kansanmusiikkiyhtye Frigg Kuopioon

Kansanmusiikkiyhtye Frigg ja Kuopion kaupunginorkesteri yhdistävät voimansa

Perjantaina 13.9. klo 19 Kuopion Musiikkikeskuksen estradin valtaavat virtuoottiset pelimannitaidot ja ainutlaatuinen energia, kun Suomen kansanmusiikin johtotähtiin kuuluva Frigg-yhtye yhdistää voimansa Kuopion kaupunginorkesterin kanssa. Kuopion konsertti on uuden, orkesterille sovitetun ohjelman ensimmäinen esitys ja orkesteria johtaa ylikapellimestari Jaakko Kuusisto.

Frigg on palkittu kansanmusiikkiyhtye ja se laajentaa tänä syksynä ilmaisuaan orkesterimaailman puolelle. Huippusovittajat, kuten Mikko Hassinen, Timo Alakotila, Antti Järvelä ja Artturi Rönkä ovat luoneet uusia versioita Friggin omimmasta ohjelmistosta ja yhtye lähtee nyt kiertämään Suomen orkestereita. Kuopiossa 13.9. kuultava konsertti on tämän uuden ohjelman ensimmäinen esitys.

 

Yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä suomalaisista kansanmusiikkiyhtyeistä

Yhtye on eloisuudellaan ja riemastuttavilla keikoilla levittänyt energiaa ympäri maailmaa ja tulleet laajaksi tunnetuiksi yhtenä Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä kansanmusiikkiyhtyeistä. Kuopion kantaesityksessä kuullaan uusia sovituksia yhtyeen repertuaarin kulmakivistä.

Skandinaavisessa mytologiassa Frigg tarkoittaa jumaläitiä ja hedelmällisyyden ja avioliiton jumalatarta. Frigg yhdistelee musikissaan pohjoismaisia perinteitä ja Americanaa omaperäisellä tavallaan, jota varten maailmanmusiikkimedia on kehittänyt termin nordgrass, viitaten yhtyeen bluegrass-vaikutteisiin. Alunperin suomalais-norjalaisena aloittanut yhtye on muuttunut kokonaan suomalaiseksi, mutta pohjoismaiset piirteet ovat edelleen vahvoja. Lähes kahdenkymmenen vuoden ajan toimineen seitsikon instrumentteihin kuuluvat neljän viulun lisäksi kitara, cittern, mandoliini sekä kontrabasso.

 

Kansanmusiikkiyhtye Friggiin kuuluvat:
Juho Kivivuori, kontrabasso
Esko Järvelä, viulu
Petri Prauda, mandoliini, säkkipilli ja cittern
Anssi Salminen, kitara
Alina Järvelä, viulu
Tommi Asplund, viulu
Tero Hyväluoma, viulu

www.kuopionmusiikkikeskus.fi