Muumi IceCave 2020

Muumi jääveistosluola avautuu entistä upeampana

Viime talvena yli 35 000 kävijää houkutellut Muumiaiheinen jääveistosnäyttely avaa ovensa jälleen 26.12.2019. Tarinallinen näyttely rakentuu Leppävirran Sport & Spa Hotel Vesileppiksen hiihtotunneliin, 30 metriä maanpinnan alapuolelle ja se pohjautuu Muumilaakso -sarjan Taikatalvi -jaksoon.

Tänä vuonna näyttelyn toteutuksen suunnittelussa ovat olleet mukana myös vastikään Cannesissa parhaana animoituna lastensarjana palkitun Muumilaakso -sarjan tuotantoyhtiö Gutsy Animationsin ammattilaiset. Teosten veistämisestä vastaa edellisvuosien tapaan Jäälinna ry kansainvälisine mestariveistäjineen.

”Hyväksytämme kaikki suunnitelmamme Gutsylla ja otamme vastaan vinkkejä sisällöstä. Ideoimme toteutusta yhdessä Gutsy Animationsin kanssa ja saamme heidän kauttaan apua oikeanlaisen ääni- ja kuvamaailman luomisessa”, sanoo Muumijääluolan suunnittelusta vastaavan Fantasia Worksin toimitusjohtaja Jari Partanen.

”Kaikki tulee olemaan vielä näyttävämpää kuin viime vuonna ja aktiviteettialuekin kasvaa merkittävästi”, lisää rakennuttajayhtiö Leppävirran Virkistysuimala Leppäkerttu oy:n toimitusjohtaja Esa Salmiheimo.

Jääveistosnäyttely perustuu Tove Janssonin Taikatalvi-romaaniin.

Jääveistosnäyttelyn lisäksi luolasta löytyy myös muuta talvista puuhaa, kuten mäenlaskua jääliukumäessä, napakelkkailua ja ryhmillekin sopivia jääveistoskouluja sekä huskyajeluja. Muumi Jääluolassa vierailuun kannattaa varata riittävästi aikaa, sillä samalla reissulla voi helposti unohtua Vesileppiksen kylpylään, herkuttelemaan tai hotellin pehmeisiin lakanoihin.  Muumi jääveistosnäyttely on avoinna kesäkuun 2020 loppuun saakka.

Muita ajankohtaisia uutisia >>