Katsaus Iisalmen kesätapahtumiin

Tapahtumat värittävät Iisalmen kesää

Iisalmen tienoilla nautitaan tulevana kesänä jazzista, huippukonserteista, teatterista, festareista, taiteesta ja aimo annoksesta savolaista hulluttelua.

 

Eukonkannon MM-kisojen markkinatunnelmaa.

Alueen kansainvälisesti tunnetuin tapahtuma, Eukonkannon MM-kisat järjestetään Sonkajärvellä jo 24. kerran heinäkuun 5.-6.päivä. Tapahtuman uutuuslajina on Tonkkumin eli nännikumin heitto ja tuttuun tapaan luvassa paljon viihdyttävää oheisohjelmaa ja markkinameininkiä koko perheelle.

Oluset lupailee ysärijyystöä ja eurodancea rakkaudenkesän 2019 nimissä.

Iisalmessa, Luuniemen juhlakentällä 12.-13.7.2019 järjestettävä Oluset on Suomen suurin ja vanhin olutjuhla, jossa tapaat varmasti niin vanhoja kuin uusiakin tuttuja! Olusilla nautitaan kesäfiiliksestä, hyvästä musiikista, mahtavasta juomatarjonnasta ja erityisesti rennosta seurasta. Samassa paikassa järjestetään Olusia edeltävänä päivänä, 11.7. myös perinteiset koko perheen Limuset.

 

Lapinlahden Juusto- ja Viinijuhlilla herkutellaan 3.8.2019

RunniRockin juhlakansa ja Suomen eturivin artistit täyttävät Iisalmen Luuniemen 2.-3.8., nyt jo seitsemännen kerran. Samana viikonloppuna, lauantaina 3.8. nautiskellaan myös Lapinlahden Juusto- ja viinijuhlien antimista ja musiikista. Koljonvirran Rompepäivät ja Terva-ajot järjestetään 9.–10.8. Iisalmessa, jonka keskustassa laajan suosion saavuttanut Louhenkatupäivä kutsuu nauttimaan markkinatunnelmasta, katuruoasta ja runsaasta ohjelmasta 10.8.2019. KokoJazz Club tarjoaa korkeatasoista ohjelmistoa ympäri Ylä-Savo läpi vuoden.

 

Kesäteatterin ystäviä hemmotellaan

Iisalmi ja tienoot on mainio kohde myös kesäteatterin ystäville. Alapitkän nuorisoseuran kesäteatterissa esitetään 120-vuotisjuhlanäytelmänä Johannes Linnankosken romaaniin perustuva Pakolaiset; Linnankoski asui 1902–1903 teoksen tapahtumapaikalla, Alapitkän kylän Hovin kartanossa. Tarmo Valkosen dramatisoiman ja ohjaaman näytelmän ensi-ilta on 30.6.2019.

Kesäteatteri Eerolassa ensi-iltansa 28.6. saa Kiuruveden Maalaiskaupunginteatterin menestystä niittänyt, Juha Tapion hiteillä höystetty musiikkikomedia Kaksi puuta. Sen ovat käsikirjoittaneet Osku Valve ja Otto Kanerva, ja sen ohjaa Kati Rissanen.

Klassikkokomedia Pölhölä saa ensi-iltansa Koljonvirta Teatterissa 14.6.2019. Pertti ”Spede” Pasasen työryhmineen kirjoittama ”Pölhölä” oli aikansa katsotuin Suomikomedia  ja nyt se saa uuden versionsa Iisalmessa. Näytelmän tuotannosta vastaavat Ismo Apell ja Antti Heikkinen ja sen ohjaa Ville Haapasalo. Näytelmän kertojina toimivat alkuperäisessä elokuvassakin näytelleet Heikki Kinnunen ja Aake Kalliala.

Värikäs teatteri- ja näytelmätarjonta takaavat, että alueen teatterikausi jatkuu vilkkaana myös tulevana syksynä.

Katso kaikki Iisalmen tapahtumat tästä >>