Kuopion Musiikkikeskuksen kävijämäärä kasvoi

Kuopion Musiikkikeskus kasvatti kävijämääräänsä

Kuopion Musiikkikeskus oli viime vuonna aktiivisessa ja monipuolisessa käytössä. Remonttivuoden 2018 lisäksi talo kasvatti kävijämääräänsä myös vuoden 2017 tilastoihin verrattuna. Vuonna 2019 Kuopion Musiikkikeskuksen 700 tapahtumassa kävi yhteensä 115.460 henkilöä ( 2018: 45.775 ja 2017: 113.778 ). Myös kokousten määrä nousi 217:ään, ollen vuonna 2018 11 kappaletta ja 185 kappaletta vuonna 2017. Vuonna 2019 Kuopion Musiikkikeskuksen kokouksissa vieraili 14.105 osallistujaa (2018: 2.940, 2017: 15.645).

Paitsi kuopiolaisia asiakkaita, Kuopion Musiikkikeskus palveli myös tulijoita maakunnasta sekä useampien tapahtumien osalta koko Suomen alueelta. Talossa järjestettiin tapahtumia laajalla skaalalla: konsertteja, tanssiesityksiä, stand upia, juhlia, seminaareja, kokouksia, näyttelyitä ja muita tilaisuuksia. Erilaisten tanssi-, stand up- ja juhlaesitysten yleisömäärä Musiikkikeskuksessa kasvoi 39.067 kävijään (2018: 5.915, 2017: 35.236). Kaikkiaan tähän kategoriaan kuuluvia tilaisuuksia oli 172 (2018: 18, 2017: 105). Konserteissa käytiin edelleen aktiivisesti. Yhteensä 51 (2018: 41, 2017: 61) konsertissa kävi 27.109 kuulijaa (2018: 20.550, 2017: 28.460).

Täysi salillinen tanssin ystäviä nähtiin juhlavuottaan viettäneen Kuopio Tanssii ja Soi –festivaalin 50-vuotisgaaloissa ja Jorma Uotisen Au Revoir –gaalassa sekä St Petersburg Festival Balletin & Ballet Orchestran Joutsenlampi-baletin esityksissä. Stand upin saralla lähes loppuunmyytyjä olivat Suomi nauraa -, Sami Hedbergin, Ismo Leikolan sekä Jarkko Tammisen esitykset. Ensimmäistä kertaa Musiikkikeskukseen saapui tubettajasuosikkien TubeTour, jossa nuoret fanit saivat tavata idolejaan. Suomenkielisen rokin tähdistä täydelle salille esiintyivät mm. Lauri Tähkä, Juice Originals –yhtye, J. Karjalainen ja Ismo Alanko. Ensimmäistä kertaa Musiikkikeskuksessa vierailivat ja välittömän suosion saivat Elastinen ja Sonata Arctica. Lasten suosion saavutti ensimmäistä kertaa Musiikkikeskukseen saapunut Lasten suuri musiikkifestivaali joulukuussa sekä Pikku Papun Orkesterin lapsia leikittänyt esitys, joka niin ikään vieraili talossa ensimmäistä kertaa. Suuren suosion saivat myös Anneli Saariston juhlakonsertti, Varusmiessoittokunnan hittikavalkadi ja Semmarien energinen kiertue. Joulukonserteista erityisen suosittuja olivat Rajaton-lauluyhtyeen, Erja Lyytisen & ystävien sekä Vesa-Matti Loirin konsertit.

Kaikki talon toimijat toivottivat kävijät jälleen tervetulleiksi Kuopion Musiikkikeskuksen avoimien ovien päivään vuoden 2019 alussa. Ylen TV1-kanavalla suorana lähetetty kansallisen veteraanipäivän valtakunnallinen pääjuhla 27.4. toi taloon veteraaneja, tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja muita juhlavieraita ympäri Suomen. Juhlassa alueen musiikillista osaamista esitteli Kuopion kaupunginorkesteri. Marraskuussa Musiikkikeskukseen saapui Vasemmistoliiton valtakunnallinen, kolmipäiväinen puoluekokous. USA on the road –seminaari toi Kuopioon vieraaksi Yhdysvaltain Suomen suurlähettilään Robert Pencen. Nuorten anime-harrastajien värikkäitä asuja nähtiin jälleen heinäkuussa Nekocon-tapahtumassa, ja niin nuorten kuin aikuistenkin tuoreita esityksiä tarjoili Polkuja-koreografiakilpailu tammikuussa. Asiaa koulutuksellisista näkökulmista kuultiin AMK-päivillä sekä Rekry, työelämä & koulutus Savo 2019 –messuilla. Itsenäisyyspäivänä järjestettiin kaikille avoin juhla päivällä sekä iltajuhla veteraaneille. Armas Järnefeltin juhlavuonna nautittiin Järnefeltin historiaa avaavasta näyttelystä Valohallissa. Lääketieteen saralta Musiikkikeskuksen valtasivat tuttuun tapaan Sädehoitopäivät, Leikkausalihoitajapäivät ja valtakunnallinen Itä-Suomen Lääketiedepäivät.

Lue myös:

Kokous Järvi-Suomen pääkaupungissa >>