Sandra-näytelmä kuopion kaupunginteatterilla

Huippuvierailu Kuopion kaupunginteatterilla

Heidi Köngäksen romaaniin ”Sandra” perustuva samanniminen monologinäytelmä vierailee Kuopion kaupunginteatterilla keskiviikkona 15.5. klo 19:15 sekä torstaina 16.5. klo 12:15. Esitykset nähdään kaupunginteatterin Maria -näyttämöllä.

Esitys kertoo naisesta, joka jää tiukkaan paikkaan sisällissodan keskelle viiden lapsensa sekä appivanhempiensa kanssa. Nainen odottaa kuudetta lastaan, kun mies joutuu punakaartiin, appi ammutaan ja sota tulee naapuriin. Kovimman taistelun Sandra käy omassa saunassaan.

Sandrana esityksessä nähdään Kaija Pakarinen ja musiikista vastaa sellisti Lea Pekkala. Esityksessä kuullaan Bachia, Oskar Merikantoa ja Pekkalan säveltämiä katkelmia. Näytelmän ensiesitys nähtiin 8.9.2018 Ruovedellä, lähellä tapahtumien todellisia tapahtumapaikkoja. Sen jälkeen Sandra on kiertänyt Suomea ja se on esitetty muun muassa Kansallisteatterissa, Espoon kaupunginteatterissa, Vantaan sekä Kajaanin teatterissa sekä lukuisissa pienimmissä tiloissa.

Liput ja lisätietoja löytyy Kuopion kaupunginteatterin verkkosivuilta!