Tahko MTB 2019

Tahko MTB:n oheisohjelma laajenee

Vuosittain Tahkolla järjestettävä pyöräilijän elämysjuhla, Tahko MTB laajentaa oheisohjelmaansa koko tapahtumaviikonopulle. Keskiössä ovat edelleen Tahkon monipuolisesti haastavilla reiteillä kilpaileminen ja upea yhteisöllisyyden tunne, mutta jatkossa tapahtumassa tarjotaan myös entistä enemmän tekemistä koko perheelle.

Tahko MTB on paitsi monen harrastajan kesän kohokohta, myös tapahtuma joka yhdistää koko maastopyöräilevän Suomen. Tapahtuman ainutlaatuisuus on monen tekijän summa; Tahkon reitit ja olosuhteet, sitoutunut, osaava tekijätiimi sekä tietenkin tunnelma.  ”Tahko MTB on kilpailun kannalta sujuva kokonaisuus. Nyt halutaan kehittää tapahtuman viihteellistä puolta niin kilpailijan, mukana tulevan perheen kuin yleisönkin kannalta. Olitpa intohimoinen laji-ihminen tai vasta-alkaja, kannustan tulemaan paikan päälle hakemaan hyvää kesäfiilistä koko perheelle”, rohkaisee tapahtumapäällikkö Hannu Airila.

MiniMTB polkaistaan liikkeelle perjantai-iltana klo 18:00

Lasten MiniMTB ja muut maksuttomat ohjelmat

Tahko MTB perjantain ohjelmassa on paitsi aiemmilta vuosiltakin tuttu ajokoulu, myös 5-10 vuotiaille lapsille suunnattu MiniMTB. Lasten reitti on noin 2 kilometrin mittainen, helppoalustainen reitti, joka on suunniteltu siten että myös saattaja voi huoletta lähteä mukaan reitille. Kaikki lapset saavat myös  kisanumeron, ajanoton, palkinnon sekä ruokailun Break Sokos Hotel Tahkon pastabuffetissa pyöräilyn jälkeen. MiniMTB polkaistaan käyntiin perjantaina 28.6. klo 18.00 ja se on Kuopion kaupungin mahdollistamana osallistujille täysin ilmainen.

”Lasten hyvinvointi ja liikunta on ykkösasia meille. Strategiamme mukaankin haluamme olla paras paikka lapsille. Toivotamme siis pikkupyöräilijät tukijoukkoineen tervetulleeksi Tahkolle nauttimaan pyöräilyn vauhdista ja kisatunnelmasta”, kannustaa Kuopion kaupungin hyvinvoinnin edistämisen johtaja Janne Hentunen.

Lauantaina 29.6. kisakeskuksen alueella seikkaillaan Tahko Kids -tehtävärasteilla klo 11-15 välisenä aikana. Luvassa on myös Onni Oravan vierailu sekä muuta koko perheen puuhaa. Mukavaa koko perheen tekemistä on tarjolla myös sunnuntaina, jolloin voi ottaa fillarin alle ja suunnata läheisellä laavulla klo 10-13 järjestettäville lettukesteille. Ohjelma on kaikille avointa ja myös maksutonta.

Howdy-ho!

Perjantain ennakkospekulaatiot

Kisahuuma nousee perjantai-illan mittaan ja tänä vuonna ennakkospekulaatioita puidaankin perjantaina klo 19 alkavan pre-race buffetin aikana Break Sokos Hotel Tahkon ravintola Hillsidessa. Luvassa on ennakkosuosikkien mietteitä ennen kisaa, sekä viimehetken vinkkejä tapahtuman yhteistyökumppaneilta.  Samassa tilaisuudessa jaetaan myös lasten MiniMTB:n palkinnot.  Perjantain ja lauantain välisenä yönä matkaan lähtevät jo myös 60km yöpyöräiljät, joten valveilla olijat voivat käydä taputtamassa osallistujat matkaan klo 00:00 startissa.

Testaa eBike tai herkuttele Street Food -alueella

Tahko MTB Expo-alueella kohtaavat lajin harrastajat sekä alan tuotteiden ja palveluiden tarjoajat. Alue avautuu jo perjantai-iltapäivällä, joten sieltä voi hyvinkin katsastamassa varusteita lauantain kisamatkalle. Eri merkkien uusia sähköpyörämallistoja pääsee testaamaan alueen eBike Test Centerissä.

Tahkon monipuolisen ravintolatarjonnan lisäksi tapahtuman ytimeen tuodaan entistä laajempi valikoima purtavaa. Perinteisen MTB -pastabuffetin ja muun tarjonnan ohessa osallistujat ja kannustusjoukot voivat täydentää energiavarastoja Break Sokos Hotel Tahkon ja Mosquito Street Food -ruokakojuissa.

Keskikesän auringonlasku Tahkolla.

Kisapäivä huipentuu Piazzalle  – luvassa uusi Tahko MTB Talk Show

Lauantaina, kilpailupäivän jälkeen on aika vaihtaa vapaalle. Perinteisten, Piazzassa järjestettävien MTB-jamien lisäksi tulevan kesän uutuutena on Tahko MTB Talk Show, jonka juontavat Mikko ”Peltsi” Peltola sekä Tom Nylund. Talk Show alkaa klo 21 ja siellä julkaistaan myös kisapäivän video sekä kerrataan päivän tapahtumia rennoissa tunnelmissa. Ilta jatkuu livemusiikin parissa aamun pikkutunneille saakka.

 

www.tahkomtb.fi