Schneestern Tahkolle

Schneestern & SkiOne.fi yhteistyö laajenee Tahkolle

Tahkon Länsirinteiden parkit uudistetaan tälle kaudelle – luvassa elämyksellisiä suorituspaikkoja ja hauskaa kokeiltavaa monentasoisille freestylelajien ystäville!

Tahkonrinteiden lisäksi Kasurilan ja Vuokatin keskuksia pyörittävä SkiOne.fi syventää viime talvena Vuokatista alkanutta yhteistyötä saksalaisen Schneesternin kanssa. Maailmalla erityisesti snow park-, slopestyle- ja big air – toteutuksistaan tunnetun huipputiimin suunnittelemasta parkkiuudistuksesta päästään nauttimaan jo tulevalla kaudella.

Tahkolla parkkiuudistus näkyy ensimmäisenä Jukulautastriittinä tunnetuksi tulleessa rinteessä, jonka nimi muuttuu samalla Tahko Freestyle Parkiksi. Tämä uusi, nyt jo lumetuksessa ollut parkki on tavoitteena avata joulukuun 2019 aikana. Toisena, avautuu Tahkon uusimpaan, aloittelijaystävälliseen Lännen Helppo -rinteeseen sijoittuva Tahko Kids Slopestyle -alue. Tämän avaustavoite sijoittuu tammikuulle 2020.

Nyt käynnistyvät uudistukset ovat ensimmäisen vaiheen toimenpiteitä, jossa Tahkolle luodaan monipuoliset olosuhteet lasten ja aloittavien freestyle -laskijoiden harrastamiselle. Yhteistyö Schneesternin kanssa jatkuu vahvasti myös tulevina vuosina ja tarkoituksena on rakentaa jotain uutta ja elämyksellistä joka talvelle. Jatkossa Tahkolla tullaan panostamaan myös kokeneempien harrastajien viihtyvyyteen, eli Schneesternin lumesta suunnittelemaa käsityötä on tulevaisuudessa tarjolla myös Tahkon eturinteillä.

Yhtenä kauden 2019-2020 uutuutena Tahkonrinteille kootaan myös erityinen Snowpark Team, joka on paitsi alusta saakka Schneesterin tiimin mukana rakentamassa, myös kouluttautuu sekä vastaa suorituspaikkojen päivittäisestä ylläpidosta ja turvallisuudesta.

Maailmalla tunnettua huippuosaamista

Alalla jo 20 vuotta toimineen, snowparkkien rakentamiseen erikoistuneen Schneesternin käsialaa ovat muun muassa Audi Nines, Nike Chosen Sessions, Oslon X-Games -suorituspaikat, Pyeongchang 2018 -talviolympialaisten big air ja slopestyle sekä Beijing 2022 Olympialaisten Slopestyle -rata.

– Missiomme on tuoda action-urheilu marginaalista jokaisen ulottuville. Olemme tehneet työtä päivittäin tavoitteemme eteen vuodesta 1999 lähtien niin työpöytiemme äärellä ja workshopeissa kuin vuorilla ja rakennustyömaillakin. Haluamme tehdä rakastamastamme urheilugenrestä turvallista sekä juurruttaa sen maailmanlaajuisesti pysyväksi osaksi yhteisöjä, avaa Schneesternin Linda Butkus ajatuksiaan.

Scheesternin ja SkiOne.fi:n yhteistyö käynnistyi jo viime talvena Vuokatissa ja tarkoituksena on luoda kaikkiin kolmeen SkiOne.fi -keskukseen Freestyle Park ja Kids Slopestyle -alueet, jotka ovat keskenään erilaisia ja kaikki myös vuosittain hieman uudenlaisia.

– Tulevasta kaudesta SkiOne.fi -keskuksissa tulee mahtava! Vuokatti, Kasurila ja Tahko ovat tehneet pysyviä investointeja sellaisiin moderneihin, olympialaisista innoituksensa saaneisiin tuotteisiimme kuin Kids Slopestyle ja Freestyle Park. Se kertoo, että hiihtokeskukset haluavat viedä osaltaan lajikehitystä eteenpäin. Nyt sekä lapset ja aloittelevat harrastajat että edistyneet laskijat voivat nauttia rinteissä turvallisesti vauhdikkaista freestylelajeista. Olen niin innoissani siitä, iloitsee Schneesternin Janis Jansons.

Osa laajempia investointeja

Nyt alkavat parkkiuudistukset ovat osa Tahkonrinteiden laajempia, kokonaisuudessaan noin 7 miljoonan suuruisia investointeja. Tälle kaudelle valmistui myös uusi, automaattinen lumetuslinja sekä sitä tukeva pumppaamo.

– Turistirinteeseen sijoittuva automaattilumetusjärjestelmä mahdollistaa entistä tehokkaamman lumettamisen sekä kauden alkua ajatellen, kuin myös täydennyslumetuksen muodossa, kertoo SkiOne.fi:n toimitusjohtaja Lauri Suutarinen.

Näillä näkymin keväällä 2020 aloitetaan myös uuden palvelurakennuksen rakentaminen Tahkolahden pohjukkaan, nykyisen lipunmyyntirakennuksen paikalle. Noin 1000 neliön suuruiseen uudisrakennukseen on suunniteltu tilat muun muassa lipunmyynnille ja SkiMac vuokraamolle & shopille.

Lisää:

Löydä talvilomasi!