Alamäkiratojen kuvaukset

 

1. El Finale ( punainen )

Kivistä, jyrkästä rinteestä ja tiukoista käännöksistä. Niistä on El Finale tehty.

Rata alkaa kevyellä rinnelennätyksellä josta siirrytään hyvällä vauhdilla metsän puolelle. Heti sisääntulon jälkeen rata ottaa suunnan jyrkästi alamäkeen ja tarjoaa roppakaupalla jyrkkää ja kivistä ajettavaa. Rata on varmasti monen kokeneemman kuskin mieleen sen tarjoaman haasteen ansiosta. Löydätkö sinä nopeimmat linjat ja tuplaus paikat?

 • Korkeusero 157 m
 • Pituus 0,7 km
 • Taso: Vaikea

2. Anette´s Antiflow ( punainen )

Tämän taipaleen helppo alku saattaa hämätä, mutta metsäosuuksille päästyä täytyy ottaa kunnon ote tangosta ja valita oikeat linjat.

Anette tarjoaa kunnon kyydit kokeneemmallekkin kuskille. Tämän neidin mieleen eivät ole huonot ajolinjat ja liian hidas lähestymistapa. Kuskin pitääkin piiskata itsestään enemmän irti suorittaakseen radan hyvällä tyylillä soljuen. Anette on onneksi nopeasti leppyvää sorttia ja unohtaa ensi kertojen mokailut hetkessä, seuraavien lähestymisyritysten onnistuen helpommin.

 • Korkeusero 181 m
 • Pituus 1,4km
 • Taso: Vaikea

3. Oldskool ( sininen )

Vanhan koulukunnan DH radastakin käypä Oldskool tarjoaa monipuolisesta haastetta olematta liian vaativa.

Suhtelliseen tasainen alku antaa kuljettajalle aikaa nauttia suomalaisesta metsästä ennen kuin nokka käännetään kunnolla alamäkeen. Rinteessä otetaan ensituntumaa vauhtiin, jonka jälkeen mitataankin ajajan pokka pitää vauhtia Kuusenkiertometsään tullessa. Tämä puuvanhus yrittää kampittaa kuskeja aina kun siihen kykenee ja vaatiikin oikean taktiikan soljuvaan ohitukseen.

Tämän jälkeen onkin aika nauttia hetki leveistä bermeistä ja kunnon vauhdista avoimessa maastossa. Lepotauko tuleekin tarpeeseen kun Oldskool taas poikkeaa omalle polulleen. Tiedossa on kivikko, joka vaatii vauhtia mutta sen ylläpitäminen onkin se todellinen haaste. Kivikosta selviydyttyään nautitaan radan viimeisistä kurveista ja valmistaudutaan seuraavaan kierrokseen.

 • Korkeusero 181 m
 • Pituus 1,5 km
 • Taso: Keskivaikea

4. Panama ( vihreä )

Valmistaudu nauttimaan vauhdista ja vallikurveista!

Soljuvuuden ja nopeuden lempilapsi tarjoaa ajajalle helposti lähestyttävän maastopyöräradan, josta taidon ja vauhdin kasvaessa löytää aivan uusia puolia. Tämän radan kesyttäminen onnistuu vasta-alkajaltakin ja nautinnon takaamiseksi ei pyörältäkään ei vaadita ihmeitä.

 • Korkeusero 156 m
 • Pituus 1,3 km
 • Taso: Helppo

5. Easy Rider ( vihreä )

 • Korkeusero 156 m
 • Pituus 1,4 km
 • Taso: Helppo

6. Blackwoods ( sininen )

 • Korkeusero 51 m
 • Pituus 0,5 km
 • Taso: Keskivaikea

7. Brown Pow ( sininen )

 • Korkeusero 51 m
 • Pituus 0,5 km
 • Taso: Helppo

8. Bushmaster ( sininen )

 • Korkeusero 15 m
 • Pituus 0,4 km
 • Taso: Helppo

El Finalen ( 1 ) lähtöpaikka sijaitsee Pehkubaarin nurkilla, kaksi seuraavaa sekä nro 8 lähtevät Vauhtirinteen yläosasta ja loput vihreät radat Panorama Bar & Cafén nurkilta. Pehkubaarin ja Panoraman välinen matka on noin 1km ja sekä rinnealueen huipulla kuin alaosassakin kulkee hyvä hiekkatie, jota pitkin on helppo ajaa siirtymät sekä toki hissille.

Tahkon Maisemahissin aukioloajat ja lippuhinnat >> 

Tutustu myös Savo MTB:n verkkosivuihin

www.tahkonrinteet.fi