Suomen paras savusauna

Saanan savusauna valittiin Suomen parhaaksi

Matkailukeskus Kuopion Saanan savusauna on valittu Suomen parhaaksi savusaunaksi. Valinta suoritettiin nyt jo 24. kerran pidetyillä Savusaunafestivaaleilla Ikaalisissa 20.7.2019, jossa Kansainvälinen Savusaunaklubi ry valitsi Saanan pellettilämmitteisen saunan yrityssaunojen sarjan Suomen parhaaksi savusaunaksi.

Palkinnon myöntäneiden – Kansainvälisen Savusaunaklubin saunamestari Pentti Hakalan ja Löylynlyöjät ry:n räppänämestari Seppo Leskisen – allekirjoittamassa saatekirjeessä sanottiin seuraavaa: ”Kansainvälinen savusaunaklubi on myöntänyt yritykselle Matkailukeskus Kuopion Saana Oy suosituslaatan numero 68, jota voitte käyttää perusteluna ylistäessänne suomalaista savusaunaa. Ja omaa savusaunaanne erityisesti. Kiinnittäkää laatta arvonsa mukaiselle paikalle muistuttamaan siitä, että se on myönnetty koesaunomisen ja perusteellisen harkinnan jälkeen sillä kokemuksella, jonka olemme saaneet testattuamme 215 savusaunaa ja tutkittuamme saunastanne 196 yksityiskohtaa.”

Kuopion Saanan savusaunan on suunnitellut arkkitehti Reijo Mitrunen ja sen kiuastekniikasta vastaa Kojonkulman Hake Oy:n Konsta Heinonen. Pellettilämmitteisen kiukaan etuina ovat mm. erittäin puhdas palaminen sekä vähäinen palamisesta aiheutuva savuntuotto. Pelletin syöttöä tulipesään ohjaa tietokone, jolloin kiukaan lämpötila saadaan pidettyä optimaalisena läpi päivän. Saanan savusaunan lauteet sijaitsevat aivan saunarakennuksen yläosassa, selvästi kiuasta ylempänä. Näin löylyjen lämpö leviää miellyttävästi ja kokonaisvaltaisesti kaikkialle.

Saanan infinity pool sijaitsee aivan Kallaveden rannalla.

Kuopion Saanan savusauna lämmitetään päivittäin ja sinne mahtuu kerrallaan noin viisitoista kylpijää. Savusaunan lisäksi Saanan sauna & spa -osastolta löytyy 30-paikkainen yleissauna, sisäporeallas, kaksi putoussuihkua, elämyssuihku, lämmitettäviä lepotuoleja sekä kaksi lämminvesiallasta.

Vuoden savusauna -valinnan merkiksi Saanan savusaunan seinään kiinnitettävä laatta ruuvataan paikoilleen juhlallisin menoin elokuussa. Tilaisuuteen kutsutaan myös Kansainvälisen Savusaunaklubin ja Löylynlyöjät ry:n edustajat.

Matkailukeskus Kuopion Saana avattiin vappuna luonnonkauniille paikalle Siikarantaan, Kallaveden rannalle, aivan kaupungin keskustan tuntumaan. Matkailukeskuksen palveluihin kuuluu sauna- ja kylpyläpalvelujen lisäksi ravintola-, terassi- ja vierasvenetoiminta.

www.kuopionsaana.fi