Rauhalahti Kuopio Maraton 7.9.2019

Rauhalahti Kuopio Maraton tuo vilskettä myös keskustan kaduille

Tulevana lauantaina järjestettävä Itä-Suomen suurin juoksutapahtuma, Rauhalahti Kuopio Maraton tuo värikästä tunnelmaa myös Kuopion keskustan kaduille. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautunut lähes 900 osallistujaa 13 eri maasta ja kun ilmoittautuminen on mahdollista vielä tapahtumapäivänäkin, odotetaan reiteille yhteensä jopa lähes 1200 osallistujaa.

Tapahtuman kisakeskuksena on alunperin ollut Kylpylähotelli Rauhalahti, mutta muutaman viimeisen vuoden ajan tapahtuma on sijoittunut Kuopio-halliin ja sen ympäristöön. Tänä syksynä tapahtuma kuitenkin palaa synnyinsijoilleen Rauhalahteen, joka luonnollisesti vaikuttaa reitteihin aiempiin vuosiin verrattuna. Rauhalahti Kuopio Maratonin matkoina ovat maraton, puolimaraton sekä 10km ja lisäksi 10 km matkalle voi osallistua kävellen tai sauvakävellen ilman ajanottoa.  Reiteistä puolimaraton ja maraton käyvät aivan Kuopion keskustassa saakka, kun taas kympin reitti pysyttelee Rauhalahden, Jynkän ja Petosen alueella.

Tapahtuma vaikuttaa lauantaina 7.9.2019 myös juoksureitin vaikutusalueen liikennejärjestelyihin ja paikan päällä onkin lähes 90 liikenteenohjaajaa turvaamassa sekä juoksijoiden kulkua, että liikenteen sujuvuutta. Mitään katuja ei tapahtuman vuoksi suljeta kokonaan, mutta hetkellisiin pysäytyksiin kannattaa kulkiessaan varautua. Liikennejärjestelyt palautuvat ennalleen viimeistään klo 16, joskin ruuhkaisin aika keskittynee muutoinkin klo 10-13 väliselle ajalle.

Katso tapahtuman reitit tästä >>

Missä on parhaat katselupaikat?

Juoksutapahtuma näkyy ja kuuluu koko kaupungissa ja myös reitin varrella kannustaminen on enemmän kuin sallittua.

“Maraton on yksinäistä puurtamista ja siksi olisikin hienoa, jos reitin varrelle saataisiin mahdollisimman paljon katsojia kannustamaan juoksijoita. Ainakin Kauppakadulla ja Kuopionlahden kentän läheisyydessä on hyvät paikat seurata maratonin tunnelmaa”, vinkkaa tapahtumapäällikkö Tanja Tukiainen. Muita hyviä katselupaikkoja ovat Väinölänniemen rantatie sekä tietenkin Kylpylähotelli Rauhalahden tapahtumakeskus, jossa monenlaista urheiluhuumaa on tarjolla koko tapahtumapäivän ajan.

Puolimaraton ja maraton lähtevät liikkeelle Rauhalahdesta tasan klo 10.00, joten ensimmäisiä juoksijoita voi odotella keskustaan Kauppahallin kulmille noin klo 10.45.  Siitä eteenpäin juoksijoiden virta kestääkin monta tuntia eteenpäin, sillä täyden maratonin juoksivat kiertävät reitin kahteen kertaan.

Mukaan voi ilmoittautua vielä kisapäivänäkin

Rauhalahti Kuopio Maratonin ennakkoilmoittautuminen loppuu torstaina 5.9.2019 klo 16.00, mutta
jälki-ilmoittautuminen on mahdollista sekä nettilomakkeella la 7.9. klo 8 saakka, että myös paikanpäällä kilpailukansliassa viimeistään tunti ennen omaa starttia. Kylpylähotelli Rauhalahdessa sijaitseva kilpailukanslia on avoinna pe klo 14-19 ja lauantaina ovet avataan klo 08. Ennakkoilmoittautuminen torstaihin mennessä kuitenkin kannattaa, sillä 6.-7.9. hinnat ovat kaikilla matkoilla jo 5 euroa kalliimmat. Lue lisää matkoista & sarjoista sekä ilmoittaudu tästä >>

 

 

www.kuopiomaraton.com