Bussilla Puijolle viisi kertaa päivässä

Kuopion paikallisliikenne liikennöi Puijolle maanantaista perjantaihin 3.6.-11.8. välisenä aikana viisi kertaa päivässä. Puijon torniin sekä Puijon virkistysalueelle pääsee nyt näppärästi bussilla numero 10. Kyseinen linja lähtee keskustasta Haapaniemenkadulta Intersportin edustan pysäkiltä. Tarkemmat aikataulut löytyvät Kuopion seudun joukkoliikenteen verkkosivuilta.

 

Puijon tornin aukioloajat

Puijon palveluista löytyy iloa kaikille. Puijon kehittämisyhdistys pitää Puijon tornia avoinna toistaiseksi jokaisena viikonpäivänä klo 10-18 kesäkuun alusta alkaen. Tornin ala-aulassa sijaitsee matkamuistomyymälä ja yläkerran kahvila sekä terassi on avoinna tornin aukioloaikoina. Yläkerran kahvilassa voi tutustua myös Puijo-aiheiseen valokuvanäyttelyyn.

Puijon lakialueen yrittäjäksi valittu Puijo Peak Oy rakentaa verkostoa osaavista toimijoista ja ravintolatoiminnan pyörittäjäksi Puijon torniin sekä Puijon Majalle on valittu Ravintolamestarit Oy, jonka on tarkoitus aloittaa Puijon kahvila- ja ravintolayksiköiden toiminnan pyörittäminen tänä kesänä.

Puijon laelta pääsee kätevästi merkityille reiteille kävelemään tai maastopyöräilemään.

Monipuolinen liikunta- sekä virkistysalue

Kesällä Puijo tarjoaa upeiden kunto- ja luontopolkujen lisäksi kiintosuunnistusrastit, frisbeegolf-kentän sekä merkityt reitit maastopyöräilyyn, jotka toimivat myös polkujuoksuun. Puijolta löytyy myös kolme luontopolkua, jotka kaikki ovat noin kahden kilometrin mittaisia. Puijon pohjoisosaan Julkulanmäelle on ulkoilureitin alapuolelle tehty maisema-avaus kohti Pohjois-Kallaveden saaristoa. Näköalapaikalle voi tehdä vaikkapa retken, pakkaa vain omaat eväät mukaasi. Puijonsarven laavulta löytyy nuotiopaikka, kompostikäymälä sekä puuliiteri. Puijon laen metsät ovat myös suosittuja marjastus- sekä sienestysmaastoa.

Maastopyöräilyn kehittäminen Puijolla on alusta alkaen ollut Puijo Peakin suunnitelmissa. SeikkailuKuopio aloittaa eFatbike-pyörien vuokrauksen ja opastetut retket Puijolla kesäkuussa. Maastopyöräilyn lisäksi tulevalle kesälle suunnitelmissa oleva uudistus on lapsille suunnattu aktiivinen tekeminen. Lue suunnitelmia Puijon alueen kehittämisestä täältä.