Tilannekatsaus Tahkon portaisiin

Tahkon portaita korjataan ennen kesäkautta

Tahkon portaisiin on talven aikana kaatunut useita isoja puita, jotka ovat rikkoneet portaiden ja näköalatasanteen rakenteita. Tällähetkellä portaita peittää myös lumikerros, joten portaat ovat suljettuina. Tahkolla on avoinna 24/24 rinnettä ja laskettelukauden on arvioitu kestävän vappuun saakka.

Avaamisesta tiedotetaan erikseen

Tahkon portaiden lumitilanne ja avauspäivämäärä on herättänyt viime viikkoina suurta kiinnostusta ja moni toivookin pääsevänsä portaisiin jo pääsiäisenä tai vappuna. Ennen virallista avaamista portaat täytyy kuitenkin korjata, vaikka itse lumet sieltä sulaisivatkin. Tahkonrinteiden liiketoimintajohtaja Pasi Martikaisen mukaan urakoitsija Savon Kuljetus on tulossa lähiviikkoina arvioimaan tilannetta ja tämän jälkeen saadaan parempi käsitys kunnostustöiden laajuudesta.

On vielä arvoitus minkälaisella kalustolla korjaustöihin päästään ja missä vaiheessa. Rinteissä on paljon lunta ja laskettelukausi parhaimmillaan, joten millään metsäkoneella sinne ei ole mahdollisuutta vielä mennä”, Martikainen avaa tilannetta. ”Tiedotamme asiasta lisää heti kun pystymme antamaan jonkinlaisen arvion avaushetkestä. Toukokuun puolelle se kuitenkin hyvin suurella todennäköisyydellä menee”, hän jatkaa. Portaat ovat siis käyttökiellossa siihen saakka, kunnes ne on kunnostettu. Tilanteen kehittymistä voi seurata vaikkapa Tahkon portaiden Facebookissa.

 

Tahkon portaissa käy vilske läpi kesä- ja syyskauden.

Tahkon portaat ovat puurakenteiset, noin kilometrin mittaiset rinteiden huipulle saakka johtavat portaat. Niissä ei ole talvikunnossapitoa ja ne sijaitsevat Turisti- ja Vauhtirinteen välissä, päähissilinjan lähettyvillä. Portaita kunnostettiin tykkylumien kaatamien puiden aiheuttamien tuhojen vuoksi myös keväällä 2018 ja ne avattiin tuon jälkeen käyttöön 9.5.2018.

 

Lue lisää Tahkon uutisia >>