Alamäkiratojen kunnostus käynnissä Tahkolla

Tahkonrinteillä kiemurtelevia alamäkiratoja kunnostetaan talven ja viime kesän kulumisen jäljiltä. Tällä viikolla työn alla on ollut Panorama Bar & Cafén nurkilta lähtevät Easy Rider ja Panama -kurviradat, joita on kunnostettu koneellisesti Trail It -tiimin toimesta.

Kaikki Tahkonrinteiden 8 alamäkirataa olivat viime kesänä ja syksynä kovassa käytössä. Ratoja kuluttavat paitsi pyörien renkaat, myös alamäkeen virtaava vesi ja toki talven jäljiltä ratoja on hyvä kunnostella muutoinkin. Nyt kunnostuksen alla on siis kaksi rataa ja muut reitit ovat ajettavissa normaalisti. ”Pistetään jonkin verran pintoja uusiksi ja pariin kosteikkoon vähän siltaratkaisuja rakennetaan”, sanailee rinteiltä tavoitettu Trai It Oy:n Aku Tuunainen. Kunnostuksen alla olevat radat ( 4 ja 5 ) ovat suljettuna, muttaTuunaisen mukaan ne avataan viikolla 24  heti, kun pehmeimmät kohdat ovat kovettuneet ja rata on taas turvallinen käyttää.

Rinnealueen alamäkiratojen alkukesän kunnostus on jaettu siten, että edellämainittujen Trail It Oy:n kunnostamien kurviratojen lisäksi muita ratoja kunnostaa kuopiolainen maastopyöräilyseura Savo MTB. Seuran puheenjohtaja Jussi Pollarin mukaan ratoja kunnostellaan seuran aktiivijäsenten toimestä pääasiassa viikonloppuisin ja tavoitteena on, että kaikki radat on käyty läpi viimeistään viikolla 26 jolloin myös Tahkonrinteiden Maisemahissi alkaa pyöriä kolmena päivänä viikossa. ”Ajamaan pääsee koko ajan sitäkin ennen, mutta viimeistellään paikkoja kuntoon ennen vilkkaimman sesongin alkua”, Pollari kertoo.

Uusi, yhdeksäs rata on rakenteilla

SavoMTB rakentaa kunnostustöiden ohella myös kokonaan uutta alamäkireittiä. Piakkoin avattavan reitin yläosa sijoittuu Korpihissin ja Iso-Tahko rinteen välille, laskeutuen kiemurrellen hissilinjan vierustaa ohi lastenrinteen laavun , josta edelleen tuolihissin ala-asemalle. Tämä uusi, noin 1,2km pitkä reitti tarjoaa lisää haastavampaa ajettavaa aktiiviharrastajille. Seuran tavoitteena on avata reitti kesäkuun loppuun mennessä, mutta aikataulu vahvistuu vielä töiden edetessä.

Kaiken kaikkiaan Tahko tarjoilee pyöräilyn harrastajille tänä kesänä jo yhdeksän alamäkirataa helpoista haastaviin, eri tasoisia maastoreittejä poluista hiekkateihin sekä noin 100 metrin pituisen pump trackin, jossa voikin sitten rullailla lähes kaiken ikäiset 2 vuotiaasta potkupyöräilijästä ylöspäin.  Tahkolta voi myös vuokrata niin perinteisiä maastopyöriä, sähköavusteisia eFatbikeja, sähköavusteisia enduropyöriä, kuin cityajeluun soveltuvia perusfillareitakin.

Nyt rakenteilla oleva rata on rinnealueen yhdeksäs rata.

 

Tahkonrinteillä, tarkemmin ottaen Turistirinteessä rakennetaan parhaillaan myös uutta lumetuksen automaattilinjaa ja rinteessä tehdään louhintatöitä viikkojen 24-26 aikana. Tahkonrinteiden liiketoimintajohtaja Pasi Martikaisen mukaan tämä ei kuitenkaan vaikuta rinnealueen alamäkiratoihin, koska yksikään niistä ei kulje Turistirinteen poikki. Parhaiten töiden etemistä voi seurata Tahkonrinteiden Facebookissa, jossa myös tiedotetaan heti kun kaikki alamäkiradat – myös uusi rata on kaikkien käytettävissä.

 

Lue myös: Maastopyöräily Tahkolla, Kuopiossa ja koko Savon alueella