Tahko MTB 2020

Tahko MTB kasvattaa tarjontaansa -erityinen panostus lapsiin

Tahkolla vuosittain pyöräiltävä, Suomen suurin maastopyöräilytapahtuma Tahko MTB kasvattaa tarjontaansa tulevana kesänä uudella 15 km matkalla sekä uusilla oheistapahtumilla. Uusi matka on suunnattu erityisesti lapsille, nuorille ja aloittelijoille. Pisin kisamatka puolestaan tulee olemaan peräti 240 km.

Tapahtuman ennakkoilmoittautuminen aukeaa 1.12.2019 klo 20.20 ja edullisin hinta on voimassa loppuvuoden ajan. Tammikuusta alkaen hinta nousee tapahtumaa lähestyttäessä portaittain. Tahko MTB järjestetään perinteisesti viikko juhannuksen jälkeen eli ensi kesänä 26.-28.6.2020. 

Perjantai on suunnattu lapsille

Viime vuonna yli 170 osallistujaa kerännyt MiniMTB aloittaa myös vuoden 2020 tapahtuman perjantai-iltana. Tuolloin lapset pääsevät pyöräilemään helpon ja turvallisen reitin, jota muutetaan tulevalle kesälle niin että sen voi kiertää myös potkupyörällä – ja tarvittaessa saattajan kanssa. MiniMTB on maksuton alle 10-vuotiaille ja kaikki osallistujat saavat myös Kuopion kaupungin lahjoittaman pienen palkinnon sekä ruokalipun.

Toinen perjantain lapsille ja nuorille suunnatuista matkoista on 15 km, jossa on kilpasarja 10-14 vuotiaille sekä avoin sarja kaiken ikäisille harrastusta aloittaville eli myös muille kuin lapsille. Tällekin matkalle voi lapsen mukaan lähteä saattaja.

“Olemme halunneet kehittää tapahtumaa koko perheelle soveltuvan hauskan viikonlopun suuntaan. Siksi kiinnitimme erityishuomiota siihen, että mahdollisimman monen ikäisille ja kuntoisille on tarjolla sopivaa tekemistä”, kertoo tapahtumapäällikkö Hannu Airila.

Osallistujamäärään on odotettavissa kasvua myös vuonna 2020.

Kehittyvään tapahtumaan odotetaan jopa 2 500 pyöräilijää

Tahko MTB:n odotetaan kasvavan edellisten vuosien tapaan ja tapahtumaan odotetaan saapuvan jopa 2500 osallistujaa. Suosituin matka on yleensä 60 kilometriä, jonka polkee tyypillisesti noin puolet osallistujista. Suosituin reitti kulkee Kinahmin, Rahasmäen ja Tahkovuoren alueilla.

Sähköpyöräilyn suosion lisääntyminen puolestaan näkyy sähköpyörien omina lähtöinä 45km ja 60km matkoille.

“Sähkö on tullut helpottamaan ja tasapäistämään maastopyöräilyä. Kaikki eivät kuitenkaan halua pois haasteista, sillä maastoreitti on kierretty ainakin yksipyöräisellä ja tandem-pyörällä. Lisäksi viime kesänä yksi osallistuja pyöräili reitin läpi armeijan vaihteettomalla pyörällä. Tosin maaston vaativuuden takia pyörää piti enimmäkseen taluttaa ylämäkien lisäksi myös alamäissä”, kertoo Airila.

Kaikkein hurjimmille ultramatkojen ystäville on luvassa todellinen koetus, sillä pisin matka tarjoilee maastopyöräilyn nautintoja peräti 240 km edestä. Kuninkuusmatkalle startataan kannustusjoukkojen saattelemana keskiyöllä perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Kuten aiempinakin vuosina, Tahko MTB panostaa myös reittien kehittämiseen. Niiden määrä ja muoto päätetään kuitenkin suurelta osin myöhemmin, kun nähdään talven vaikutukset maastossa.

Varmista paikkasi vuoden 2020 tapahtumaan – ilmoittautuminen aukeaa 1.12.2019

Ilmoittautuminen aukeaa joulukuun alussa

Perinteiseen tapaan ajoissa ilmoittautuvat pääsevät halvemmalla ja niinpä ennakkoon ilmoittautuminen kannattaakin hoitaa pois alta heti joulukuun aikana. Hinnat nousevat portaittain tapahtuman lähestyessä, tammikuun alussa, toukokuun alussa sekä vielä vajaa pari viikkoa ennen tapahtumaa.

“Viime vuonna tehtiin ennakkoilmoittautumisissa ennätys ja tänä vuonna toivottavasti lyödään aiemmat ennätykset. Loppuvuosi onkin edullisen ilmoittautumisen aikaa”, kertoo tapahtumapäällikkö Hannu Airila.

Katso matkakohtaiset ennakkoilmoittautumisen hinnat tästä >>

Tahko MTB:n yhteyteen on tulossa myös kaksi oheistapahtumaa: perjantaina päivällä sorateitä pitkin ajettava pyöräilytapahtuma Gravel Ride Tahko sekä polkujuoksutapahtuma Tahko Trail sunnuntaina. Näistä oheistapahtumista kerrotaan lisää hieman tuonnempana, mutta majoituksia varaillessaan voi jo ottaa huomioon saapuisiko sittenkin jo päivää aiemmin tai jos viipyisikin hieman pidempään.

Lisätietoja osoitteessa www.tahkomtb.fi

 

Kuvat: Tahko MTB

Löydä mukavin majoitus ja parhaat palvelut