Kuopion Musiikkikeskuksen syksy 2019

Kuopion Musiikkikeskuksen syyskausi avataan perjantaina 30. elokuuta klo 18 Kuopion kaupunginorkesterin ilmaiskonsertilla. Konsertissa tarjoillaan maistiaisia syksyn ohjelmasta ylikapellimestari Jaakko Kuusiston johdolla sekä paljastetaan pari jymy-yllätystä. 110-vuotiaan Kuopion kaupunginorkesterin kausikonserteissa syyskaudella soi useampi ensiesitys sekä upea kattaus suomalaista musiikkia.

 

Kaupunginorkesteri konsertoi monella tyylillä ja kaikenikäisille

Kuopion kaupunginorkesterin kausikonserttien sarja alkaa 5.9., kun Kerkko Koskisen konserton uuden version ensiesitys saa solisteikseen kaksi saksofonistia, Linda Fredrikssonin ja Timo Lassyn. Kausikonsertissa 10.10. juhlitaan kaupunginorkesterin 110-vuotista taivalta musiikillisella historiikilla. Syyskauden kausikonserteissa tullaan näkemään myös muun muassa Arttu Takalon Kaksoiskonsertto vibrafonille ja harmonikalle, Sir James MacMillanin konserton Suomen ensiesitys sekä hurja määrä muita solisteja.

Ennen kauden avaamista kaupunginorkesterin soittoon voi törmätä Kuopion ravintoloissa Kuopio Juhlii -tapahtuman aikaan 22.-23.8. Kaupunginorkesteri soittaa myös erilaisilla kokoonpanoilla syyskauden aikana muun muassa Pyhän Markuksen kappelissa, Kuopion kaupungintalolla sekä ohjelmaravintola Maximissa.

Kuopion kaupunginorkesterin kummilapsitoiminta vuonna 2017 syntyneille lapsille jatkuu joulukuussa, jolloin myös kaikki lapsiperheet pääsevät laulamaan ja leikkimään tuttuja talvi- ja joululauluja. Joka kaudella orkesterin toimintaan tutustuu myös joukko 7-luokkalaisia sekä valtakunnallisen Taidetestaajat-hankkeen kautta orkesterin konserttia käy jälleen arvioimassa täysi salillinen pohjoissavolaisia 8-luokkalaisia. Vanhusten viikon aikaan 11.10. kapellimestari Atso Almilan johtamassa vanhusten päiväkonsertissa tehdään matka orkesterin ja Kuopion historiaan.

 

Tunnettuja suomalaisia artisteja, iskelmän konkareita sekä musiikillista ilottelua

Syksyn aikana Kuopion Musiikkikeskuksessa tulee vierailemaan kattava joukko eturivin luottoartisteja. Kaupunginorkesterin kanssa lavalle nousevat muun muassa iki-ihana Paula Koivuniemi sekä Bond-elokuvien tunnussäveliä tulkitseva Diandra. Lavalla nähdään myös Ismo Alanko yhtyeineen, Juice Originals -yhtye yhdessä Riku Niemisen kanssa, J. Karjalainen, Samuli Edellman, Pepe Willberg, Elastinen sekä Pyhimys ja Saimaa. Lisäksi syksyn ohjelmistosta löytyvät Queen– sekä Vasara ja nauloja -musikaalit.

Musiikkikeskuksen estradilla nautitaan myös eri maiden musiikista. Kuopion kaupunginorkesteri yhdistää voimansa Suomen kansanmusiikin johtotähtiin kuuluvan Frigg-yhtyeen kanssa. Lisäksi Musiikkikeskuksessa pianisti Iiro rantala soittaa yleisölle sääkatsauksen ja Maria Ylipää tulkitsee argentiinalaisen tangon mestarin Astor Piazzollan säveliä. Varusmiessoittokunnan Jukebox-konsertissa lavalla on 70-henkinen viihdeorkesteri ja myös Semmarien juhlakonsertissa iloitaan hulvattomasta lavashowsta. Joulukuussa Konserttisalissa nähdään myös Joutsenlampi-baletti St Petersburg Festival Balletin tuotantona.

Iskelmämusiikin ystäville syksyllä tarjoillaan huikea skaala kotimaisen tanssimusiikin tähtiä. Arja Korisevalta sekä Eino Gröniltä kuullaan juhlakonsertit ja Tomi Metsäketo, Milana Misic ja Amadeus Lundberg vievät italialaiseen iltaan Mambo Italiano -konsertissa. Lisäksi Musiikkikeskuksessa nähdään mm. tuoreet tangokuninkaalliset, Rajaton, Vesa-Matti Loiri, Laura Voutilainen sekä Erja Lyytinen.

 

Stand up naurattaa yleisöä syksyn aikana

Musiikkikeskuksen syyskaudella nähdään myös mittava määrä stand up -esityksiä. Sami Hedberg tuo yleisön eteen Kokovartalomies 5 – kiertueensa unohtumattomia hahmoja. Jarkko Tammisen Show tuo mukanaan imitaatioita niin urheilun, politiikan kuin vihteenkin saralta. Ismo Leikola puolestaan käy vierailulla Jos nyt ihan rehellisiä ollaan -stand upillaan. Ali versus Niko -kiertueella yleisö pääsee todistamaan komediakombon tarinankerrontaa ja improvisaatiota.

www.kuopionmusiikkikeskus.fi