta on tällähetkellä peruttu seuraavat tapahtumat: Tahko Ski Lift Pitch, Red Bull Hammers with Homies, QKLS Rally / Banked Slalom SM, Snow Volley, Niko Kivelän Stand Up, Extremerun Tahko ( uusi päivä 10.4.2021 ), SkiMac hyppyskaba sekä pääsiäiseltä Lasten naamislasku, Rinnepiknik, Härvelikisa sekä uusi Pool Party. Kesän tapahtumista on toistaiseksi peruuntunut vain Tupla vai Uitti kevätrevyy, joka siirtyy kesälle 2021  Päivitämme tapahtumakalenteria sitä mukaa kun peruutuksia tulee, joten ajankohtainen tieto löytyy kalenterista.

Peruutettuihin tilaisuuksiin ilmoittautuneiden ja matkajärjestelyitä tehneiden tulee olla yhteydessä siihen tahoon, missä ilmoittautuminen, majoitus tai muut matkajärjestelyt on tehty.

Viihde ja yöelämä

Soikoon livemusiikki ja saakoon after ski hymyn huulille sitten, kun se seuraavan kerran on turvallista. Tällähetkellä suljettuina ovat seuraavat ravintolat: Piazza, Kunkku, Bar Ukko, Pub Karhu, Pehkubaari, Tirol ja Panorama Bar & Café. Perutuille keikoille ennakkolippuja ostaneiden tulee olla yhteydessä siihen tahoon, josta liput on ostettu ( lukuunottamatta Livetoa, joka palauttaa rahat automaattisesti ).

Onko Tahko auki?

Kyllä, alue itsessään on auki. Tahkon hotellit, mökit, huoneistot, kaupat ja muut palvelut pyritään pitämään avoinna mahdollisimman normaalisti. Jonkin verran palveluja tulee varmasti sulkeutumaan, mutta tahtotilana on pitää peruspalvelut toiminnassa. Tilannetta seurataan päivittäin ja yritykset noudattavat viranomaisten ohjeistuksia. Tahkon ruokaravintoloista auki olevat palvelevat tällä hetkellä ainostaan take away tai kotiinkuljetus -periaatteella. Kauppaostoksia voi tehdä Tahkon Sale -lähikaupassa sekä esimerkiksi Nilsiän ruokakaupoissa, joissa molemmissa on myös verkkokauppamahdollisuus.

Muutokset aktiviteeteissa

Kuopion kaupungin sisäliikuntapaikat suljetaan la 14.3.2020 klo 15.00 alkaen ja tämä koskettaa siten myös Tahko Spa Kylpylää / allasosastoa.  Sulku kestää tämänhetkisen tiedon mukaan 17.4.2020 saakka. SuperCorner Tahko sulkee ovensa 18.3.2020 alkaen toistaiseksi. Tahko Spa Hotellin liikuntapalveluista edelleen avoinna ovat keilahalli ja kuntosali, tietyin rajoituksin.

Tahko Safarit keskeyttää  opastetut ryhmäohjelmat, mutta oman perheen kesken voi edelleen liikkua vuokrattavilla eFatbikeilla ja moottorikelkoilla . Vuokrattava kalusto pestään desinfioivalla pesuaineella kutakin käyttäjää varten ja kalusto on mahdollista saada käyttöön ilman läheistä kontaktia henkilökuntaan. Myös lumikenkiä vuokrataan normaalisti. Varaukset voi tehdä verkossa.

Hallituksen 16.3. tekemien linjausten mukaisesti Kuopion kaupunki on päättänyt, ettei se enää aktiivisesti ylläpidä myöskään ulkoliikuntapaikkoja 18.3.2020 alkaen. Tämä koskee siten myösTahkon hiihtolatuja sekä moottorikelkkareitistöä. Tahkon ladut on tältä kaudelta suljettu.

Kulkeeko Skibussi edelleen?

Ei kulje. Tahko-Nilsiä välillä kulkevan ilmaisen Skibussin liikennöinti on päättynyt maanantaina 23.3.2020. Bussi alkaa liikennöidä seuraavan kerran joulukuussa 2020.

 

Lue myös:

Koronatilanteen tuomia muutoksia Kuopion kaupungin hyvinvointi- ja kulttuuripalveluihin >>

Kuopion Kaupunki / tietoa koronaviruksesta ja sen vaikutuksista kaupungin palveluihin >>

Suomen hallitus on torstaina 12.3.2020 antanut suosituksen yli 500 hengen yleisötilaisuuksien peruuttamisesta 31.5.2020 saakka koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Aluehallintovirastot ovat 13.3.2020 antaneet määräykset, joiden mukaan yli 500 hengen yleisötilaisuudet kielletään 12.4.2020 asti. Aluehallintovirastot ovat 17.3.2020 antaneet määräykset, joiden mukaan yli 10 hengen yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet kielletään. Hallituksen linjauksen mukaisesti suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Valmiuslaki antaa myös mahdollisuuden rajoittaa ihmisten liikkumista henkeä ja terveyttä uhkaavan vaaran vuoksi.

Lisää ajankohtaisia uutisia >>