Bellanpuisto Citygolf rakentuu Kuopion Siikarantaan

Bellanpuisto tuo Kuopioon kansainvälisen tason citygolfkentän

Matkailukeskus Saanan välittömään läheisyyteen rakennetaan parhaillaan Siikarannan alueen, eli Bellanrannan uusinta kesäkeidasta, eli Bellanpuistoa. Kyseessä on kesäisin koko perheelle kohdistettuihin aktiviteetteihin pyhitetty alue. Aktiviteetit ovat citygolf, eli minigolfin kehittyneempi muoto sekä padel, joka aukeaa kesäksi 2020. Citygolfkentän yksi erikoisuus on se, että väylien esikuvat ovat maailman tunnetuimpien kenttien upeita väyliä.

Bellanpuisto soveltuu hyvin Siikarannan aktiivipalveluiden joukkoon

Siikarannasta on rakentunut erittäin lyhyessä ajassa merkittävä liikunta- ja viihdepalveluiden keskittymä Kuopiossa. Tähän kokonaisuuteen Bellanpuisto istuu upeasti ja samalla Siikarantaan avautuu ensimmäinen ulkoaktiviteettialue. Ensimmäisessä vaiheessa valmistuu citygolfkenttä jo tulevaksi juhannukseksi ja myöhemmin kesäksi 2020 aukeaa kaksi padelkenttää.

“Bellanpuisto täydentää Bellanrannan lukuisia muita liikuntapaikkoja ja tarjoaa liikunnan iloa ja yhteistä tekemistä kaikenikäisille. Bellanpuisto ja Kuopion Saana tulevat tekemään vahvasti yhteistyötä alueen muiden toimijoiden kanssa. Näiden monipuolisten aktiviteettien uskotaan houkuttelevan paikallisten asukkaiden lisäksi myös yritysvieraita ja matkailijoita”, kertoo  liikuntaan ja hyvinvointiin keskittyvän Bellanrannan käynnistäjä Raimo Sonninen.

Citygolf on minigolfin kehittynyt muoto

Heti citygolfkentälle tullessaan voi havaita, että kyse ei ole perinteisestä minigolfista. Kenttä on päällystetty tekonurmella ja väylät kallistettu sekä muotoiltu muutoinkin viihtyisiksi. Pohjamateriaalina ratojen perusmuotoiluun käytetään maa-ainesta ja kenttäalueen koristeluun on käytetty kiviä sekä istutuksia. Kenttäalueen kokonaisuus muodostaa puistomaisen alueen, jossa on mukava pelailla ystävien seurassa.

“Citygolf on laji, joka sopii kaikille ja kaikenikäisille. Pelin oppivat nopeasti hekin, jotka eivät ole aiemmin pelanneet minigolfia. Säännöt ovat yksinkertaiset ja puolessatoista tunnissa kaikki kokevat onnistumisen iloa. Uskomme citygolfista tulevan uusi vapaa-ajanviettotapa Kuopioon”, kuvailee Bellanpuiston toimitusjohtaja Antti Pakkala.

Bellanpuiston Citygolfkentällä on 18-väylää, kuten kuuluukin.  Radan erikoisuutena on muotoilun innoittajana olleet maailman tunnetuimmat golfkentät, joiden legendaarisimmat väylät ovat olleet Bellanpuiston väylien inspiraationa.

“Kentät ovat saaneet innoituksensa maailman upeimmista golfkentistä ja väylät on nimetty tämän mukaisesti. Bellanpuistossa pääsee fiilistelemään mm. Skotlannin yhtä maailman kuuluisimmasta väylistä nimeltään Postage Stamp sekä USA:n Pebble Beachin viimeistä väylää nro 18. Maailman huippuväylien lisäksi mukaan on mahdutettu väylät myös Tahko Golfin ja TarinaGolfin upeilta kentiltä”, kertoo Pakkala.

