Ravintolamestarit Puijolle

Puijo Peak ja Ravintolamestarit sopimukseen Puijon ravintolatoiminnasta

Puijon lakialueen yrittäjäksi valittu Puijo Peak Oy rakentaa verkostoa osaavista toimijoista. Ravintolatoiminnan pyörittäjäksi tähän verkostoon on valittu Ravintolamestarit Oy, jonka on tarkoitus aloittaa Puijon kahvila- ja ravintolayksiköiden toiminnan pyörittäminen tulevana kesänä.

”Useita ravintola-alan palkintoja voittaneen Ravintolamestarit Oy:n tulo Puijon tornin sekä Puijon Majan kahvila- ja ravintolaoperaattoriksi on Puijo Peakille mitä parhain yhteistyökumppani Puijon laen kehittämisessä. Erinomaisen hyvä fiilis syntyy myös siitä, että pystymme vastaamaan kaupunkilaisten odotuksiin tuomalla korkean profiilin ravintolatoimijan Puijolle – tästä on hienoa lähteä rakentamaan Puijon uutta nousua”, iloitsee Puijo Peak Oy:n toimitusjohtaja Pekka Niemelä.

Ravintolamestarit Oy haluaa olla mukana kehittämässä toimintoja Puijolla ja on sitoutunut asiaan.

”Ravintolamestarit haluaa olla mukana palauttamassa Puijoa sille kuuluvaan arvoonsa. Historialliset miljööt ja paikat, joilla on tarina, istuvat Ravintolamestareiden strategiaan loistavasti. Puijolla Kuopion Maukkain Elämys toteutuu upeasti yhdessä lähialueen tuottajien kanssa. Puijon lakialueen kahvilasta ja ravintoloista tulee kuopiolaisten ja turistien metsäolohuone, jossa korostuvat maukkaus, viihtyisyys ja rentous. Ympäröivä luonto raaka-aineineen on myös vahvasti läsnä ravintoloissa. Kaikki Puijolla kävijät, myös lapset ja nuoret, on otettu huomioon ravintolakonsepteja suunnitellessa. Olemme valmiita etenemään heti, kun Kuopion kaupungin ja Puijo Peakin sopimukset on allekirjoitettu. Tavoitteenamme on avata ravintolat kesän 2019 aikana”, kertoo Ravintolamestareiden toimitusjohtaja Eeva Mertanen uudesta ravintolakonseptista.

Kuopion kaupunki on nyt löytyneeseen toimintamalliin erittäin tyytyväinen.

“Puijo Peakin hankkeen sisältö vastaa hyvin niitä tavoitteita, joita kaupunki asetti käynnistäessään yrittäjän etsimisen lakialueelle. Tämä on juuri sitä, mitä laajassa kuntalaiskyselyssä vuodenvaihteessa toivottiin. Hyvät ravintolapalvelut sekä monipuolisesti luontoa kunnioittavia palveluita”, iloitsee apulaiskaupunginjohtaja Jari Kyllönen.

“On hienoa, että Puijo Peak on saanut ympärilleen jo tässä vaiheessa kovan luokan yhteistyökumppaneita. Vahvalla kuopiolaisella osaamisella on hyvät edellytykset saada lakialue sille kuuluvaan arvoonsa”, toteaa yritysasiamies Unto Juutinen.

Matkailijat Puijon tornissa.

Ensimmäinen vaihe on Puijon perustoimintojen varmistaminen

Puijon toiminnan ytimessä ovat korkeatasoiset ravintolapalvelut ja tämän varmistaminen on ollut yksi ensivaiheen tärkeimmistä asioista.

”Nyt kun saadaan ravintolatoiminta hyvälle mallille, voidaan alkaa tuomaan alueelle myös uusia toimintoja. Ensimmäisenä on vuorossa maastopyöräilyn palvelut, jotka alkavat kesäkuun alusta”, avaa Niemelä tilannetta.

Maastopyöräilyn kehittäminen Puijolla on alusta alkaen ollut Puijo Peakin suunnitelmissa.  SeikkailuKuopio on tarttunut tähän haasteeseen ja he aloittavat eFatbike-pyörien vuokrauksen ja opastetut retket Puijolla kesäkuussa.

Maastopyöräilyn lisäksi jo jopa tulevalle kesälle suunnitelmissa oleva uudistus on lapsille suunnattu aktiivinen tekeminen.

