Talvipyöräily

Talvipyöräily

Talvinen luonto esittelee parhaita puoliaan myös maastopyöräilyreiteiltä käsin ja Savossa talvipyöräilyyn on erinomaiset mahdollisuudet niin Tahkolla kuin Kuopiossakin. Ota opas tai suuntaa omatoimisille seikkailuille!

Tahkon talvipyöräilyreitit

Tahkon talviseen luontoon suunnataan sähköavusteisilla ja leveärenkaisilla eFatbike -pyörillä, joilla matka taittuu hyvällä sykkeellä, mutta leppoisasti postikorttimaisemista nauttien. Reitin lähtöpisteenä toimii talvipyöräilyreittiä ylläpitävä ja pyöriä vuokraava Tahko Safarit, joilta on myös saatavilla ajantasaisin tieto reitin kunnostustilanteesta. Noin 9 km mittaisen, todella henkeäsalpaavia maisemia tarjoilevan talvipyöräilyreitin varrelle sijoittuu myös mukavia taukopaikkoja, kuten Nipasen kota vanhojen laskettelurinteiden huipulla sekä pienenpi taukotupa tulipaikkoineen. Reitiltä voi helposti myös tehdä piston esimerkiksi Pehkubaariin ja sitä myöten Tahkon uudelle näköalatornille. Tahkon talvipyöräilyreittiä voi käyttää kuka tahansa ( ilman reittimaksua ) fätillä liikenteessä oleva nautiskelija.

Tahko Safarit vuokraa eFatbike -pyöriä päivittäin läpi vuoden niin omatoimisille kuin ohjatuille retkille. Ennakkovarausta suositellaan.

Sähköavusteisilla maastopyörillä talvireiteillä pärjää mainiosti, vaikkei lajin aktiiviharrastaja olisikaan.

Kuopion talvipyöräilyreitit

Kuopion talvipyöräilyreitit löytyvät Puijolta, jossa noin 10 kilometrin mittainen maastopyöräilyreitistö kulkee koko kauniin Puijon selänteen yli – kaupungin puoleiselta pesäpallostadionilta aina Puijonsarveen, Puijonnokan laavulle saakka. Puijon erityisesti maastopyöräilyyn tarkoitettu reitti pysyy kävijämääränsä ansiosta hyvin auki läpi talven.

  • Puijon pesäpallostadionilta Puijon Tornille 1,9 km
  • Puijon pesäpallostadionilta lakialueen kautta Puijonsarveen 6,3 km
  • Puijon Tornilta Puijonsarveen 4,4 km
  • Puijon tornilta lähtee myös 2,7 kilometrin pituinen Tornin lenkki

Puijon reittien taukopaikkoina toimivat lakialueen torniravintola sekä Puijonsarvessa sijaitseva Puijonnokan laavu upeine maisemineen.

Puijonnokan laavulta löytyy tilava tulipaikka polttopuineen sekä kompostikäymälä. Upeat maisemat avautuvat Kallavedelle.

Kuopion talvipyöräilyreittien lähtöosoitteet:

  • Puijon Pesäpallostadion, Puijonlaaksontie, 70340 Kuopio ( stadionin pysäköintialue )
  • Puijon Torni, Puijontie 135, 70300 Kuopio ( useita pysäköintialueita )
  • Puijonsarvi, Puijonsarventie 63, 70620 Kuopio ( rajattu määrä pysäköintitilaa tien varressa )

Puijon maastopyöräilyreittien kartta ( PDF ) >>
Puijon maastopyöräilyreittien GPX -jäljet >>

Lue lisää maastopyöräilystä >>