Juhannusperinteiden äärelle Rauhalahdessa

Koko perheen juhannus Rauhalahdessa

Kuopion Rauhalahden monipuolinen alue soveltuu erinomaisesti koko perheen juhannuksen viettoon. Ihastu eläinpuiston asukkaisiin, rentoudu savusaunassa, nauti hyvästä ruuasta ja tunnelmoi juhannuskokon äärellä. Ilta jatkuu vielä juhannustansseissa sekä Kylpylähotelli Rauhalahdessa kuin leirintäalueen ravintolassakin.

Jätkänkämpän juhannusaatto vie perinteiden äärelle

Kallaveden rannalla sijaitseva Jätkänkämpän savusauna on lämpimänä juhannusaattona klo 15-19 ja saunomaan voi tulla kuka tahansa. Saunamaksu on 14 € / aikuinen ja 7 € / lapsi 4-14 v. Savusaunan laiturilta voi pulahtaa juhannusuinnille, joten talviturkki kannattaa ehdottomasti heittää viimeistään tällä reissulla.

Elämyksen viimeistelee Jätkänkämpän herkullinen pitopöytä, joka on katettuna klo pitopöytä klo 17.30-21 välisenä aikana. Hinta 26,50 € / aikuinen ja 13 € / lapsi 4-14v. Koko perheen juhannusjuhlan ohjelmaisäntinä toimivat Jätkänkämpältä jo muutenkin tutut hanuristi Pauli Huttunen ja viulisti Henna Korhonen. Lisäksi yleisö saa nauttia Hannu Kettusen tukkilaisesityksistä klo 18.30 ja 20.30. Juhlallinen lipunnosto on luvassa klo 18 ja juhannuskokko poltetaan klo 20. Ravintola on avoinna, ja sieltä saa ostaa myös juomia. Jätkänkämpälle on vapaa pääsy.

Juhannusaaton savusauna Jätkänkämpällä klo 15-19

Tekemistä sisällä ja ulkona läpi juhannuksen

Rauhalahdesta löydät myös monia muita aktiviteetteja; on kylpylä monine altaineen ja vesiliukumäkineen, lapsiystävällinen uimaranta, frisbeegolf-rata & kiekkovuokraus, leikkipuisto sekä ainutlaatuinen Katiskaniemen luontopolku. Lisäksi Matkailukeskuksesta, uimarannan vierestä on mahdollista vuokrata  SUP-lautoja, soutuveneitä, kajakkeja, kanootteja, Fatbike-polkupyöriä ja polkuautoja.

Eläinpuiston suloiset asukkaat odottelevat rapsuttelijoita

Rauhalahden eläinpuisto on avoinna joka päivä klo 10-20 elokuun loppupuolelle saakka. Eläinpuistosta löydät mm. suloiset kaniystävät, vallattomat aasikaverukset, iki-ihanat kissanpennut, sekä hurmaavat lammastoverit. Ja paljon muuta!  Pääsymaksu on 9 € / aikuinen, 2-14 v lapsilta 7 €. Alle 7-vuotiaat vain vanhemman seurassa.

Veneilijöitä Jätkänkämpän juhannuskokolla.

Kuopion juhannuskokot 2019 – molemmat Rauhalahdessa

Rauhalahdessa poltetaan juhannuksena kaksi kokkoa: toinen Rauhalahden Matkailukeskuksen uimarannalla klo 18:00 ja toinen Jätkänkämpän rannassa klo 20.00.  Kuopion Satamasta klo 19 lähtevän m/s Queen R -laivan kyydissä klo 20 kokkoa pääsee ihastelemaan myös vesiltä käsin, laiva palaa takaisin satamaan noin klo 21.

Juhannustansseja ja karaokea – aaton tähtiartistina Jorma Kääriäinen

Kylpylähotelli Rauhalahden juhannusaaton tansseja tähdittää legendaarinen Jorma Kääriäinen & Yhden tähden orkesteri, sekä toisena orkesterina Karanos Juhannuspäivänä tanssitaan tanssiorkesteri Karanoksen johdolla. Matkailukeskuksen kesäravintolassa viihdyttää perjantaina Grapewine Pipers ja Ukko Happonen. Karaokea voi laulaa jopa terassilla.

Kylpylähotelli Rauhalahti >>

Matkailukeskus Rauhalahti >>

 

www.rauhalahti.fi