Saanan savusauna sai mestaruuslaattansa

Saanan savusauna sai mestaruuslaattansa

Matkailukeskus Kuopion Saana valittiin heinäkuun lopulla Ikaalisissa vuoden 2019 parhaaksi yrityssarjan savusaunaksi. Nyt Saanan savusauna on saanut valintansa merkiksi kaksi laattaa seinälleen. Valinnan suoritti Kansainvälisen savusaunaklubin Pentti Hakala, joka saapui paikalle naulaamaan laatat saunan jykevään hirteen yhdessä kiukaan kehittäneen Kojonkulman Hakkeen Konsta Honkosen sekä Kuopion Saana Oy:n hallituksen puheenjohtajan Raimo Sonnisen kanssa.

 

Saanan savusauna – optimaalinen saunakokemus

Valinnassa korostettiin Saanan savusaunan lempeitä löylyjä sekä ideaalia rakennetta. Pellettilämmitteinen kiuas yhdistettynä saunarakennuksen yläosassa sijaitsevaan löylytaskuun, jossa lauteet sijaitsevat, on erinomainen yhdistelmä oikeanlaisen saunakokemuksen luomisessa. Savusaunaklubin vertailutaulukossa on melkein 200 erilaista kohtaa, joten pelkän tuntemuksen perusteella paremmuutta ei ratkaista. Muun muassa paloturvallisuus on vahvassa roolissa palkintoja jaettaessa ja juuri pellettilämmitteiset kiukaat ovat tässä kohtaa aivan omaa luokkaansa.

Palkinnon myöntänyttä Kansainvälistä savusaunaklubia sekä Löylynlyöjät ry:tä edustava Pentti Hakala on todellinen savusaunomisen supertähti. Hakala on saunamestari sekä mm. vihdanteon ja vihtomisen maailmanmestari. Hakala on saunonut yli viidessäsadassa savusaunassa ja konsultoinut savusaunojen rakentamista yli neljännesvuosisadan.

www.kuopionsaana.fi