Marko Hietala Kuopion Musiikkikeskuksessa 28.9.

Ensimmäisen sooloalbuminsa julkaissut Marko Hietala esiintyy soolobändinsä kanssa lauantaina 28.9. klo 19 Kuopion Musiikkikeskuksessa. Konsertti on Marko Hietalan ainoa konserttisalikeikka soolobändin kanssa tänä syksynä. Konsertin lipunmyynti on käynnistynyt perjantaina 23.8.

Mustan Sydämen Rovio on Nightwishistä, Tarotista sekä Raskasta Joulua -konseptista tutun Hietalan ensimmäinen sooloalbumi. Toukokuussa julkaistu albumi ja levyn ensimmäinen single, Isäni ääni julkaistiin rajoitettuna, nimikirjoituksella varustettuna fyysisenä versiona. Hietalan mukaan kappale edustaa progressiivista rockia sisältävän albumin pehmeämpää puolta. ”Proge tulee enemmälti tietyistä soundeista ja tunnelmista. Kyllä siellä tuhtia rockiakin piisaa”, Hietala toteaa. Isäni ääni on Hietalan ja Vili Ollilan yhteissävellys, jonka teksti on Hietalan käsialaa.

Suomenkielistä albumia seuraa kansainvälisille markkinoille suunnattu englanninkielinen versio Pyre Of The Black Heart, joka julkaistaan loppuvuodesta 2019. Samanaikaisesti Hietala viimeistelee myös Nightwishin kanssa studioalbumia, jonka julkistamisen jälkeen yhtye suuntaa ensi keväänä maailmankiertueelle.

 

Kuopion Musiikkikeskuksen keikan kokoonpanossa soittavat:
Marko Hietala, basso, akustinen kitara ja laulu
Anssi Nykänen, rummut & perkussiot
Tuomas Wäinölä, kitara
Vili Ollila, koskettimet

www.kuopionmusiikkikeskus.fi