Kuopio Wine Festival 2020

Kuopio Wine Festival julkaisi kesän esiintyjänsä

Kuopio Wine Festival julkaisi tänään kaikki loput ensi kesän esiintyjänsä ja luvassa on entistä monipuolisempi kotimaisten huippuartistien kattaus.  Aiemmin julkaistun Tehosekoittimen lisäksi Viinijuhlien lavalle nousee lähes kolmekymmentä muuta esiintyjää ja itse festaritkin kestävät nyt päivän pidempään. Tämän vuoden teema on Ranska, joten maailmankuulun ranskalaisen keittiön makupareina juhlakansaa hemmotellaan fantastisilla viineillä ja samppanjoilla.

Kuopion Matkustajasatamassa 25.6.–4.7.2020 järjestettävän Kuopio Wine Festivalin lavalla nähdään muun muassa odotetun paluun tekevä Tehosekoitin, suomirockin legenda Juliet Jonesin Sydän, timanttisen kova lauluntekijä Maija Vilkkumaa, hunajaääninen Antti Ketonen sekä ikivihreät bändit kuten Popeda ja J. Karjalainen. Muistoja herättänee myös Bomfunk MC´s -yhtyeen megahitti ”Freestyler”, joka vie viinijuhlayleisön suoraan 90-luvulle.

”Olemme rakentaneet entistä monipuolisemman artistikattauksen. Mukana onkin kymmenen täysin uutta artistia, joita ei viime kesänä nähty meidän lavallamme. Ohjelmastamme löytyy nyt huippuartisteja moneen aikuiseen makuun”, kertoo Kuopio Wine Festivalien ryhmäpäällikkö Mikko Rosendahl.

Ensi kesänä Kuopio Wine Festival avaa portit jo torstaina 25.6., joten festivaali jakautuu kahden viikon ajalle.

Juhlat laajenevat kahdelle viikolle. Ensin fiilistellään torstaista lauantaihin ja seuraavalla viikolla maanantaista lauantaihin.

Kuopio Wine Festival tekee ensimmäistä kertaa yhteistyötä viinien huippuasiantuntijan ja Viini-lehden perustajan Juha Berglundin ja hänen ranskalaisen viinitilansa Chateua Carsin kanssa.

”Olemme yhteistyöstä innoissamme. Saamme nyt tilaisuuden tarjota asiakkaillemme erittäin laadukkaan viinitilan viinejä”, Rosendahl iloitsee.

Tuttuun tapaan Kuopio Wine Festival -alueelta löytyy useita ruokapisteitä, joista on tänä vuonna saatavilla muun muassa Tarte Flambée’s eli pizzan tapaista Alsacen alueen liekkipiirasta, ranskalaisia leipomotuotteita, juustoja ja leikkeleitä sekä French burgereita. Festareille tuodaan ensimmäistä kertaa myös Viinitalo, jossa voi maistella charcuterié eli leikkeleitä, pateita, terriinejä sekä juustoja hyvien viinien makupareina – katetussa tilassa säältä suojassa. Samassa tilassa järjestetään myös ohjattuja viinitastingeja.

Päivätapahtuma sopii koko perheelle

Kuopio Wine Festival -tapahtumalle tuttuun tapaan myös tänä vuonna on luvassa perhepäivä, jolloin alueelle pääsee ilman sisäänpääsymaksua. Lauantaihin 27.6.2020 sijoittuvassa päivätapahtumassa esiintyvät Samuli Edelman, tubettajat Mikirotta & Boheemi sekä Hovimuusikko Ilkka. Muiden ruokapisteiden lisäksi herkuttelemaan pääsee Viinijuhla-alueen ravintolateltassa, jossa iltapäivällä tarjoillaan maalaishenkinen brunssi.

Vive la France!

Kuopio Wine Festival 2020 esiintyjät

Artistien julkaisun myötä myyntiin tulevat myös kaikkien iltojen ennakkoliput. Lippuhinnat ennakkoon 35 €, poislukien perjantai 26.6.2020, jolloin lippuhinta on 45 €. Portilta, paikan päältä ostettuna liput ovat 3 euroa kalliimmat.

 • Torstai 25.6: Maija Vilkkumaa, Olavi Uusivirta, Kolmas Nainen
 • Perjantai 26.6: Maustetytöt, Irina, Tehosekoitin
 • Lauantai 27.6. (päivä): Samuli Edelman, Tubettajat Mikirotta & Boheemi, Hovimuusikko Ilkka ( vapaa pääsy )
 • Lauantai 27.6. (ilta): Jimmy Cola, Mato Valtonen & Jore Marjaranta, Neljä Ruusua, Popeda
 • Sunnuntai: Välipäivä
 • Maanantai 29.6: Jimmy Cola feat. Diandra, Antti Ketonen, Anna Eriksson
 • Tiistai 30.6: Ressu Redford, Dingo, Bomfunk MC´s
 • Keskiviikko 1.7: Suvi Teräsniska, Juliet Jonesin Sydän, J.Karjalainen
 • Torstai 2.7: Jimmy Cola, Arttu Wiskari, Eppu Normaali
 • Perjantai 3.7: Juice Orginals, Reino Nordin, Kaija Koo
 • Lauantai 4.7: Suurlähettiläät, Erin, Happoradio

Yksittäisten lippujen lisäksi varattavissa ovat myös viime kesänä suosion saavuttaneet Super-VIP -paketit sekä perinteiset, ryhmien suosiossa olevat viinituvat. Super-VIP ja viinitupien tiedustelut Kuopio Wine Festivalin myynnistä puh. 010 762 9506 tai kuopio.winefestival(at)sok.fi. Toimi pian, sillä parhaat paikat viedään käsistä varsinkin nyt artistijulkaisun jälkeen. Kesän Viinijuhla -reissuja suunnittelevien majoituskohteista nopeimmin täyttynee Original Sokos Hotel Puijonsarvi, joka toimii erinomaisena tukikohtana sataman festivaalialueen ja kaupungin keskustan välimaastossa, vain muutaman korttelin päässä satamasta.

Tänä vuonna jo 24. kerran järjestettävä Kuopio Wine Festival on yksi Suomen suurimmista viini- ja ruokafestivaaleista, joka kerää vuosittain noin 35 000 hyvän juoman, ruoan ja musiikin ystävää Kuopion Matkustajasataman alueelle. 

www.kuopiowinefestival.fi