Rauhalahteen talvicaravanpaikkoja ja uusi palvelurakennus

Rauhalahteen ympärivuotisia matkailuautopaikkoja

Ympärivuotiset caravanpaikat ja uusi palvelurakennus vastaavat talvikauden caravanmatkailun kasvuun. Nyt tehtävät investoinnit ovat Matkailukeskus Rauhalahden uuden maankäyttösuunnitelman mukaisesti laaditun investointiohjelman (2018-2020) 2 -vaiheen töitä.

Ensimmäisen vaiheen investoinnit, 10 saunallista lomamökkiä ( 2018-2019) sekä Kallavesi-sauna ( 2018 ) täydentyvät seuraavaksi 27 ympärivuotiseen käyttöön tarkoitetun matkailuautopaikan rakentamisella sekä palvelurakennuksella. Matkailuautopaikkojen rakentaminen alkaa vuoden vaihteessa. Palvelurakennuksen työ pyritään käynnistämään maalis-huhtikuussa, kun rakennuslupa-asiat saadaan kuntoon. Alustavien aikataulujen mukaan uusista palveluista päästään nauttimaan vappuna 2020.

Nyt alkavat toisen vaiheen investoinnit kasvattavat Matkailukeskus Rauhalahden matkailuajoneuvopaikkojen kokonaismäärän 264 paikkaan. Ympärivuotisia lomamökkejä ja -huviloita Rauhalahdessa on 20, kesäkäyttöisiä mökkejä 67 ja telttapaikkoja noin 300.

Uudet matkailuautopaikat sijoittuvat Kivilammen rantaan

Rakennettavat matkailuautopaikat ovat 120m2 kokoisia, sähköistettyjä paikkoja Kivilammen rannassa. Puistomaisen, viihtyisän ja valoisan alueen paikkojen suunnittelussa on otettu huomioon myös helppo pysäköitävyys sekä uudisrakentamisen 5 metrin turvaväli.

Uuteen palvelurakennukseen sijoittuu keittiö, suihkut ja wc:t, lastenhoitopaikka, kemiallisen wc:n tyhjennyspiste, puhtaan veden täyttöpiste sekä pyykinpesumahdollisuus. Rakennus palvelee paitsi caravaanareita, myös kesäsesongilla kesäkäyttöisissä mökeissä majoittuvia matkailijoita sekä perhesuihkujen ansiosta erityisesti perheitä.

”On suurenmoista, että tähän asti hyvin pienimuotoinen ja vaatimaton talvicaravan toiminta voidaan investoinnin avulla kasvattaa tehokkaaksi liiketoiminnaksi ja palvelut saadaan sille tasolle kuin ne nykyaikana kuuluukin olla. Talvimatkailu on lisääntynyt voimakkaasti ja pystymme jatkossa palvelemaan asiakkaitamme paremmin vuoden ympäri. Investointi on myös valmistautumista vuoden 2022 jälkeiseen aikaa, kun menetämme 102 matkailuajoneuvopaikkaa ja huoltorakennuksia asuntorakentamisen alle”, kommentoi Matkailukeskus Rauhalahden johtaja Sami Simonen.

Tutustu Matkailukeskus Rauhalahteen ja ota ensi kesän lomakohteeksi Kuopio.

Etusivulle