Maastopyöräily Puijolla

Puijon maastopyöräilyreitit Kuopiossa

Kuopion maastopyöräilyreitit löytyvät Puijolta, jossa maastoon merkattua reittiä löytyy hyvin monentasoisille harrastajille. Ympärivuotisen maastopyöräilyn lisäksi reitit sopivat erinomaisesti myös patikointiin tai lumettomaan aikaan polkujuoksuun.  Kuopion torilta Puijolle on matkaa noin 2,5km ja itse Puijon mäen korkeus on noin 150 metriä Kallaveden pinnasta ja 232 metriä meren pinnasta mitattuna.

Puijon noin 10 kilometrin pituinen maastopyöräilyreitistö kulkee koko kauniin Puijon selänteen yli aina kaupungin puoleiselta pesäpallostadionilta Julkulan puolelle Puijonsarveen saakka, mutta reiteille pääsee kätevästi myös huipulta käsin. Parhaita lähtöpaikkoja ovat siis Puijon Pesäpallostadion, Puijon Torni tai Puijonsarven merkkikivi Julkulan puolella.  Puijonsarvessa sijaitsee myös upeilla maisemilla varustettu Puijonnokan laavu, josta löytyy mm. kompostikäymälä, reilunkokoinen tulipaikka polttopuineen ja tilava laavu, jossa pitää taukoa myös säältä suojassa.

Puijonnokan laavu on upea luontokohde Puijon reitistöjen varrella.

Puijon pesäpallostadionilta lakialueen kautta Puijonsarveen on 6,3 kilometrin matka ja Puijon Tornilta Puijonsarveen 4,4 km. Puijon tornilta lähtee myös 2,7 kilometrin pituinen Tornin lenkki, joka korkeusvaihteluidensa puolesta on oikein mukava reitti lyhyen kuuloisesta kilometrimäärästään huolimatta. Puijon alueella palveluita tarjoavat kesällä 2019 täysin uudistunut Puijon tornin ravintola ja kahvila sekä syksyn 2019 aikana avautuva Puijon majan ravintola.

Mikäli omaa pyörää ei ole mukana, voi pyöriä vuokrata mm. Tahko Safareilta tai Kuopion Seikkailukeskukselta.

Lähtöpaikkojen osoitteet: 

  • Puijon Pesäpallostadion, Puijonlaaksontie, 70340 Kuopio ( stadionin pysäköintialue )
  • Puijon Torni, Puijontie 135, 70300 Kuopio ( useita pysäköintialueita )
  • Puijonsarvi, Puijonsarventie 63, 70620 Kuopio ( rajattu määrä pysäköintitilaa tien varressa )

Lisätietoja: