Maastopyöräilijät valtaavat Tahkon tulevana viikonloppuna

Maastopyöräilijät valtaavat Tahkon jälleen tulevana viikonloppuna, kun Suomen suurin maastopyörätapahtuma Tahko MTB järjestetään Tahkon ja Nilsiän alueella 21. kerran. Tapahtumaan osallistuu tänä vuonna noin 2400 ajajaa eri puolilta Suomea.

”Tahkolle on tulossa ennätysmäärä osallistujia”, iloitsee tapahtumapäällikkö Hannu Airila. ”Lasten ja nuorten osallistujamäärissä on paljon kasvua, mikä lupaa hyvää lajin tulevaisuudelle. Olemme tietoisesti laajentaneet tapahtumaviikonlopun tarjontaa etenkin lapsiperheitä ajatellen, ja on mukava huomata, että se vaikuttaa olevan oikea linja. Lisäksi olemme tuoneet uutuutena 85 kilometrin sarjan sekä oman kilpalähdön sähköpyörille”, Airila kertoo.

Pyöräilijöitä on reitillä perjantain ja lauantain välisestä yöstä lähtien lauantai-iltaan asti. Tapahtuman käynnistää yöpyöräilyn lähtö perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 00.00 ja sen jälkeen eri sarjojen lähtöjä on luvassa lauantain iltapäivään asti. Eniten pyöräilijöitä on reitillä lauantain aamupäivän aikana, jolloin käynnissä ovat suosituimmat 60 kilometrin ja 120 kilometrin sarjat. Ennakkosuosikit Sasu Halmeen, Jukka Vastarannan ja Sini Alusniemen voi nähdä lauantaina kello 9.00 tapahtuvassa lähdössä Piazzan aukiolla Tahkolla. 60 kilometrin sarjan voittaja saapuu maaliin kello 11.30 mennessä.

Tahko MTB:n reitti kiertelee Tahkon, Kinahmin ja Rahasmäen alueilla. Tapahtuman aikaan liikenteessä on poikkeusjärjestelyjä Varpaisjärventiellä, Pajujärventiellä, Kinahmintiellä ja Tahkovuoren alueella. Poikkeusjärjestelyillä tarkoitetaan sitä, että pyöräreitin kohdalla voimassa on alennettu nopeusrajoitus sekä liikenteenohjaajia valvomassa liikennettä. Tapahtuman vuoksi mitään teitä ei suljeta, mutta ruuhkaisimpina aikoina voi ylityspaikoilla olla luvassa lyhyitä odotusaikoja

Aikataulut ja muu info >>