Tropical Winter Ukulele Fest 2020

Kansainvälinen ukulelefestivaali Vesileppiksessä jo viidennen kerran

Vesileppiksessä järjestetään 17.-19. tammikuuta jo viidennen kerran kansainvälinen ukulelefestivaali, Tropical Winter Ukulele Festivaali (TWUF). Festivaalin teemana on yhteisöllisyys ja tapahtumasta onkin tehty yleisön ja artistien yhteinen festivaali. Näillä festivaaleilla yleisö pääsee osallistumaan eli soittamaan ja laulamaan yhdessä kotimaisten ja kansainvälisten artistien kanssa. Useat ukuleleartistit eri puolilta maailmaa ovat ilmaisseet halunsa tulla Leppävirralle juuri festivaalin yhteisöllisyyden vuoksi.

”Nykyisin toivotaan osallistumista, matalaa kynnystä ja terveysvaikutuksia myös kulttuurissa. Luulen ukulelen suosion perustuvan siihen, että ukuleleharrastajien parissa nämä ainekset ovat olleet mukana jo vuosisadan verran”, sanoo festivaalin tuottaja Arto Julkunen.

Yleisön ja artistien yhteisiä soitto- ja lauluhetkiä

TWUF:ssa on useita yhteissoitto- ja yhteislauluhetkiä päivittäin ja ulkomaiset artistit opettavat jokaista halukasta työpajoissa. Tunnetuimmat artistit viettävät aikaa yhdessä yleisön kanssa ja parhaimmillaan soitto jatkuu läpi yön aina aamuun saakka. TWUF jalkautuu myös muualle Leppävirralla ja lähipaikkakunnilla. Artistit esiintyvät kylillä, kaupoissa, seniorikansalaisille sekä lapsille festivaaleja edeltävinä päivinä.

Festivaaleilla kootaan lisäksi suuri TWUF-orkesteri, joka soittaa sovitettua instrumentaalimusiikkia. Orkesteria johtaa Markus Rantanen. Yleisö voi valmistautua etukäteen nuottien sekä videoiden avulla. Festivaaleilla kokoonnutaan harjoittelemaan yhdessä lauantai-illan suurkonserttia varten, jossa orkesteri esiintyy ensimmäisen kerran. Ennakkoilmoittautumisten perusteella konsertista on tulossa erittäin suosittu tapahtuma.

Katso lisää >>