Kaupunginteatterin syyskausi avattu

Kuopion kaupunginteatterin syyskausi on avattu

Kuopion kaupunginteatterin syyskausi avattiin tänään 15.8. Minna-näyttämöllä. Sali oli ääriään myöten täynnä eivätkä kaikki edes mahtuneet sisään, kun Kuopion kaupunginteatteri avasi syyskautensa Cabaret-musikaalin tahtiin. Uunituoreen teatterinjohtajan, Tommi Auvisen juontamassa tilaisuudessa nähtiin makupaloja tulevasta ja keskusteltiin tekijöiden kanssa. Yleisöltä saatiin kiitosta ohjelmiston värikkyydestä sekä monipuolisuudesta ja Auvinen toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi Kuopioon.

Heti kauden alussa katsojia tullaan hemmottelemaan kahdella täysin erilaisella esityksellä. Maria-näyttämön syksy käynnistyy 7.9. kun ensi-iltansa saa Piina, Stephen Kingin psykologinen kauhujännäri. Minna-näyttämön kausi polkaistaan käyntiin maailmalla menestystä niittäneellä spektaakkelilla. Lauantaina 14.9. ensi-iltansa saa Cabaret-musikaali, jossa on mukana teatterin omien näyttelijöiden lisäksi avustajia, tanssijoita sekä live-orkesteri.

Syksyn seuraavat ensi-illat ajoittuvat marraskuun alkuun. Tanssiteatteri Minimin ja Kuopion kaupunginteatterin yhteistyönä toteutettu Ruokateatteri POTASKA! saa ensi-iltansa keskiviikkona 6.11. Maria-näyttämöllä. Minna-näyttämön keskisyksyä sävyttää puolestaan iki-ihana rakkaus. Lauantaina 9.11. ensi-iltansa saava Avioliittosimulaattori on Tommi Auvisen ensiohjaus teatterinjohtajana. Keväältä syksylle siirtyviä esityksiä ovat katsojien suosikiksi noussut, Jukka Keinosen ohjaama Onnennumerot ja upea, visuaalinen, Anne Rautiaisen ohjaama Bernarda Alban talo. Myös viiden teatterin yhteistyönä syntyneestä, Red Nose Companyn tähdittämästä Don Quijotesta on syksyllä vielä kolme esitystä. Syksyn ohjelmisto täydentyy tämän lisäksi vielä lukuisilla vierailuilla.

 

Teatterin ja kaupunginorkesterin yhteistyö jatkuu

Syyskauden avajaisissa julkistettiin myös kaupunginorkesterin ja teatterin seuraava yhteistyö: vappukonsertti Vappu goes Euroviisut. Konsertissa soivat Suomen euroviisukappaleet 1960-luvulta alkaen. Euroviisujen kultaisina vuosina laulajien taustalla käytettiin isoa orkesteria – nyt alkuperäisversiot kuullaan Jukka Myllyksen johtaman Kuopion kaupunginorkesterin ja komppibändin säestyksellä. Euroviisuhistorian solistiosuuksia tulkitsevat ja iloiseen euroviisutunnelmaan vievät Kuopion kaupunginteatterin näyttelijät. Vappu goes Euroviisut nähdään torstaina 30.4.2020 Musiikkikeskuksessa.

 

Tanssiteatteri Minimin toiminta jatkuu teatterissa

Tanssiteatteri Minimi jatkaa toimintaansa Kuopion kaupunginteatterissa myös syksyllä 2019. Ruokateatterin ohella Minimin toinen pääteos on musiikkipitoinen sekä liikunnallinen näytelmä Homo Secundus – Sekundaihminen eli Marxin kosto. Esitys on humoristinen ja sisältää yhteiskunnallisia kannanottoja vallitsevia oloja kohtaan sekä siemeniä radikaaliin ajatteluun. Sekundaihmisen ensi-ilta on Maria-näyttämöllä 12.11. Esitys on Tanssiteatteri Minimin, Teatteri Telakan sekä Tanssiteatteri Tsuumin yhteistuotantoa.

Minimin syksy sisältää myös perinteisiä Kulttuurikeittoja. Syksyn ensimmäisessä Kulttuurikeitossa, tunnin mittaisessa lounastapahtumassa teatterin yläaulassa, nähdään 20.9. Tanssiteatteri MD:n ja Alpo Aaltokosken Sisaret. Koskettava teos kuvaa sisarten välistä yhteyttä, joka kestää vahvana läpi elämän, olivat he sitten lähekkäin tai etäällä toisistaan. Syksyn toisessa Kulttuurikeitossa 11.10. nähdään Aappolan pojat ja kolmannessa 1.11. nähdään Minimin omaa tuotantoa oleva Kopteri, fyysinen nykytanssiesitys.

www.kuopionkaupunginteatteri.fi