Luistellen luonnonjäälle

Kallaveden luistelukausi avataan viikonloppuna

Kallaveden luistelukausi alkaa lauantaina 1.2.2020! Kallaveden luonnonjäälle vuosittain tehtävistä luisteluradoista avataan 1km, 2km lenkit sekä 4km lenkki.

Luistelijoita pyydetään kuitenkin huomioimaan, että vaikka 4km lenkki nyt avautuukin, ei esimerkiksi Rönön sillan alitse Kuopionlahden suuntaan kulkeminen ole vielä turvallista. Talven edetessä, jään vahvistuessa kunnostetaan ja avataan myös pidemmät reitit, eli kyseinen Kuopionlahden lenkki sekä Itkonniemen lenkki. Tämän jälkeen luisteltavaa on jopa 12,5 kilometrin mittaisen, upeissa maisemissa kulkevan lenkin verran.

Kallaveden luisteluratojen keskuspaikkana toimii Kuopion Matkustajasatamassa sijaitseva tunnelmallinen talvikahvila M/S Queen R, jonka yhteydessä toimii myös luistin-/suksivuokraamo. Kahvila ja vuokraamo ovat avoinna päivittäin klo klo 10-16. Satamaan on Kuopion keskustasta, esimerkiksi torilta vain 1km mittainen matka, joten luisteluretken voi helposti ottaa kaupungissa vierailun päiväohjelmaan.

Retkiluistelu on yksi Kuopion suosituimmista talviaktiviteeteista ja Kallaveden reitit ovat kaikkien vapaasti käytettävissä, ilmaiseksi.  Radalla saa luistella kaikenlaisilla luistimilla ja vaihtelun vuoksi voi vuokraamosta napata mukaansa vaikkapa sauvat tai kicksparkin. Myös lastenvaunujen kanssa luistelu on ollut suosittua! Radan varrelta, Vasikkasaaresta löytyy mukava laavu, johon pysähtyä paistamaan makkaraa tai nauttimaan retkieväistä.

Kallaveden luonnonjääluisteluradat toimivat 19.-22.2.2020 järjestettävän Finland Ice Marathon -tapahtuman kilpailupaikkana. Tuolloin luvassa on alkuviikon koululaisluistelut ke ja to, perjantain nastapyöräily ja kuutamoluistelu sekä lauantain pääpäivän tapahtumat lasten minimarathonista 200 kilometrin luisteluun.

Vinkit hiihtoloman viettoon Kuopiossa ja Tahkolla >>