”Selvitämme parhaillaan sellaisia lapsille sopivia toimintoja, jotka voitaisiin näin lyhyellä varoitusajalla tuoda Puijolle jo täksi kesäksi. Mikäli järkevää vaihtoa ei nyt löydy, olemme joka tapauksessa motivoituneita parantamaan erityisesti lasten viihtyvyyttä Puijolla”, kertoo Niemelä.

eFatbike -vuokraus ja opastetut maastopyöräilyretket alkavat jo kesäkuussa

Luonnon kunnioittaminen on toiminnan keskiössä

Kun Puijolle sijoittuvia toimintoja lähdettiin suunnittelemaan, otettiin jo alusta alkaen lähtökohdaksi luonnon vaaliminen. Puijon luontoa ja sen monimuotoisuutta ei tahdota vaarantaa. Toinen kantava periaate on, että yksittäinen toiminto on mahdollista lopettaa, jos toiminto ei ole kannattava tai se vaarantaa luonnon. Tämä periaate johtaa jatkuvan kehittämisen tielle.

”Puijolle ei ole tulossa huvipuistoa tai massiivista rakentamista, vaan luontoon mukautuvia elämyksellisiä koko perheen aktiviteetteja, kuten uusinta teknologiaa hyödyntäen toteutettuja lisätyllä todellisuudella elävöitettyjä ja teemoitettuja luontopolkuja. Toteutukseen päätyvien harrasteiden lista elää jatkuvasti, mutta juuri nyt selkein kehittämiskohde on rinnealueen käyttöönotto uudelleen. Käytön toivottaisiin olevan mahdollisimman ympärivuotista, eli talvella rinnealueelle sopisi moderni freestyle park -toiminta ja kesällä esimerkiksi alamäkipyöräilyä. Molempien kehittymisen ehtona on kaupungin ratkaisut nykyisen tuolihissin osalta”, kertoo Niemelä.

Laskettelualueen ja luontopolkujen ohella selvitellään useiden erilaisten toimintojen ylösnostamista. Tarkastelun alla ovat esimerkiksi lastenmaailma, kiipeilypuisto, Zipline-vaijeriliukumäki ja Roller Coaster -kelkkarata. Painotus tässä vaiheessa on kuitenkin suunnittelussa, eli tarkastelun alla olevat aihiot arvioivat aluksi asiantuntijat ja toiminnoille myös etsitään toteuttaja. Lisäksi suunnitelmat käydään läpi ympäristöviranomaisten kanssa ennen toteutusvaiheeseen siirtymistä.

Yhteistyö on merkittävässä roolissa Puijolla

Puijo Peak on kerännyt toimintaa vauhdittamaan yhteistyökumppaneiden verkoston, jonka jonka kanssa Puijoa ponnistetaan yhdessä uuteen meininkiin. Mukana joukossa on tässä vaiheessa:

  • Ravintolamestarit Oy
  • Fantasia Works Oy
  • Mobie Group Holdings ltd
  • Oddy Inc.
  • 3D Talo Finland Oy
  • Hurja Solutions Oy

Yhteistyöyrityksien edustajista on koottu johtoryhmä Puijo Peak Oy:n toimintaa sparraamaan. Jäsenet ovat: Eeva Mertanen, Jere Ruotsalainen, Kari Vatanen, Tatu Ahonen, Tatu Säisä ja Saku Määttä.

Puijo Peak Oy:n hallitusta on myös vahvistettu matkailuosaamisella, kun hallitukseen on lupautunut asiantuntijajäseneksi Wille Markkanen. Hallituksen neuvonantajaksi on saatu Kotikatu Oy:n TJ Jussi Niemelä, jolla on vankka kokemus kasvuyritysten johtamisesta.

Lisätietoja

  • Toimitusjohtaja Pekka Niemelä, Puijo Peak Oy
  • puh. 040 7555 159
  • pekka.niemela(at)puijopeak.fi

 

 

Puijon Tornin kahvilaa ja matkamuistomyymälää vuoden 2019 alusta saakka auki pitänyt Puijon Kehittämisyhdistys pitää tornia avoinna toistaiseksi seitsemänä päivänä viikossa.  Kesäkuun alusta 3.6. – 11.8.2019 väliseksi ajaksi Puijolle avautuu  bussiyhteys, joten kesävieraat pääsevät ihastelemaan kuuluisia maisemia myös Puijon muiden kehittymisaskelien aikana.

Lisää ajankohtaisia uutisia