Tahkon näköalatorni avataan 12.10.2019

Tahkon uusi näköalatorni avataan syyslomille

Tahkon uusin ja näkyvin ympärivuotinen käyntikohde, rinteiden huipulle sijoittuva näköalatorni avataan yleisölle syyslomasesongin alussa, lauantaina 12.10.2019. Kello 12-14 järjestettävä avajaistilaisuus on avoin kaikille ja luvassa on mukavaa, koko perheelle sopivaa ohjelmaa.

13 metriä korkea Tahkon näköalatorni vastaa sekä retkeilijöiden että laskettelijoiden tarpeeseen, toimien talvisin myös Special -rinteen lähtölavana. Rakentamisen ovat mahdollistaneet Tahkon kyläyhdistys ry, rinneyhtiö Huippupaikat Oy sekä Kuopion kaupunki ja sen kokonaisbudjetti asettui noin 80 000 euroon. Rakentamisen edetessä myös Tahkon alueen yrittäjät lähtivät laajasti mukaan avustamaan rakentamisen loppurahoitusta.

Tahkon näköalatorni sijoittuu Pehkubaarin naapuriin, Special rinteen huipulle.

Rinteen huipulla olevan tornin näköalatasanne kohoaa noin 200 metriin alhaalla siintävän Syvärin vedenpinnasta ja avaa samalla täysin uudennäköisiä maisemia puiden latvojen ylitse. Alaosan lähtölava tuo puolestaan lisää haasteita treeneihin ja kisoihin, sillä tornista saatava 6 metrin korotus lisää vauhtia noin 20-30km/h.  Tornin näköalatasanteelle noustaan rappusia pitkin ja huipulle mahtuu kerrallaan noin 30 henkilöä.

Tahkon näköalatorni osoite on sama kuin Pehkubaarin osoite eli Pehkuntie 457, 73310 Tahkovuori ja se on siten saavutettavissa paitsi retkeillen, myös autolla. Maastoon ja karttoihin merkatuista retkeilyreiteistä näköalatornin ohitse kulkevat 4,6km mittainen Huutavanholman kierros sekä 14,3km mittainen Tahkomäen kierros, mutta tornilla voi pistäytyä lähes kaikilta muiltakin reiteiltä. Tahkon portaiden juurelta tornille on noin 1,5km mittainen matka ja maisemahissin yläasemalta kilometrin verran. Laskettelukaudella kisarinteiden ankkurihissi tuo laskijat aivan äärelleen ja monipuolisen ulkoilureitistön johdosta tornin maisemista pääsevät nauttimaan myös niin moottorikelkkailijat, talvipyöräilijät kuin lumikengillä tai jalkaisin polkuja pitkin kävelevätkin.

Syysloman alkua juhlistetaan kaikille avoimissa avajaisissa

Tahkon näköalatorni vihitään käyttöön lauantaina 12.10.2019 klo 12.00 alkaen. Virallisen avajaisosuuden ja upeiden maisemien lisäksi tarjolla on monenlaista, koko perheelle sopivaa ohjelmaa niin sisällä kuin ulkonakin. Lasten iloksi paikalle saapuvat ainakin Onni Orava, hiihtokoulun Werneri, Taikuri Alfrendo naurettavine temppuineen sekä Tahko Farmin suloinen koiranpentu. Vauhtia voi hakea SuperCorner Tahkon Super touch -pelistä ja tarkkuutta frisbeegolf -testauspisteeltä!

Paikan päällä on tavattavissa myös useita Tahkon alueen yritysten edustajia, joten tässä on siis samalla oiva tilaisuus tutustua Tahkon syysloman sekä jo tulevan talvikaudenkin tarjontaan. Tornin rakentamisen vaiheista ja koko projektista on kertomassa Tahkon kyläyhdistyksen ”kyläpäällikkö” Kari Heiskanen ja nauhan leikkaamisen jälkeen näköalatorni avataan virallisesti kaikkien käyttöön. Katso avajaistilaisuuden tarkempi ohjelma tapahtumakalenterista >>

Syksyinen luonto kutsuu ulkoilemaan.

Päiväretki huipulle

Avajaispäivänä huipulle odotetaan useita satoja vierailijoita ja koska pysäköintitila on rajallinen, suositellaan klo 12-14 tilaisuuteen saavuttavan ulkoilureittejä tai portaita pitkin. Mikäli rinteen päälle ei halua nousta lihasvoimin, voi matkan taittaa myös Tahkonrinteiden maisemahissillä. Hissi pyörii pe-la 12.-13.10.2019 klo 10-16 välisen ajan ja sillä voi kulkea sekä ylös että alas. Maisemahissin lippuhinnat: 7 € aikuisilta, 5 € lapsilta ja 20 € fillarin kanssa kulkevilta. Aktiiviseen ulkoilupäivään kannattaa ehdottomasti yhdistää myös hyvä ruoka ja sitä on luonnollisesti tarjolla molemmissa Tahkon huipulla sijaitsevissa rinneravintoloissa; näköalatornin vieressä Pehkussa sekä maisemahissin yläaseman vieressä, Panorama Bar & Caféssa.

Tahkon syyslomakausi on täynnä monenlaista, koko perheelle sopivaa tekemistä. Lasten kestosuosikkeja ovat SuperCorner Tahko, Tahkon lähiliikuntapuisto leikkikenttineen ja pump track -ratoineen, Tahko Spa Kylpylä ja keilahalli sekä ihastuttava Tahko Farmi eläimineen. Myös ulkoilureiteistä löytyy koko perheelle sopivia vaihtoehtoja ja upeat taukopaikat ovat helposti saavutettavissa. Perinteisen hiihtämisen ystäviä hemmotellaan ensilumenladulla, joka avataan jo perjantaina 11.10.2019 klo 10.00. Syysloman viikko-ohjelma tarjoilee tekemistä niin ulkona kuin sisälläkin: suuntaa ohjattuihin porrastreeneihin tai tunnelmalliselle lyhtykävelylle, ota hissikyyti Tahkon huipulle, testaa trapetsihyppyä, haasta itsesi Tahko Vuorijuoksun reiteillä, tanssahtele Sparkle -illassa tai katsele leffaa pimennetyssä sisäseikkailupuistossa – mikä vain sopii suunnitelmiisi parhaiten! Lapsille ja perheille suunnatut tapahtumat on koottu osoitteeseen tahkokids.fi, joten lomavinkkejä ja ajankohtaisia tapahtumia voi katsoa helposti yhdestä paikasta. Ja koska Tahko on myös herkkusuiden paratiisi, voivat kaikenikäiset alueella lomailevat heittäytyä huoletta hemmoteltavaksi alueen personallisiin ruokaravintoloihin.

 

Syysloman tarjoukset >>