Puijon Tornikahvila

Puijon uudistunut Tornikahvila avataan tänään

Kuopion Puijon ravintoloiden uusi aikakausi alkaa tänään 2.8.2019, kun täysin uudistunut Tornikahvila avataan yleisölle klo 10.00.

Inspiraatio koko Kuopion omaan, ekologiseen metsäolohuoneeseen kumpusi näköalatornin henkeäsalpaavista maisemista, Puijon luonnonsuojelualueen metsästä sekä Tornin historiasta.

”Kyseessä on ainutlaatuinen elämyskonsepti, joka hellii kaikkia aisteja. Vuonna 1963 avattu Torni huokuu historiaa ja on matkailullisesti merkittävä kohde. Upea arvokiinteistö on inspiroinut meidät palaamaan vuosikymmenelle, jolloin eväät käärittiin voipaperiin ja maito juotiin kossupullosta. Haluttiin luoda jotain uutta ja kotoisaa paikallisille, unohtamatta alueen matkailullista merkittävyyttä. Me loimme kuopiolaisten metsäolohuoneen. Olemme rakentaneet kokonaisuuden yhteistyössä yli toimialarajojen. Ravintolamestareiden ja Puijo Peakin yhteinen visio ainutlaatuisesta retkestä puiden yläpuolelle konkretisoitui ammattilaisten käsissä”, kertoo Ravintolamestareiden toimistusjohtaja Eeva Mertanen.

Puijon Tornin näköalatasanne ja kahvila ovat avoinna ma – la klo 10-20 ja sunnuntaisin klo 10-16. Puijon Tornin maisemallinen elämysravintola avataan tiistaina 27.8.2019 ja Puijon Majan perinteinen lounasravintola syksyn 2019 aikana. Majan terassia kunnostetaan loppukesän aikana yhteistyössä Heikkisen kukkatarhan kanssa. Puijon lakialueen ravintolatoiminnasta vastaa Kuopiolainen Ravintolamestarit Oy.

Oman auton, fillarin, kävelyn ja retkeilyn lisäksi Puijolle pääsee vielä 9.8.2019 saakka bussilla, jotka lähtevät Keskustan Haapaniemenkadulta, Intersportin edustalta ma – pe klo 9.45, 11.45, 12.45, 13.45 ja 14.45. Paluubussi Puijo–keskusta klo 11.55, 12.55, 13.55, 14.55 ja 17.15. Puijolle ajaa bussi numero 10.

Puijon ravintoloiden sekä konseptien uudistamisessa on mukana runsas kirjo eri alojen osaajia. SISU Interior vastaa ravintoloiden projektinhallinnasta sekä Puijon kahvilan ja ravintolan sisustusarkkitehtuurista yhteistyössä Sisustussuunnittelu Tiina Ruotsin kanssa. Konseptien mukaisen visuaalisen ilmeen suunnitteli Kuopiolainen Kuopiolainen Oddy Inc., Lasilinkki toi tilaan ainutlaatuista lasitaidetta ja Jukola Industries loi retkitunnelman puutaiteen avulla. Puijon lakialueen ravintoloiden sisustuksessa ja tuotteissa korostuu paikallisuus, luonnonmukaisuus sekä ekologisuus.

www.puijopeak.fi