Kenttäalueen käyttöaikaa lisää merkittävästi alueen valaistus. Tämän johdosta kentillä pääsee pelailemaan myös loppukesän lämpiminä, mutta pimeinä iltoina. Kenttäalue tulee olemaan auki päivittäin kesäkuusta elokuun loppuun ajalla 10-22. Syyskuussa kenttä on auki arkena iltaisin ja perjantaista sunnuntaihin laajemmalla aukiololla.

Bellanpuiston Citygolfkentän suunnittelijana ja rakentajana toimii yksi alan suurimmista toimijoista eli City Golf Europe. He ovat toteuttaneet jo yli 250 adventure- ja ratagolfkenttää.

Pelkästään pelaamiseen ei alueella tarvitse tyytyä, sillä kentän yhteyteen rakennetaan kioskikahvila, 50-paikkainen rantaterassi sekä pieni kesämyymälä. Seuraavana kesänä, vuonna 2020 alue täydentyy padelkentillä.

Bellanpuisto Citygolfkentän väyläkartta

Bellanpuistoon on myös veneilijöiden helppo tulla

Bellanpuisto on helposti saavutettavissa, sillä se sijaitsee sopivasti Kuopion keskustan ja Saaristokaupungin välimaastossa, eli juuri siinä, mistä alkaa ensimmäinen Saaristokadun silta. Alueen vierestä kulkee kolme bussilinjaa ( linjat 5, 6 ja 23, kts. aikataulut ).

Bellanpuistoon pääsee näppärästi myös vesitse, sillä Bellanpuiston kyljessä sijaitsevan Matkailukeskus Saanan rantaan tulee isokokoinen vierasvenelaituri. Itseasiassa Bellapuiston esikuvina ovatkin toimineet tunnetut vierasvenesatamat, kuten Maarianhamina sekä Grisslehamn Ruotsissa. Molemmissa satamissa toimii citygolfin tyyppinen minigolf, josta on tullut veneilijöille suosittu aktiviteetti. Unohtaa ei myöskään sovi, että Lakeland Lines liikennöi Kuopion Matkustajasatamasta Saanaan kesäaikaan lähes päivittäin: M/S Princess Annen risteilyt 25.6.-3.8.2019 tiistaista lauantaihin siten, että lähdöt satamasta Saanaan klo 14, klo 16 sekä klo 18 ja Saanasta satamaan klo 14.30, klo 16.30 sekä klo 18.30.

Bellanpuistoon ja Saanaan on helppo saapua myös vesiteitse.

Lisätietoja Bellanpuistosta

  • Toimitusjohtaja Antti Pakkala / Bellanpuisto Oy
  • antti.pakkala(at)bellanpuisto.fi
  • www.bellanpuisto.fi

 

Bellanpuisto Oy:n osakkaina ovat Raimo Sonninen yhdessä Antti ja Jaana Pakkalan kanssa. Bellanpuisto on kokonaisuutena puolen miljoonan euron investointi ja valmistuu lopullisesti keväällä 2020, kun alueelle rakennetaan kaksi padelkenttää. Samoin keväällä 2020 viimeistellään lopulliset kahvila- ja myymälärakennukset ensimmäisen kesän kokemusten pohjalta.

 

Bellanpuiston citygolfkenttä on Minigolf Open Standard -kategoriaan (MOS) kuuluva ratatyyppi, joka on kansainvälisen liiton, WMF:n, hyväksymä ratatyyppi. Tämä standardi on kehitetty pääsääntöisesti ns. seikkailuradoille, joilla pelataan mm. Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. MOS kattaa käytännössä myös kaikki muutkin radat, jotka eivät kuulu huopa-, eterniitti tai betoniratatyyppiin. MOS radoilla järjestetään vuosittain British Open, US Masters, US Open sekä iso joukko muita kilpailuja, joissa voittopotti voi nousta jopa 100 000:aan dollariin.

www.bellanpuisto.fi