Bellanrantaan padelkeskus

Bellanrantaan avataan uusi padelkeskus

Kuopion Siikarannassa sijaitsevan Bellanrannan liikuntatarjonta laajenee entisestään, kun alueelle avataan helmikuussa uusi padelkeskus. Kenttien toiminnasta vastaa Padel Kuopio Oy, jossa osakkaina ovat Raimo Sonnisen sekä Antti ja Jaana Pakkalan lisäksi Padel Sports Oy:n omistajat. Kentät ovat osa Padel Sports Oy:n laajentumisstrategiaa.

”Omistamme pääkaupunkiseudulla Espoon Kilossa ja Suomenojalla sekä Vantaan Porttipuistossa yhteensä 15 kenttää. Tämä toiminta on nyt hyvässä vauhdissa ja olemme valmiita laajentamaan toimintaa muualle Suomeen. Kuopion kanssa yhtä aikaa avaamme uuden padelkeskuksen Raisioon”, kertoo Padel Sports Oy:n toimitusjohtaja Kalle Väinölä.

Padel Sports Oy:n toimitusjohtaja Kalle Väinölä

Avajaiset helmikuussa

Kentät asennetaan helmikuun alussa ja avajaisia vietetään lauantaina 22.2.2020, jolloin  Bellanrannan padelkeskuksessa pelataan myös lajin huippujen näytösottelu. Avajaispäivänä tarjolla on myös opastusta lajiin ja toki myös pelaamistakin pääsee kokeilemaan.  Kenttien varausjärjestelmä tulee käyttöön hyvissä ajoin ennen keskuksen avaamista.

Bellanrannassa viime kesästä saakka toimineen Bellanpuisto City Golfin toimitusjohtaja ja nyt siis myös Padel Kuopion operatiivisesta toiminnasta vastaava Antti Pakkala on erittäin tyytyväinen yhteistyömalliin Padel Club Finlandin kanssa.

”Saamme nopean lähdön Kuopiossa Padel Club Finlandin avulla, joka on tehnyt loistavaa työtä viime vuodet pääkaupunkiseudulla padelin suosion kasvattamiseksi”, Pakkala toteaa. Pakkalan mielestä on erityisen tärkeää, että Padel Club Finland satsaa laadukkaiden klubien lisäksi korkealaatuiseen valmennustoimintaan, jotta mahdollisimman monella on mahdollisuus tulla kokeilemaan padelia juuri oikeanlaisessa seurassa.

”Yrityksellä on Espanjassa asuva meksikolainen päävalmentaja, omia valmentajia sekä jatkuvasti pyöriviä kursseja aloittelijoista kilpapelaajiin. Myös yritysporukoille on suurta suosiota saanut kahden tunnin kokonaispaketti, joka sisältää opetuksen. Tätä kaikkea tulemme yhdessä tarjoamaan myös Kuopiossa”, Pakkala kertoo.

Lajin suosio on jatkuvassa nousussa

Padel on nopeasti kasvava mailapeli, jossa yhdistyy tenniksen ja squashin ominaisuuksia. Lajin suosiosta kertoo hyvin kenttien määrä. Pari vuotta sitten Suomessa oli neljäkymmentä kenttää, josta noin puolet oli sisäkenttiä. Ensi vuonna kenttiä on tuplasti enemmän eli lähes sata. Lajin suosiota selittää lajin aloittamisen helppous verrattuna esimerkiksi tennikseen. Padelia pidetään myös yhtenä sosiaalisimmista mailapeleistä.

”Syötön oppii parissa minuutissa eikä padel vaadi lainkaan niin paljon teknistä osaamista kuin tennis. Kaikenikäiset- ja tasoiset pelaajat saavat helposti pitkiä palloralleja aikaiseksi, koska kenttää rajaavat lasiseinät edesauttavat pallon pysymistä pelissä”, Väinölä kuvaa. ”Padelia pelataan nelinpelinä ja parin kanssa on kommunikoitava tiiviisti, jotta peli sujuu. Pienellä 10x20m kokoisella kentällä pelaajat ovat lähellä toisiaan”, hän jatkaa.

Sisäkentät avataan Bellanpuisto City Golfia vastapäätä sijaitsevaan kiinteistöön osoitteeseen Siikaranta 5.

Lisääntyvä tarjonta kasvattaa Bellanrannan vetovoimaa

Bellanrannan alueeseen investoinut Raimo Sonninen iloitsee alueen kehittymisestä. Kahden nyt avattavan sisäkentän lisäksi Bellanpuistoon valmistuu toukokuussa 2020 kaksi padelin ulkokenttää.

”Padel täydentää loistavasti Bellanrannan nykyisiä aktiviteetteja. Ensi keväästä lähtien Kuopion Bellanrannassa voi pelata padelia ympärivuotisesti huippuolosuhteissa. Uusi laji lisää kuopiolaisten mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa ja vahvistaa Kuopion imagoa liikunta- ja hyvinvointikaupunkina. Neljä padelkenttää lisää Bellanrannan vetovoimaa myös matkailun näkökulmasta”, korostaa Raimo Sonninen.

Padel Club Finland Bellanranta >>

Etusivulle >>